18 hippe ideeën om paaseieren te schilderen/versieren samen met je kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger
Kind & opvoeding,  Mama & lifestyle

18 hippe ideeën om paaseieren te schilderen/versieren samen met je kinderen

Paaseieren schilderen is niet alleen leuk voor kinderen. Hoe gezellig is het om samen met je kind met Pasen eieren te versieren of te verven? Dan doel ik niet op klakkeloos verf op het ei smeren, maar heb ik het over hippe ontwerpen voor je paasei. Kijk mee en laat je inspireren!

Paasei met sprinkles


Dit zijn sprinkles die je niet alleen op je softijsje kan doen, maar dus ook op je paasei. Doe wel wat lijm of glazuur op de eierschil, zodat de dip blijft plakken. Glazuur kun je zelf maken door poedersuiker en water.

Paasei met wit patroon


Hoe simpel, maar leuk en hip zijn deze paaseieren? Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een witte stift en patronen tekenen maar!

Minion paasei


Mijn kinderen vinden dit paasei helemaal fantastisch natuurlijk. Een lekker kleurrijk Minion paasei maak je met gele, blauwe en zwarte verf of viltstift en plakoogjes.

Paasei met muts


Wat ontzettend schattig deze paaseitjes met mutsjes! De mutsjes kun je breien of haken, net waar jij handig in bent. De mutsjes hebben eigenlijk een dubbelr functie: ze staan niet alleen hartstikke leuk op je paasei, maar houden deze ook nog een beetje warm. Breien of haken maar!

Paasei met panterachtige print


Een lekker stoer paasei met panterachtige print, echt een paasei naar mijn smaak! Niet meer dan een paar gekleurde stiften heb je er niet voor nodig.

Paasei met glitters


Een glitter paasei staat feestelijk op de paastafel! Smeer de eierschil plaatselijk in met lijm en strooi er glitters overheen. Het leukste is natuurlijk glitters in verschillende kleuren.

Ninja paasei


Een stoer paasei voor stoere jongens en meiden is dit ninja paasei. Deze maak je heel simpel met zwarte verf, een dun gekleurd lintje en twee cocktailprikkers.

Duiker paasei


Heel origineel is dit duiker paasei. Verf het onderste deel van het ei in een gezellige kleur, dit is de zwembroek. Gebruik een dop van bijvoorbeeld een melkpak als duikbril en teken er met zwarte stift twee ogen op. Kort een rietje in en bevestig deze met elastiek om het ei. Het leukste is natuurlijk wanneer je een elastiekje in dezelfde kleur als het rietje hebt. Daarbovenop plak je de duikbril. Hiervoor kun je een lijmpistool gebruiken of wat dubbelzijdig tape. Knip van karton of stevig papier flippers uit. Als je dit niet in de kleur zwart hebt, verf je deze zwart. Bevestig de flippers met lijm onder het ei en klaar is je duiker paasei.

Handlettering paasei


Handlettering is helemaal hip en leuk om te doen. Handletter je paasei met fineliners. Je kunt ook de namen van iedereen op het ei handletteren en deze gebruiken als paastafelschikking.

Piraten-, tovenaar- en koningpaasei


Leef je helemaal uit met deze piraten- en koningpaaseieren. Wat het middelste paasei moet voorstellen, weet ik niet precies, maar ik vind het net een tovenaar. Behalve hoge witte eierdorpjes heb je nodig: gekleurd papier of karton, fineliner of zwarte stift en lijm. Ik zou zeggen: leef je helemaal uit en verzin je eigen personage voor een paasei.

Paasei met tekening


Jezelf creatief helemaal uitleven kan ook met dit paasei. Verzin zelf iets leuks om te tekenen op je paasei, zoals een kuikentje, paashaas, een kip of leuke oogjes. Je hebt alleen maar een fineliner of zwarte viltstift nodig en voor het leukste effect eieren met witte schil.

Aardbeien paasei


Dit paasei vind ik wel heel origineel en typisch voorjaar: het aardbeien paasei. Je zou haast niet zeggen dat dit een ei is. Schilder het ei rood met verf en met viltstift. Wanneer de rode verf of viltstift droog is, maak je er gele stippen op met verf. Knip vervolgens uit groen papier een kroontje en plak deze op de meest platte/bolle kant van het ei.

Kleurrijke paaseieren met prints


Deze paaseieren lijken haast op kerstballen, maar dan hebben ze een andere vorm. Wat een prachtige en kleurrijke prints! Om de prints te maken gebruik je het beste viltstiften of gekleurde fineliners en neem je lekker uitgebreid de tijd. Even genieten van quality time met je kinderen, ontspannen en tekenen.

Emoji paasei


Met gele viltstift of verf en wat stiften in andere kleuren maak jij in een handomdraai de vrolijkste en grappigste emoji’s. Welke emoji vind jij het leukste?

Paasei met oogjes


Deze oogjes zie je op meer items terug en is helemaal voor nu, waarom deze oogjes niet op je paasei? Verf of kleur je paasei in een zachte pasteltint. Zodra de verf of stift droog is, teken je er met stift of fineliner oogjes op.

Monochrome paasei


Ook helemaal van nu zijn items in monochrome stijl. Om monochrome paaseieren te maken, gebruik je bij voorkeur eieren met witte schil. Pak je zwarte fineliner erbij en priegelen maar!

Ridder-, piraat- en politieagentpaasei


Nog zo’n ontwerp voor je paasei zijn deze ridder, piraat en politieagent. Gebruik hiervoor verf of viltstift.

Paasei met prints zoals Pink Panther, Garfield, Smurf, Hello Kitty en vele andere


Is je kind gek op een bepaald tekenfilmfiguur? Teken dit figuur dan eens op een paasei. Het beste kun je eerst de ondergrond schilderen of kleuren, dit laten drogen en daarna met kleurpotlood het figuur uittekenen. Daarna kun je eenvoudig over de potloodstrepen tekenen met stift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *