Selecteer een pagina

Wil je met je baby op de fiets? Omdat het mooi weer is, omdat fietsen gezond is of omdat je geen auto hebt? Fietsen met je baby kan prima. In deze blog lees je hier meer over.

Wanneer mag je baby in een fietsstoeltje?

Je baby mag in een fietsstoeltje wanneer hij goed zelfstandig kan zitten. Dit is meestal wanneer je baby 9 maanden oud in. Je baby kan dan in een fietststoeltje voor aan je stuur. Voor je baby is het ook fijn wanneer je een windscherm aan je stuur plaatst en ook kun je een fietsstoeltje met een speciale slaaprol kopen waar je baby zijn hoofdje op kan leggen mocht hij tijdens het fietsritje in slaap vallen.

Fietsvoetenzak om je baby warm en droog te houden

Wil je in de herfst of in de winter met je baby fietsen? Bescherm je baby tegen de regen en kou met een speciale fietsvoetenzak van Deryan. Deze fietsvoetenzak bevestig je aan het fietsstoeltje en vervolgens zet je je baby in het fietsstoeltje en rits je de fietsvoetenzak dicht. Aan de fietsvoetenzak zit ook een regencape waarmee je baby droog blijft in de regen.

Je bestelt de fietsvoetenzak via deze link:

Je baby in een maxicosi drager

Kan je baby nog niet zitten en wil je graag fietsen? Of heb je geen ander vervoermiddel dan de fiets? Je kunt dan kiezen voor een maxicosi drager voor op je bagagedrager. Een maxi cosi fietsdrager vind je via deze link.

Je baby in een kinderfietsaanhanger

Een andere optie is een kinderfietsaanhanger, zoals deze:

Of deze die je ook kan ombouwen tot wandelwagen:

Je baby in een bakfiets

Wat mij ideaal leek toen mijn kinderen klein waren, was een bakfiets. Helaas had ik geen ruimte in mijn schuur en ik had ook geen tuin waar ik de bakfiets kon stallen. Maar anders had ik zeker weten een bakfiets gekocht. Het meest ideale is een elektrische bakfiets, zodat je niet al te hard hoeft te trappen.

Je kan je baby dan in een babyschaal zetten, zoals deze:

Conclusie

Fietsen met je baby is niet alleen leuk, maar ook gezond voor jou en je baby en beter voor het milieu dan reizen met de auto. Zelfs in de kou of regen kun je heel goed fietsen met je baby, als je gebruikmaakt van een fietsvoetenzak waarmee je je baby droog en warm houdt of wanneer je je baby vervoert in een bakfiets of kinderfietsaanhanger.

Hoe vervoer jij je baby op de fiets? Laat het me weten in de reacties.