Ben ik zwanger & zwangerschapsverschijnselen

ben ik zwanger, zwangerschapsverschijnselen, misselijk, moe, uitblijven menstruatie, zwangerschapssymptomen, mamalifestyle, mamalifestyleblog, mamablogger, mamablog, lifestyleblog, lifestyleblogger, familyblogger, familyblog, mamavlog

In mijn leven ben ik drie keer zwanger geweest, waarvan ik twee keer een zwangerschap heb mogen volbrengen en twee prachtige kinderen het leven heb mogen schenken. Tijdens mijn drie zwangerschappen kwam er een moment waarbij ik mij afvroeg of ik zwanger was, omdat ik last had van zwangerschapsverschijnselen. Eén keer kwam die vraag niet in mij op, maar kwam ik er bij toeval achter dat ik zwanger was.

Zwangerschapsverschijnselen bij eerste en tweede zwangerschap

Bij mijn eerste en tweede zwangerschap bleef mijn menstruatie uit en was ik erg moe. Van misselijkheid (één van de meest gehoorde zwangerschapssymptomen) had ik helemaal geen last. Na een zwangerschapstest kwam ik erachter dat ik in verwachting was. Mijn eerste zwangerschap eindigde helaas in een miskraam. Mijn tweede zwangerschap verliep gelukkig wel goed. Wel ben ik tot een maand of vier erg moe geweest. Daarna kreeg ik gelukkig wat meer energie.

Geen zwangerschapssymptomen, bij derde zwangerschap. Dacht ik….

Bij mijn derde en laatste zwangerschap kwam het nieuws dat ik zwanger was toch wel als een verrassing. Ik was gestopt met de pil en dacht dat de menstruatie nog op gang moest komen. Ik had namelijk nog helemaal niet gemenstrueerd sinds ik gestopt was met anticonceptie. Ik was wel moe, maar niet extreem moe. Misselijk was ik ook niet.

Wel kreeg ik last van mijn gezichtsvermogen. In een paar weken tijd ging ik heel wazig zien. Ik meldde mij met deze klacht bij de huisarts en na een oogtest regelde ze nog voor dezelfde dag een afspraak bij de oogarts in het ziekenhuis. De huisarts vertelde mij dat ze een ooginfectie vermoedde en dat ik waarschijnlijk Prednison voorgeschreven zou krijgen om de infectie te bestrijden.

Compleet verrast door uitslag zwangerschapstest

Ik was bezig om zwanger te worden en ik wist dat medicatie schadelijk kan zijn voor een ongeboren kindje. Ik nam dan ook het zekere voor het onzekere en wilde met een zwangerschapstest een eventuele zwangerschap uitsluiten voordat ik later die dag naar de oogarts zou gaan. Ik kocht een zwangerschapstest en wat later deed ik, heel nonchalant tussen al mijn bezigheden door, de test.

Ik was er totaal niet mee bezig en keek “even” naar de uitslag. Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing toen bleek dat ik zwanger was. Ik zwanger? Ik dacht juist dat mijn menstruatie nog helemaal op gang moest komen. Begon zelfs te twijfelen of deze ooit nog wel terug zou komen. Begon zelfs te denken dat ik misschien vruchtbaarheidsproblemen zou hebben. Niets bleek minder waar. Ik bleek stukken sneller zwanger dan verwacht.

Hoewel ik het liever persoonlijk had gedaan, kon ik niet anders dan mijn vriend dit geweldige nieuws telefonisch te vertellen. Een uur later zou ik namelijk al naar de oogarts gaan en zou ik haar moeten informeren over mijn zwangerschap vanwege eventuele medicijnen die voorgeschreven zouden worden. Ik wilde absoluut niet dat de oogarts eerder dan mijn vriend zou weten dat ik zwanger was.

Zwangerschapshormonen

Uiteindelijk bleek ik geen ooginfectie, maar droge ogen te hebben. Door de zwangerschapshormonen werd dit probleem in razend tempo verergerd en dit resulteerde in wazig zien. De Prednison heb ik dus niet voorgeschreven gekregen.  Je zult begrijpen dat mijn zwangerschap, waar ik bij toeval achterkwam, de mooiste verrassing is die ik maar kon krijgen.

Hoe kwam jij erachter dat je zwanger was/bent? Had jij last van zwangerschapverschijnselen of kwam jij er juist bij toeval achter dat je in verwachting was/bent? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

8 thoughts on “Ben ik zwanger & zwangerschapsverschijnselen

  1. De eerste keer wist ik het meteen toen ik één dag over tijd ging. (Dat werd helaas een miskraam, ik vertelde het verhaal vorige week op moederdag op mijn blog)
    De tweede keer durfde ik het niet te geloven, maar wist ik het eigenlijk wel.
    De derde en vierde keer wist ik het ook onmiddellijk toen ik één dag over tijd was!

    Droge ogen is ook voor mij iets nieuws… 🙂

  2. Ja, dat wazig zien had ik dus ook! En niet zo’n beetje hoor, nee echt behoorlijk slecht zien. Met mijn bril op moest ik nog steeds met mijn ogen knijpen om iets scherp te zien. Stom genoeg zag ik het verband niet met de zwangerschap en stapte ik naar de opticien voor een nieuwe oogmeting. Hij zei gelijk tegen me dat ik maar beter kon wachten tot ongeveer 3 maanden na de zwangerschap door evt hormonen die je zicht beïnvloeden.. en inderdaad! Zie alles nu weer prima. Bizar is dat…

  3. Wat fijn dat je zo snel zwanger was! Ik had aan het begin ook helemaal geen last van zwangerschapssymptomen zoals misselijkheid. Pas later kwam de vermoeidheid en de pijnlijke borsten. Een vriendin van mij had trouwens ook toen ze net zwanger was last van droge ogen, toch een soort van eerste zwangerschapssymptoom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *