Aftellen tot de verhuizing & de stand van zaken in ons nieuwe huis

Vorige week schreef ik dat we in etappes spullen en meubels gaan verhuizen naar ons nieuwe huis. Het is nu echt aftellen tot de verhuizing. We hebben nog een week om ons nieuwe huis af te krijgen en om al onze spullen te verhuizen. In deze blog praat ik je bij over de verhuizing en over de stand van zaken in ons nieuwe huis. 

Verbouwing: wat moet er nog gebeuren?

Al sinds februari zijn we aan het verbouwen, maar helaas is na ruim 5 maanden klussen ons nieuwe huis nog niet helemaal af. We moeten de woonkamermuur en onze slaapkamermuur nog schilderen en de badkamer moet nog gerenoveerd worden. We hadden wat vertraging opgelopen met het aanschaffen van de badkamermeubels. Deze hadden we namelijk bij een webshop gekocht. De levertijd zou maximaal 8 weken zijn. Binnen die termijn werd 1/4 deel van de bestelling geleverd en de rest van de producten was zoek.

Uiteindelijk zou alles opnieuw besteld moeten worden, wat zou betekenen dat we het bad pas begin augustus geleverd zouden krijgen, mits het niet weer zoek zou raken. Na heel vaak bellen met de webshop en het bericht dat alles pas in augustus op voorraad zou zijn, heb ik de order geannuleerd. Vervolgens hebben we alle spullen bij de bouwmarkt gekocht. Daar konden we alle spullen tenminste zo meenemen. De verwachting is dat de badkamer bijna helemaal af komt voor de verhuizing. Waarschijnlijk op het plafond en de verlichting na. Zolang ik maar kan douchen en naar het toilet kan. 

De begane grond met het kantoor, de waskamer, tuinkamer en speelkamer laten we nu voor wat het is. We willen de gehele verdieping renoveren, maar dat zal waarschijnlijk pas volgend jaar zijn. Eerst de eerste verdieping (woonkamer/keuken) en de tweede verdieping (slaapkamers/badkamer) af hebben. 

Inrichting kinderkamers

In ons appartement waren de kinderkamers niet echt ingericht. Er stond een bed in, er hingen simpele rolgordijnen en dat was het. De kamers waren te klein om echt in te richten en bovendien hadden we al jaren verhuisplannen, dus dat weerhield ons er ook van om veel geld en energie te steken in de inrichting. In ons nieuwe huis krijgen de kinderen twee keer zo grote slaapkamers en het is een huis waar we niet meer weg willen. Kortom: de kinderkamers gaan we heel leuk aankleden. We hebben gordijnen gekocht, ronde vloerkleden met gezellige kleuren, leuke prullenbakken (dan kunnen de kinderen zelf hun rommel weggooien) en zelfs een tipi tent. Die tent had ik mijn kinderen beloofd voor in hun nieuwe slaapkamers.

Schilderen onze slaapkamer

Onze slaapkamer is de enige slaapkamer die nog niet af is. De vloer ligt, maar de wanden moeten nog een keer geschilderd worden. Gelukkig had ik dat nog niet gedaan, want er is een gat in de muur ontstaan door werkzaamheden aan de badkamer. Blijkbaar is er iets te veel gehakt. Ik liep op zich op schema met de slaapkamer, maar toen werd onze kamer ineens de opslagruimte voor de badkamermeubels. Tja, en toen kon ik er natuurlijk niet gaan schilderen met alle spullen in die kamer. Hopelijk is er na het weekend wat meer beweegruimte in de slaapkamer en kan ik er met mijn verfspullen langs. 

Kinderbedden

Het bed van mijn zoontje heb ik een paar dagen geleden uit elkaar gehaald en naar het afvalbrengstation gebracht. Met al die stickers en krassen was het niet echt geschikt materiaal om te verkopen of om naar de kringloop te brengen. Het bed van mijn dochter heb ik vandaag uit elkaar gehaald. Het was een hele klus. Morgen ga ik het bed in elkaar zetten. Ik weet niet of alles in één middag gaat lukken, maar ik zie wel hoe ver ik kom. Dat bed gaat trouwens naar mijn zoon. Omdat mijn dochter haar hoofd stoot onder het bed (hoogslaper met bureau), krijgt mijn dochter een nieuw, laag bed. Deze ga ik in het weekend in elkaar zetten. Na het weekend zijn de kinderkamers dus nog meer af, alleen de lattenbodems en matrassen moeten dan nog verhuisd worden.

Kantoor en speelkamer

Twee ruimtes beneden die zo goed als ingericht zijn, zijn het kantoor en de speelkamer. Voor de speelkamer heb ik een tweedehands tafel gekocht. De tafel was zo goed als nieuw en kon ik voor een prikkie overnemen. Dit wordt de tafel waar mijn kinderen mogen kleien, verven en wat ze er verder nog aan willen doen. Hun domein dus. Het kantoor is ook klaar om te gaan werken. Bijna alles wat ik nodig heb om aan de slag te kunnen, staat er. Alleen de spullen die ik dagelijks gebruik voor mijn werk (bepaalde ordners en administratie die nog afgehandeld moet worden) staat nog thuis. Deze laatste week ben ik overdag bezig met de verhuizing en werk ik ’s avonds. Dat werken kan dus helaas nog niet vanaf mijn nieuwe kantoor gebeuren, omdat ik dus ’s avonds werk, mijn kinderen dan op bed liggen en ik dus niet van huis kan. Nog een week en dan kan ik gaan genieten van mijn heerlijke kantoor. 

Geen TV

Ondertussen hebben wij in ons appartement geen TV en internet meer. Ik had alles al opgezegd voor de oorspronkelijke verhuisdatum, niet wetende dat we er 2 weken aan vast konden plakken. Ik moet zeggen, ik mis de TV niet echt. Ik kan gelukkig wel internetten via mijn mobiele telefoonabonnement, dus dat scheelt. De kinderen kijken nu filmpjes op een mini portable DVD speler. Gelukkig had ik alle kinder DVD’s nog bewaard.

Leegruimen keukenkastjes

Gisteravond ben ik alvast begonnen met het leegruimen en schoonmaken van de keukenkastjes. Ik heb nog niet alles ingepakt. Zo blijven de pannen en een deel van het servies nog even staan, net als wat kruiden en andere etenswaren. Ik heb helaas heel veel producten weg moeten gooien die over de datum waren. Zonde, maar het ruimt wel lekker op. Ik wilde alvast een begin maken met de keuken, zodat ik niet alleen het verhuizen, maar ook de schoonmaak van ons appartement stapsgewijs kan doen. Ik heb namelijk geen zin om straks in mijn eerste weekend in het nieuwe huis de hele dag in ons appartement te staan boenen. Ik wil dan genieten in mijn prachtige huis!

De verhuizing houdt me lekker bezig. Morgen ga ik dus aan de slag met het bed van mijn dochter (wat naar mijn zoon gaat). En dit weekend het nieuwe bed van mijn dochter in elkaar zetten. Het zijn dus bedden wat de klok slaat. Zodra we verhuisd zijn en alles ingericht is, zal ik wat foto’s plaatsen van ons nieuwe huis. 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *