Activiteiten waar ik bij help op school

Sinds dit schooljaar doe ik niet alleen veel op school omdat ik klassenouder ben van groep 1-2 en groep 3-4, maar help ik ook veel met andere activiteiten op school. mamablog, mamablogger

Sinds dit schooljaar ben ik klassenouder/klassenmoeder van de klassen van mijn kinderen. Mijn zoontje zit in groep 1-2 (kleuterklas) en mijn dochter zit in groep 3-4. Van de klas van dochter ben ik de enige klassenouder en van de klas van mijn zoontje ben ik samen met een andere moeder klassenmoeder. Ik schreef al eerder welke taken ik als klassenouder heb, maar wat heb ik tot nog toe als klassenmoeder gedaan en voor welke klusjes op school heb ik mij nog meer aangemeld? Want ik doe niet alleen de klusjes die ik als klassenouder heb, maar ik probeer ook zoveel mogelijk bij andere activiteiten te helpen. Sinds allebei mijn kinderen op de basisschool zitten, heb ik hier ook meer tijd voor.  Waar heb ik dit schooljaar bij geholpen op school?

Luizenpluizen bij groep 1-2

Luizenpluizen is één van mijn taken als klassenouder. Ik heb nu twee keer de kleuters gecontroleerd op luizen. Bij de klas van mijn dochter hoef ik niet luizen te pluizen, want daar doen twee andere moeders dit al. Sommige mensen vinden luizenpluizen niet fijn om te doen. Ik heb er op zich geen moeite mee, maar ik vind het soms wel lastig om het haar goed te kunnen controleren.

Begeleiden van het schoolreisje van groep 3-4

Het schooljaar en mijn klassenouderschap begon al goed met het begeleiden van het schoolreisje van groep 3-4. We gingen naar Drievliet en daar had ik een ontzettend leuke groep van negen kinderen onder mijn hoede. Hoe dit ging, kun je lezen en zien in mijn artikel en vlog over dit zeer geslaagde schoolreisje.

Helpen bij spelletjesmiddag van groep 1-2

Geen taak voor de klassenouder, maar een activiteit waarbij elke ouder mag helpen, is de spelletjesmiddag. Bij mijn dochter heb ik destijds ook geholpen toen zij kleuter was en nu dus ook bij mijn zoontje. Ik had Memory van huis meegenomen en speelde dit samen met de kleuters. Het was maar een half uurtje, maar wel een heel leuk half uurtje. Ik vind het niet alleen leuk om een spelletje te doen met de kleuters, maar ook ontzettend leuk om de klasgenootjes van mijn zoontje te leren kennen. En Memory is een spelletje wat elke kleuter begrijpt en leuk vindt.

Plakboeken maken van groep 1-2

De kinderen van de kleuterklas knutselen heel wat af. Van mijn dochter kreeg ik destijds een plakboek vol met leuke knutselwerken die zij heeft gemaakt. Heel erg leuk om te bewaren voor later. Eén van mijn taken als klassenmoeder van groep 1-2 is het inplakken van alle knutselwerken. Een gezellige taak, want dit doe ik samen met de andere klassenmoeder. Terwijl we alle werkjes inplakken, kunnen we uitgebreid bijkletsen.

Naar het museum met groep 3-4

Vorige week ging ik onverwacht mee naar het Rijksmuseum van Oudheden met groep 3-4. Een heel leuke ochtend, die te snel voorbij was. Ik had mij hier niet voor aangemeld, maar omdat er één auto te weinig was, bood ik spontaan aan om ook mee te gaan naar het museum (en te rijden). Ik schreef een kort artikel over ons museumtripje.

Knutselen bij groep 1-2

Dit was geen taak voor de klassenouder, maar een activiteit waarvoor je je als ouder kon aanmelden. Ik hielp de kleuters mee met het knutselen van Pietjes in het kader van 5 december. Het was een super gezellige ochtend die werd afgesloten met een Pietendans.

Leesmoeder van groep 3-4

Sinds dit schooljaar ben ik leesmoeder van groep 3-4. Elke woensdagochtend lees ik met een vast groepje van drie kinderen een kwartier lang een boekje. Ik zet mij graag in voor school en wekelijks een kwartiertje vind ik leuk om te doen.

Bibliotheekmoeder van groep 3-4

Sinds volgende week ben ik ook bibliotheekmoeder van groep 3-4. Om de week zit ik op donderdag een half uur in de schoolbibliotheek zodat de kinderen hun gelezen boekjes kunnen ruilen voor nieuwe boekjes. Ik wissel dit af met een andere moeder. Toen zij een aantal weken achter elkaar niet kon komen en de schoolbibliotheek gesloten bleef, besloot ik mij hiervoor aan te melden. Ik heb al zin in mijn eerste bibliotheekdienst en stiekem hoop ik natuurlijk dat mijn dochter volgende week ook even een boekje komt ruilen. Eerder dit schooljaar heb ik trouwens samen met een andere moeder de boekenkast van groep 3-4 al helemaal geordend.

Sinterklaasviering van groep 1-2 en groep 3-4

Maandag komt natuurlijk Sinterklaas op school en ik mag dan als klassenmoeder zowel bij de viering in de klas van mijn zoontje als in de klas van mijn dochter zijn. Om 9.30 uur ga ik eerst naar de kleuterklas en daarna ga ik door naar groep 3-4. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk leuke foto’s te maken van zowel de kinderen als van Sinterklaas.

Kerstversiering school

Op woensdag ga ik samen met de schoolraad de school in kerststemming omtoveren, want ik help dan mee met de kerstversiering. Ik hoop maar niet dat ik de lampjes in de kerstboom hoef te doen, want daar heb ik zo’n hekel aan! Dit komt omdat ik thuis aan het ontwarren van het snoer zo’n (halve) dagtaak heb. De juf heeft mij gevraagd mee te helpen, omdat ik klassenouder ben en omdat ze handjes tekort komen. En uiteraard help ik de schoolraad vlak voor Kerst ook met het weghalen van de versiering.

Kerstviering van groep 1-2 (en groep 3-4?)

Vlak voor Kerst is er ’s avonds kerstviering op school. Vandaag ben ik als klassenmoeder uitgenodigd bij de kerstviering van groep 1-2. Van groep 3-4 zal de uitnodiging ongetwijfeld nog volgen. Waarschijnlijk moet ik mezelf dan even opdelen. Maar ik vind het alleen maar leuk dat ik hierbij aanwezig mag zijn.

Vind jij het ook zo leuk om te helpen op de school van je kindje? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

 

 

 

2 thoughts on “Activiteiten waar ik bij help op school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *