10 x je weet dat je mama bent als…

Mamablog, 10 x je weet dat je mama bent als, herkenbare situaties voor elke moeder

10 héél herkenbare situaties voor elke moeder. Lees en huiver mee!

Je weet dat je mama bent als:

 1. Het snot van je kind in je haar zit, je shirt onder gespuugd is of zure poep onder je nagels te vinden is.
 2. Het weer de hoogste tijd is voor een manicure. De afgelopen week heb je met afgebladderde nagellak rondgelopen. Vroeger durfde jij je toch echt niet zo in het wild te vertonen. What happened?
 3. Je je niet kunt heugen wanneer je voor het laatst je haren hebt gewassen. Was het nu twee of vijf dagen geleden? Je weet het echt niet. Die vette slierten zijn in ieder geval een teken aan de wand. En als we het toch over kapsels hebben, wanneer heb jij voor het laatst jouw gezicht (of eigenlijk jouw haren) laten zien bij de kapper? Coupe puinhoop verberg je maar in een staart.
 4. Jouw uitgebreide dagelijkse visagiesessie, na het uitpersen van je eerste kind, definitief tot het verleden behoort. Vanaf nu heb je maximaal 15 minuten de tijd om je toonbaar te maken. En dat is inclusief aankleden en je kapsel fatsoeneren. En van die 15 minuten gaat ook nog de tijd af dat je gestoord wordt door je kind om zijn/haar billen af te vegen, ruzies te sussen, om de inhoud van een omgevallen beker op te dweilen…Zucht…
 5. Je tijd als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je wordt volledig in beslag genomen door je kind. Voeden, schone luiers, in badje doen: het slokt al je tijd op.
 6. Je altijd de sjaak bent met het huishouden. Je hebt nooit geweten hoeveel en vooral hoe snel een kind iets, of eigenlijk alles, vies maakt. En wat dacht je van de torenhoge was? Het lijkt wel te jongen in de wasmand, je kan het tempo amper, of eigenlijk niet, bijbenen!
 7. De laatste keer dat je naar RTL Boulevard keek was toen je kind nog veilig (en lekker rustig) in je baarmoeder zat. Sinds de kleine spruit er is, kun je pas ongestoord televisie kijken als hij/zij op bed ligt, de afwas gedaan is, de was gevouwen is, de was in de machine zit en al het speelgoed opgeruimd is. Kortom: als het voor jou alweer bijna bedtijd is.
 8. Het een eeuwigheid geleden is dat jij hebt uitgeslapen. Uitslapen, wat is dat? Sinds je moeder bent, heb jij geen wekker meer nodig met zo’n vroege vogel die om 5 uur naast je bed staat!
 9. Het oeuvre van K3 het enige is wat er nog uit de luidsprekers schalt. Je denkt met weemoed terug aan de tijd van stevige house beats die door de woonkamer dreunden (en waarschijnlijk, met de volumeknop voluit, ook doordreunden naar het huis van de buren).
 10. Last but not least: je kind driftig op de grond van de Albert Heijn spartelt en om zich heen slaat. Waarom komen die woedeuitbarstingen toch altijd op een moment waarop het jou niet uitkomt? Kan hij/zij het niet héél eventjes uitstellen (of liever nog, die gehele uitbarsting afstellen?)

Ik had mijn lijstje nog veel langer kunnen maken, maar ik heb het bij 10 gehouden. Ik ben reuze benieuwd welke aanvullingen jullie hebben (en die hebben jullie vast!). Laat het me weten bij de reacties!

mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

Foto: Pixabay

2 thoughts on “10 x je weet dat je mama bent als…

  1. Ik heb gelukkig ook heel makkelijke kinderen, maar toch hebben ze af en toe een boze bui. Helaas heb ik een vroege vogel in huis, die vaak al rond 5 uur wakker is, hopelijk slaapt jouw zoon/dochter wat langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *