Een paar dagen geleden voltrok zich een ramp in Italië. Midden in de nacht werden mensen in hun slaap overvallen door een aardbeving. Het dodental nadert inmiddels de 250. Verschrikkelijk. Reddingswerkers zoeken in het puin nog steeds naar overlevenden, alhoewel de kans dat mensen het in het puin overleven met de minuut slinkt.... mamablog, mamablogger, lifestyleblog
Mama & lifestyle

Alles verliezen

Dinsdag op woensdagnacht voltrok zich een ramp in Italië. Midden in de nacht werden mensen in hun slaap overvallen door een aardbeving. Het dodental nadert inmiddels de 250. Verschrikkelijk. Reddingswerkers zoeken nog steeds naar overlevenden, alhoewel de kans dat mensen het onder de brokstukken overleven met de minuut slinkt….

Zojuist zag ik een video van een 10-jarig meisje dat gered werd uit het puin. Godzijdank zagen reddingswerkers haar voeten uitsteken. De rest van haar lichaam hing ondersteboven tussen de brokstukken. 17 uur lang. Wat een wonder dat dit meisje deze tragedie heeft overleefd. En wat zullen haar ouders dankbaar zijn dat hun dochter Giulia gered is. Als haar ouders nog in leven zijn tenminste….Want hoe gaat het met de rest van haar familie, met haar ouders en haar broertjes en zusjes? Heeft het hele gezin dit vreselijke drama mogen overleven?

Misschien heb je de video zelf ook al gezien. Ik moet zeggen dat ik er behoorlijk emotioneel van werd…. Het is schokkend om te zien, maar het geeft ook hoop. Hoop aan de reddingswerkers om vooral door te zoeken naar andere overlevenden.

Ik schreef al dat er op dit moment bijna 250 doden te betreuren zijn. Mensen die de aardbeving helaas niet hebben overleefd en hun geliefde, familie en vrienden met immens verdriet achterlaten. Wat kan een aardbeving een ongelooflijke impact hebben. Sommige mensen zijn werkelijk alles kwijt. Naast dat het een traumatische gebeurtenis is, moeten mensen verder zonder hun huis, spullen, foto’s of zelfs in het meest trieste geval hun geliefde, vader, moeder, kind of andere familieleden.

Er staan nu tenten waar mensen in kunnen overnachten die dakloos zijn geworden door de aardbeving. Ik zou het heel erg vinden als ik mijn huis en spullen kwijt zou zijn, maar hoe erg zou het voor mijn kinderen wel niet zijn als hun vertrouwde huis er niet meer is? En als hun speelgoed en knuffels bedolven zijn onder de brokstukken? Om het nog maar niet te hebben over de vreselijke beelden die op hun netvlies gebrand staan… En het allerergste wanneer mijn kinderen en ik afscheid moeten nemen van mensen die ons dierbaar zijn en die zijn omgekomen onder het puin…. Van onze poezen die zo’n drama misschien ook niet zouden overleven…. Materiële zaken zijn uiteindelijk maar materiële zaken, maar zonder je geliefde of familie verder moeten leven is onverteerbaar… Hartverscheurend….

Vreselijk…. Een groter contrast kan er niet zijn met het prachtige zomerweer in Nederland wat zorgt voor blije gezichten en plezier en het grote drama wat zich in Italië heeft afgespeeld en nog voortsleept…..

 

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *