Op autoreis met kinderen: 33 kidsproof tips en spelletjes voor onderweg in de auto

Op autoreis met kinderen: 33 kidsproof tips en spelletjes voor onderweg in de auto, mama lifestyle blog, moederschap

Het is alweer half mei en dat betekent dat het over twee maanden alweer zomervakantie is. Misschien heb je al een autovakantie geboekt, maar wellicht ga je wel op de bonnefooi met de auto op reis. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, betekent dit dat je een lange autorit tegemoet gaat. Voor jezelf is zo’n lange autorit misschien al lastig uit te houden, maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen de reis volhouden? Dat ze zich niet gaan vervelen of ruzie gaan maken op de achterbank onderweg naar de vakantiebestemming? In deze blog deel ik met jou 33 kidsproof tips en spelletjes voor onderweg in de auto. Spelletjes waarmee jij je kinderen (urenlang) zoet houdt tijdens de autoreis, zodat jij je kan concentreren op het verkeer en de sfeer gezellig blijft.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 1: snackboxKoop een plastic bakje met allemaal kleine vakjes en vul deze met kleinere snacks zoals komkommer, cherrytomaatjes, druiven, aardbei en snoep Je kunt variëren met gezonde en ongezonde snacks en eventueel ook kleine speeltjes in de box doen.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 2: speelkoffertjeKoop een klein koffertje, misschien heb je er nog wel eentje liggen, en maak hier een leuk speelkoffertje van voor je kind. Tover het koffertje om tot bijvoorbeeld een vliegveld of maak er een woon- of slaapkamer van voor Playmobil of Lego poppetjes.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 3: zoek- en kleurboek


Je kind kan zich urenlang vermaken met een leuk zoek- en kleurboek. Het boek van deze afbeelding was oorspronkelijk verkrijgbaar bij Bol.com, maar is helaas niet leverbaar. Bij Bol.com heb je nog wel keuze uit heel veel andere zoek- en kleurboeken.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 4: autobingo


Met autobingokaarten kijkt je kind lekker naar buiten en kan hij aankruisen wat hij onderweg allemaal ziet. Kortom: een leuke bezigheid tijdens de autorit. Autobingokaarten shop je online bij Bol.com.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 5: Legodoos


Je hebt vast nog wel ergens een plastic opbergdoos liggen. Plak onder het deksel een smalle Legoplaat en vul de box met Legosteentjes. Zo kan je kind tijdens de autoreis fijn met Legosteentjes spelen.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 6: tekenbord


Een magnetisch tekenbord is altijd goed, omdat de tekeningen uitwisbaar zijn en je kind dus eindeloos kan tekenen. Magnetische tekenborden bestel je simpel bij Bol.com.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 7: ijsstokjes


Voor dit spelletje voor onderweg heb je ijsstokjes en klittenband nodig. Wanneer je klittenband op de uiteinden van een stokje plakt, kan je kind hiermee letters en vormen maken. Niet alleen leuk om te doen, maar ook leerzaam.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 8: Duplo tasje


Dit spelletje voor op de achterbank lijkt op het Legodoosje, maar dit is een Duplotasje voor wanneer je kind nog te jong is om met Lego te spelen.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 9: bakblikbingo


Vul een bakblik met allemaal lekkers en plak er een stuk (bak)papier op. Teken of plak hier plaatjes of van bijvoorbeeld 30 x auto, 7 x vliegtuig, 10 x vrachtwagen etc. Wanneer je kind 30 auto’s heeft gezien onderweg, mag hij een vakje openmaken en lekker smullen.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 10: puzzel


Je kunt zelf een puzzel maken met je kind. Knip verschillende vormen uit gekleurd karton of stevig papier en doe de stukjes in een blikje of trommeltje. Je kind kan dan puzzelen terwijl jullie autorijden. Wanneer je kleine magneetjes achterop de puzzelstukjes plakt en een magneetbord meeneemt, kan je kind nog beter puzzelen en vallen de puzzelstukjes niet op automat.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 11: aankleed poppen


Je kunt puzzelstukjes uitknippen, zoals voor de vorige spelletjestip voor onderweg, maar je kunt ook kledingstukken uit papier of karton knippen. Plak op de achterkant kleine magneetjes. Knip ook een lichaam uit of plak een foto van je kind in een blik en je kind kan urenlang aan- en uitkleden.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 12: travel cup met spelletjes


In deze travel cup, die in de bekerhouder van je auto past, zit:
– een lieve knuffelmuis
– een grote oranje dobbelsteen
– een boekje met 32 pagina’s vol leuke spelletjes en opdrachten
– een zandloper
– een domino spel
– een memoryspel
Kortom: heel veel speeltjes en spelletjes waarmee je kind zich onderweg kan vermaken. Deze travel cup bestel je online bij Lief Cadeau.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 13: zak/organizer met tijdschriften en strips


Hang een zak/organizer over de autostoel en stop daarin allemaal leuke tijdschriften voor kinderen en strips.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 14: vrachtwagen landkaart


Ziet je kind onderweg een vrachtwagen rijden met een buitenlandse kentekenplaat? Dan mag hij de land waar de vrachtwagen vandaan komt, inkleuren. En je kind turft hoeveel vrachtwagens het uit een bepaald land heeft gezien. Een leuke én eduatieve bezigheid voor tijdens de autorit. De landkaart kun je downloaden op Kidseropuit.nl.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 15: memory


Op mijn Pinterest pagina kun je deze afbeelding downloaden en uitprinten. Print deze twee keer uit, knip de plaatjes uit en klaar is de memory voor onderweg.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 16: zoekplaatjes voor onderweg


Met deze zoekplaatjes kijkt je kind zijn ogen uit en is het lekker afgeleid tijdens de autorit. Ook deze plaatjes kun je downloaden vanaf mijn Pinterest pagina.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 17: tekenopdrachten voor onderweg


Met 56 tekenopdrachtjes voor onderweg is je kind wel even zoet.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 18: voelzakjes


Iets heel apart is een voelzakje. Maak van (oude) lappen stof kleine zakjes en vul deze bijvoorbeeld met rijst, macaroni, kralen etc. Je kind mag tijdens de autorit door te voelen raden wat er in het zakje zit.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 19: ijsjes memory


Maak zelf een memoryspel met ijsstokjes en gekleurd karton. Wissel aan de achterkant van het karton af met kleuren en patronen en zorg er natuurlijk voor dat er paren zijn.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 20: printbare spelletjes


Op Reizendoejezo.nu print je gratis spelletjes zoals boter, kaas en eieren, zeeslag, autobingo en zoek de 10 verschillen.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 21: vinger twister


Iedereen kent Twister waar je je handen en voeten, soms in onmogelijke posities, op gekleurde stippen plaatst. Dit spel is precies hetzelfde, maar dan voor je vingers.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 22: zoek zak


Deze zak lijkt op de voelzak, maar in deze zakken moet je een bepaald voorwerp zoeken. Leuk voor kleine kinderen om te doen tijdens de autorit.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 23: tekenen


Je kan natuurlijk ook een stapel blanco vellen papier meenemen en stiften zodat je kind kan tekenen. Extra handig is dan zo’n tafeltje zoals deze. Dit tafeltje, die je bij Bol.com kan kopen, kan je kind ook gebruiken om aan te spelen.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 24: knikker doolhof


Ben je creatief en handig met naald en draad dan kun je een knikker doolhof voor je kind maken. Daar is je kind wel even mee zoet!

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 25: activiteitenkaarten / 50 dingen maken in de auto


In dit doosje – verkrijgbaar bij Bol.com – zitten 50 spelletjes. Je kind zal zich hiermee zeker niet vervelen tijdens de autoreis.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 26: rara wie ben ik?


Leuke spelletjes voor onderweg zoals rara wie ben ik vind je vaak in het schap van bijvoorbeeld Kruidvat.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 27: schoenenhanger/organizer met speelgoed


Je zag eerder al een zak/organizer met tijdschriften voorbijkomen. Dit is een schoenenhanger met allemaal speelgoed. Laat je kind zelf het speelgoed uitzoeken wat in de zakken mee moet.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 28: aftelkaart


Met deze kaart kan je kind aftellen hoe lang het nog duurt voordat jullie op de plaats van bestemming zijn. Elk uur mag je kind een sticker plakken of een vakje aankruisen. Deze aftelkaart kun je downloaden op Gratisbeloningskaart.nl.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 29: wat zie je?


Op deze lijst houd je bij wie wat ziet. Wie heeft er aan het einde van de rit de meeste caravans gespot? Deze kaart kun je hier uitprinten.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 30: raamstickers


Deze raamstickers van SES zijn super leuk voor kleine kinderen. Je bestelt ze eenvoudig bij Bol.com.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 31: automerken bingo


Deze automerken bingo is een leuke variant op de auto bingo. Welke automerken komt je kind onderweg tegen? Deze kaart kun je uitprinten op Kidseropuit.nl.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto tip 32: gekleurde auto’s tellen


Nog een leuke bezigheidstherapie voor je kind is deze kaart waarmee hij gekleurde auto’s kan tellen. Print hier de kaart uit.

Kidsproof spelletjes voor onderweg in de auto in de auto tip 33: achterbankbento


Deze autobingo met lekkers maak je helemaal zelf. Hoe? Dat lees je op de site van Moodkids.

Al deze spelletjes voor onderweg vind je op mijn Pinterest bord. Alvast een heel gezellige en rustige autoreis gewenst!

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *