Het belang van een goede of snelle internetverbinding als ondernemer

het belang van een goede of snelle internetverbinding als ondernemer, mamalifestyleblog

Hoe vaak ik online ben? Daar vraag je me wat. Je kunt me beter vragen wanneer ik niet online ben. Is het niet voor werk, dan is het wel om de krant of blogs te lezen of om videos te kijken. De hele dag ben ik online. Grotendeels vanwege de werkzaamheden voor ons bedrijf en voor mijn blog. Als je denkt dat ik het ’s avonds wel zat ben achter mijn laptop, heb je het mis. Ook ’s avonds zit ik vaak met mijn laptop op schoot, meestal om te bloggen of om te werken voor ons bedrijf.

Ik realiseer het me niet vaak, maar als ondernemer en blogger ben ik ontzettend afhankelijk van internet. Gek eigenlijk, als ik me bedenk dat ik 25 jaar geleden niet eens wist wat ik met internet moest. Ik had er helemaal niets mee en nu kan ik niet meer zonder. Internet heeft een enorme toevlucht genomen. Waar klanten een bedrijf vroeger vooral via het telefoonboek of mond-tot-mond reclame vonden, is het nu op internet. Je website is het online visitekaartje voor je bedrijf, dus die moet een magneet zijn voor je mogelijke klanten. Bijna alle aanvragen ontvangen we per e-mail, de administratie houd ik bij via een online boekhoudsysteem en alle facturen gaan digitaal richting de klant.

Binnenkort gaan we verhuizen. Behalve dat ons hele huis van top tot teen verbouwd moet worden, moeten er ook nog andere zaken geregeld worden. Zoals de internetverbinding. Voor mij als ondernemer essentieel. Het kan niet zo zijn dat we verhuisd zijn en dat we geen internet hebben in ons nieuwe huis. Hoewel de verhuizing pas over een paar maanden is, houd ik mij nu al bezig met oriënteren wat er mogelijk is qua internet. Snelheid van het internet is daarbij van groot belang. Als de verbinding te traag is of af en toe hapert, erger ik me daar ontzettend aan en kan ik mijn werk gewoonweg niet goed uitvoeren. Gelukkig heb ik hier in mijn huidige woning geen last van, omdat we glasvezel hebben. Glasvezel zorgt voor een snellere en stabielere internetverbinding, omdat elke woning een eigen glasvezelverbinding heeft en je daardoor de snelheid niet met je buren deelt. Op de website van KPN lees je meer over de voordelen van KPN glasvezel.

Jammer genoeg ligt er in ons nieuwe huis nog geen glasvezel en voorlopig staat het aanleggen van glasvezel ook nog niet op de planning. Ik ben niet alleen erg benieuwd wanneer ons huis aan de beurt is, maar vooral hoe ik straks de internetsnelheid ga ervaren in vergelijking met hoe ik het nu – in onze woning met glasvezelverbinding – ervaar.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

 

#MLBsamenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *