Je baby overdag buiten laten slapen?

je baby overdag buiten laten slapen, lutje potje babyhuisje, zwanger en baby,mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

Toen mijn zoontje nog een baby was en naar het kinderdagverblijf ging, vroeg een pedagogisch medewerkster mij een keer of mijn zoontje buiten mocht slapen. In het kinderdagverblijf werd namelijk een nieuwe vloer gelegd, groepen werden samengevoegd en ze kwamen bedjes te kort. Om baby’s toch te slapen te kunnen leggen, hadden ze speciale bedjes aangeschaft die ze buiten konden neerzetten. Ik vond het prima, maar uiteindelijk bleek dat mijn zoontje toch in een babybedje binnen kon slapen.

je baby overdag buiten laten slapen, lutje potje babyhuisje, zwanger en baby,mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog
Lutje Potje babyhuisje

Ik had er dus zelf geen problemen mee gehad wanneer mijn zoontje buiten zou slapen, want er zijn ook kinderen die in de kinderwagen of wandelwagen slapen wanneer je als ouder bijvoorbeeld aan het winkelen bent. Vanaf het moment dat mijn kinderen uit de kinderwagen groeiden en in de wandelwagen gingen, hebben ze vrijwel nooit meer in de wagen geslapen. Zij vonden het veel interessanter om lekker om zich heen te kijken en de wereld een beetje te observeren. Dit leek mij het enige minpunt wanneer mijn zoontje in zo’n buitenbedje neergelegd zou worden, dat hij helemaal niet zou slapen.

Toch schijnt een baby juist rustiger te slapen in een babyslaaphuisje. Wanneer je baby in zo’n huisje ligt, krijgt hij/zij natuurlijk ook geen prikkels. Daarnaast is buiten slapen natuurlijk heel goed voor een baby. Je baby bouwt meer weerstand op doordat hij/zij meer vitamine D binnenkrijgt en het is goed voor de longetjes. Dus heel goed wanneer je baby last heeft van allergieën of astma.

Toegegeven, zo’n babyslaaphuisje ziet er niet heel erg comfortabel uit. Maar het tegendeel is waar. Zo’n babyslaaphuisje is juist bijzonder geschikt om je baby veilig in te laten slapen. Het huisje is winddicht, waterdicht en je baby wordt beschermd tegen insecten doordat er horrengaas in zit en hij/zij wordt beschermd tegen felle zon. De babyslaaphuisjes worden ook wel Lutje Potjes genoemd, naar de fabrikant ervan.

je baby overdag buiten laten slapen, lutje potje babyhuisje, zwanger en baby,mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog
Buiten slapen is heel gezond voor een baby

Wanneer je baby in een babyslaaphuisje slaapt, moet je daar de kleding van je kindje op aanpassen. Op een warme zomerdag kan je baby heel goed alleen in een rompertje met eventueel een zomerslaapzak slapen, maar in de kou doe je je baby liever warme kleding en een winterslaapzak aan. Je baby buiten laten slapen in Lutje Potje is ideaal, maar je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Een babyslaaphuisje neemt niet veel ruimte in beslag, maar ik zou deze liever in de schaduw in de tuin neerzetten dan op een balkon in de volle zon.

Een babyslaaphuisje kun je huren bij Lutje Potje. Huurkosten zijn € 40,- voor de eerste maand, daarna € 15,- per maand voor een verlaagd bed en € 17,50 per maand voor een verhoogd bed en de huur is per maand opzegbaar. Lutje Potje kan tegen een vergoeding het babyslaaphuisje bij je laten bezorgen. In de webshop van Lutje Potje kun je ook nog slaapartikelen bestellen.

Heb jij ervaring met een babyslaaphuisje? Laat het me weten bij de reacties.

 

 

One thought on “Je baby overdag buiten laten slapen?”

  1. Lutje Potje betekent gewoon kleine baby in het Gronings. Ik sliep zelf in1961 al in zo’n huisje, dit was heel gebruikelijk toen in Groningen. Mijn kinderen een generatie later idem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *