Helaas gaan het laatste buurmeisje en buurjongetje verhuizen. Nu hebben mijn kinderen geen buurmeisjes- en jongetjes meer om mee te spelen. Heel jammer.... mamablog, mamablogger, mama lifestyle blogger
Kind & opvoeding

Al onze buurmeisjes en buurjongetjes zijn/gaan weg!

Tot een jaar geleden was het aardig rustig in ons appartementencomplex. Qua verhuizingen bedoel ik dan. Druk was het wel, gezellig druk met spelende kinderen. Nu wonen wij niet in een groot gebouw, maar in een knus complex met 6 benedenwoningen en 12 maisonnettes/bovenwoningen. Ik woon in een maisonnette, op de tweede en derde verdieping. Het is een klein complex en alhoewel de bewoners zeker niet de deur bij elkaar plat lopen, is er toch een bepaald gevoel van saamhorigheid. Zo voel ik het tenminste. Ik ken iedereen en als ik één van de buren tegenkom, maak ik meestal een praatje.

Samen spelen

Een deel van de bewoners is net als wij in deze appartementen begonnen als starter. Zo zijn er ook mensen die hier gingen samenwonen. In de jaren die volgden, werd het geluk van deze stelletjes bekroond met kindjes, zo ook bij ons. En hoe leuk is het als de kinderen die hier wonen, zodra ze de peuterleeftijd hebben bereikt, samen spelen op het pleintje voor ons complex? Ontzettend leuk. Onze kinderen vermaakten zich prima met hun buurmeisjes en buurjongetjes, dus wij hadden het hier ook naar ons zin. Dat ons huis erg krap is met zijn vieren, was maar bijzaak. Tot vorig jaar….

Verhuizen

Vorig jaar vond er een ontzettend verloop plaats. De ene na de andere bewoner ging verhuizen. Een jong stel vertrok en ging elders samenwonen, een ander stel dat net papa en mama  was geworden, ging op zoek naar een groter huis en onze buren met drie kinderen, waaronder een pasgeboren tweeling, namen hun intrek in een eengezinswoning. Vooral bij laatstgenoemde bewoners kan ik mij heel goed voorstellen dat je snakt naar een groter huis. Heel begrijpelijk ook dat een gezin een aantal appartementen verderop ook een andere woning zocht met voldoende slaapkamers voor hun drie kinderen. Jammer was het wel, want juist deze drie kinderen waren de speelkameraadjes van mijn kinderen. Heel vreemd dat zij er opeens niet meer waren en dat mijn kinderen van de één op de andere dag niet meer met hun buurmeisje en buurjongetjes konden spelen. Plotseling was het zeker, want alle appartementen waren in een oogwenk verkocht.

Afscheid van het laatste buurmeisje en buurjongetje

Mijn kinderen bleken heel flexibel te zijn, want zij hadden er minder moeite mee dan ik en speelden vrolijk verder met hun twee andere speelkameraadjes die beneden ons wonen. Maar vorige maand kwam het – voor ons vervelende – nieuws dat ook zij gaan verkassen. Ontzettend jammer, want onze kinderen kunnen erg goed overweg met hun buurmeisje en buurjongetje van beneden. Het toeval wil dat de kinderen van onze benedenburen een meisje van zeven en een jongen van vier zijn, net als mijn kinderen. Mijn zoontje beseft het nog niet dat zijn speelkameraadjes hier straks niet meer wonen, maar mijn dochter realiseert het zich maar al te goed. Ze vindt het maar niets dat ze afscheid van hen moet nemen. Voor de zoveelste keer eigenlijk al dat ze dus afscheid van een buurmeisje- of jongetje moet nemen. De kans is groot dat er beneden geen gezin komt wonen, dus nieuwe buurmeisjes of buurjongetjes kan ik haar niet voorhouden, maar wat ik haar wel in het vooruitzicht kan stellen is dat wij ook gaan verhuizen. Hopelijk naar een omgeving met veel meer kinderen dan nu het geval is…. We gaan ons best doen.

Nooit meer hetzelfde…

Wat ik in ieder geval zeker weet, is dat het hier nooit meer hetzelfde zal zijn. Behalve onze kinderen zullen er geen andere kinderen in het complex zijn. Dit betekent in de zomer geen zwembad vol met kinderen meer op het plein. Geen schoonmaakfeestjes meer met alle buurmeisjes en buurjongetjes. Niet meer met de hele club gezellig op het pleintje fietsen… En Robin Hood zullen mijn kinderen voortaan met zijn tweetjes moeten spelen ……. In ieder geval zolang we hier nog wonen…  Wat zal ook ik onze benedenburen vreselijk missen….

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook of Youtube

 

Bron foto: Freepik

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *