10 heerlijke ideeën voor een paasbrunch/paasontbijt

10 heerlijke ideeën voor een paasbrunch/paasontbijt, mamalifestyleblog, mamablogger

Elk jaar ziet ons paasontbijtje er ongeveer hetzelfde uit: ovenbroodjes, verse croissantjes, paasbrood met roomboter en niet te vergeten een gekookt eitje. Dat kan ook anders! Vandaag deel ik met jou 10 heerlijke ideeën voor een paasbrunch- of ontbijt. 

Tomatentulpen met roomkaas


Typisch voorjaar zijn deze tomatentulpen. Maak inkepingen in een cherrytomaat en vul de tomaat met roomkaas. Als steeltje kun je een stuk van een bosui gebruiken.

Kuikentjes van gevulde eieren


Deze kuikentjes zijn toch schattig op je paastafel? Kook eieren, snijd het bovenste gedeelte van het ei open en schep het eigeel eruit. Meng het eigeel met wat yoghurt en mayonaise en breng op smaak met mosterd, kerrie, zout en peper. Vul de onderste helft van het ei met het mengsel. De snaveltjes maak je van stukjes wortel en de ogen van stukjes zwarte olijf. Zet de eieren op slablaadjes en klaar is je gerechtje. Het hele recept vind je hier.

Tomaten mozarella paddenstoeltjes


Een vrolijke en lekkere aanvulling op je paasbrunch of paasontbijt zijn deze paddenstoeltjes. Halveer cherrytomaatjes, verwijder de zaadlijsten en schuif de tomaat op een satéprikker. Schuif er vervolgens een klein bolletje mozzarella op. Als laatste doe je er een klein takje peterselie bij. De stipjes op de tomaatjes kun je maken met wat kwark in een spuitzak of in een boterhamzakje met gat.

Lieveheersbeestjes van tomaat


Super leuk voor op de paastafel zijn deze lieveheersbeestjes! Halveer cherrytomaatjes, als hoofdje kun je een stukje zwarte olijf gebruiken. Kleine stukjes zwarte olijf gebruik je ook als stipjes op de tomaatjes. De oogjes kun je maken met kwark. Serveer de lieveheersbeestjes op een stokbroodje met kruidenboter of groene pesto en een blaadje sla.

Poffertjes met aardbeien


Een simpel, maar wel heel lekker paashapje is deze prikker met poffertjes, aardbeien en slagroom. Je kunt zelf poffertjes en slagroom maken, maar je kunt kiezen voor poffertjes uit een zakje en slagroom uit een bus.

Sandwich met gerookte zalm, komkommer en roomkaas


Maak heerlijke sandwiches voor je paasbrunch- of ontbijt! Snijd van sneetjes witbrood de korstjes af en bestrijk de sneetjes met roomkaas. Beleg om en om met komkommer en gerookte zalm.

Filohapjes met Boursin en ei


Een lekker warm en hartig hapje is dit hapje gemaakt van filodeeg, Boursin, paprika, lenteui en eieren. Het complete recept vind je hier.

Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum


Weer een smakelijk hapje met zalm. Deze mini quiches zijn gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een vulling van eieren, crème fraîche, basilicum, spinazie en gerookte zalm. Klik hier voor het volledige recept.

Gekookt of gebakken ei als kuikentje of paashaas


Heel simpel, maar typisch Pasen zijn dit gebakken en gekookt ei. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is uiteraard ei, een wortel en bijvoorbeeld kleine stukjes zwarte olijf om als ogen te gebruiken.

Zelfgemaakte eiersalade


Lekker voor op je ovenbroodje is een zelfgemaakte eiersalade die je in een handomdraai op je paastafel zet. Alles wat je voor deze eiersalade nodig hebt, zijn eieren, mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, bosuitjes, augurk en verse bieslook. Lees hier het hele recept.

Zit er een recept voor jou tussen? Welk recept ga jij maken voor Pasen? Laat het me weten bij de reacties. Ook als je andere tips hebt voor lekkere recepten voor de paasbrunch/het paasontbijt. Fijne paasdagen alvast!

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *