Babyflesjes niet meer steriliseren?

Babyflesjes niet meer steriliseren? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, babyblog

Toen mijn kinderen nog baby waren en ik ze nog borstvoeding gaf, vond ik één van de voordelen van borstvoeding toch wel dat ik niet voortdurend babyflesjes hoefde te steriliseren. Flesjes met afgekolfde melk kookte ik trouwens wel uit, maar kolven deed ik niet vaak. Toen ik overstapte op flesvoeding, kookte ik de flesjes altijd netjes uit. Dit deed ik niet met een flessensterilisator of in de magnetron, maar gewoon in een pannetje met gekookt water. Ik was dus altijd in de veronderstelling dat je babyflesjes altijd moest steriliseren.  Nu las ik dat het steriliseren van flesjes en afkolfmateriaal niet nodig is. 

Leestip: het wel of niet geven van borstvoeding van alle kanten belicht & mijn persoonlijke verhaal

Koop je nieuwe babyflesjes? Deze moet je voor het eerste gebruik wel steriliseren. Heb je een prematuur baby of een ernstig zieke baby, dan is het noodzakelijk de babyflesjes minimaal drie maanden te steriliseren. Verder is het niet nodig babyflesjes te steriliseren. Je moet de flesjes natuurlijk wel goed schoonmaken. Dit kan in de vaatwasser of met de handwas met een flessenborstel. Wanneer je op vakantie bent, ga dan na of het water wat uit de kraan komt ook schoon water is. Anders kun je je fles beter wassen met mineraalwater uit een fles. 

Tekst gaat verder onder de foto

Babyflesjes niet meer steriliseren? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, babyblog

Leestip: overstappen van borstvoeding naar flesvoeding

Dat je babyflesjes niet (meer) hoeft te steriliseren is fijn wanneer je je kindje flesvoeding geeft of gekolfde melk. Je hoeft er niet bij stil te staan hoe vaak je een flesje hoeft te steriliseren , tot welke leeftijd je dit moet doen en of je het steriliseren door middel van een pannetje met gekookt water, in een flessensterilisator of in de magnetron doet.

Vind je het toch prettiger de flesjes van je baby te steriliseren? Als je het een veiliger idee vindt om de flesjes van je kindje te steriliseren, moet je vooral doen waar jij je het beste bij voelt. Weet in ieder geval dat het niet nodig is.

Steriliseer(de) jij ook altijd de flesjes van je baby? Kook(te) jij de flesjes altijd uit of gebruikte jij een speciale flessensterilisator? 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *