Begrafenislego, rouwlego, uitvaartspeelgoed voor kinderen. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.
Kind & opvoeding

Begrafenislego/rouwlego: uitvaartspeelgoed voor kinderen

Vandaag zag ik op tv iets nieuws: begrafenislego/rouwlego. Lego wat in het teken staat van uitvaarten, bedacht door een Nederlandse pedagoog en rouwdeskundige. De man achter dit uitvaartspeelgoed wilde graag Lego ontwikkelen voor kleine kinderen, omdat ze moeite hebben om te begrijpen wat er precies gebeurt tijdens een uitvaart.

Een andere deskundige gaf haar mening over deze nieuwe Legosoort. Begrafenislego/rouwlego kan prima gebruikt worden door kindjes, maar alleen met goede begeleiding. Je moet als ouder zijnde zeker ook in gesprek gaan met je kindje. Maak het onderwerp bespreekbaar. Wanneer je je kindje  laat spelen met de begrafenislego zonder met hem/haar over het verlies van jullie dierbare en de uitvaart te praten, weet je niet wat er in zijn/haar koppie omgaat.

Ik vind het goed dat er speelgoed is ontwikkeld met als thema rouw. Het zou fijn zijn als bijvoorbeeld een uitvaartondernemer begrafenislego heeft en deze zou kunnen uitlenen wanneer er kleine kinderen een dierbare zijn verloren. Of wanneer basisscholen over uitvaartspeelgoed beschikken en aandacht aan de dood kunnen besteden op school.

Met de begrafenislego/rouwlego kun je samen met je kindje visualiseren wat er gebeurt tijdens een uitvaart. Je kunt spelenderwijs uitleggen hoe je afscheid neemt van een dierbare en hoe de begrafenis of crematie gaat. Een crematorium en een begraafplaats maken namelijk ook onderdeel uit van deze speciale Lego.

Sinds ik moeder ben, heb ik één keer een dierbare verloren, mijn oma. Mijn dochter was toen kleuter en zij kende haar ook. Ik legde mijn dochter toen uit dat ” grote oma” overleden was en nooit meer terug zou komen. Van mijn tante die in de rouwverwerking zit, leende ik een boekje over overlijden en begrafenissen. Het boekje las ik voor en op die manier begreep mijn dochter een klein beetje wat er was gebeurd en wat er zou gebeuren tijdens de uitvaart. Ik nam mijn dochter namelijk mee naar de begrafenis.

Misschien was het wel een meerwaarde geweest als ik samen met mijn dochter met uitvaartlego had kunnen spelen. Ben jij benieuwd naar deze begrafenislego? Neem dan eens een kijkje op de site van Uitvaartspeelgoed.nl.

 

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

 

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

Eén reactie

  • Marieke

    Ik vind dit wel een beetje bevreemdend. Kinderen spelen zelf wel vaker scenes uit het leven gegrepen na. Maar met het overlijden van een dierbare is het toch net anders vind ik. Jonge kinderen kunnen misschien bepaalde emoties een plek geven door ze na te spelen. Een crematie naspelen met Lego poppetjes vind ik dan toch een beetje akelig als ik eerlijk mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *