Negen originele manieren om je zwangerschap aan te kondigen

Negen originele manieren om je zwangerschap aan te kondigen. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Wanneer je net zwanger bent, tel je waarschijnlijk de weken af totdat je de 12 weken grens gepasseerd bent. Of misschien wil je je familie al eerder vertellen dat je in verwachting bent. Je kunt je zwangerschap gewoon aankondigen aan familie en vrienden, maar je kunt dit ook op een originele manier doen. In dit artikel vind je negen originele manieren waarop je je zwangerschap kunt aankondigen. Kijk je mee?

 


Hoe schattig is deze zwangerschapsaankondiging? Je kinderen van groot naar klein laten staan en zitten en dan een klein stoeltje leeglaten voor de baby die op komst is. Zowel een stoel als een krijtbord is zo geregeld, dus dit is een heel simpele, maar originele manier om je zwangerschap aan te kondigen. De foto kun je dan vervolgens aan je familie en vrienden geven. Je hebt dan ook meteen een heel leuke foto voor in jullie eigen fotoalbums en het babyalbum.


Een simpel, wit rompertje kun je laten bedrukken met de tekst opa en oma of de namen van je ouders (toekomstige opa en oma) en met de maand waarin je baby verwacht wordt. Pak het rompertje leuk in en je hebt een originele manier om je zwangerschap aan te kondigen.


Een leuk fotoidee om je zwangerschap aan te kondigen is een foto van jullie met daarop alleen jullie schoenen, jullie geboortejaren en daarnaast het geboortejaar van jullie baby en babyschoentjes/slofjes/sokjes. Krijt jullie eigen geboortejaar op het asfalt en het jaar waarin jullie baby geboren wordt met bijvoorbeeld de tekst “coming soon”. Zet hier de babyslofjes/sokjes/schoentjes bij. Ga zelf bij jullie eigen geboortejaar staan en laat hier een foto van maken. Of maak de foto zelf door je fotocamera of telefoon op een statief of op een voorwerp te plaatsen en gebruik te maken van de zelfontspanner.


Een beetje in de sfeer van het rompertje, maar dan een t-shirt voor jezelf. Koop een effen t-shirt en laat deze bedrukken met een tekst zoals op deze afbeelding (does this shirt make me look pregnant?). Het is niet alleen origineel, maar het lijkt me ook super gaaf om het shirt aan te trekken en te wachten op de reacties.


Omcirkel op een kalender de datum waarop je baby is uitgerekend en plaats daar babyschoentjes/slofjes/sokjes bij en de foto van de echo. Maak hier een foto van en geef deze aan je familie en vrienden.


Hoe simpel en leuk is dit fotoidee om je zwangerschap aan te kondigen? Je hebt alleen twee ballonnen en een zwarte stift nodig. Schrijf op één ballon de mededeling dat je zwanger bent en op de tweede ballon wanneer je bent uitgerekend.


Is het zomer en ben je net zwanger? Ga eens met je geliefde naar het strand en maak een mooie foto van jullie samen met daarbij twee paar slippers en een paar kinderslippertjes. Op de foto kun je naderhand de uitgerekende datum zetten.


Dit is ook een origineel fotoidee om je zwangerschap aan te kondigen. Maak een foto van je oudste kind met de handen in het haar en daarnaast op een krijtbord dat hij/zij nog maar heel even ervan kan genieten dat het enig kind is. Dit is natuurlijk grappig bedoeld. Print de foto uit voor je familie.


Maak een foto van de handen van je geliefde en van jou en als je al een kindje hebt, ook de handen van je kindje en plaats daar een boontje in. Het mooiste is de foto als je deze in zwart wit of sepia afdrukt.

Hoe heb jij jouw zwangerschap aangekondigd? Als jouw zwangerschap nog heel pril is, hoe ben jij van plan straks jouw omgeving te informeren dat je in verwachting bent? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Foto: Pixabay

2 thoughts on “Negen originele manieren om je zwangerschap aan te kondigen

  1. Wat een leuke voorbeelden. Ik vind die foto met dat boontje echt heel mooi. Ik zelf was niet zo orgineel. De echofoto op facebook en bij mijn familie heb ik het gewoon verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *