Is het pittig om te bloggen naast je eigen bedrijf of baan? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger
Mama onderneemt / werkt

Is het pittig om te bloggen naast je eigen bedrijf of baan?

Al drie jaar blog ik naast mijn eigen bedrijf. In augustus 2015 besloot ik het schrijven – mijn grootste passie – weer op te pakken en een blog te beginnen. Af en toe stond mijn blog op een wat lager pitje, maar dat had zeker niets te maken met gebrek aan inspiratie of dat ik bloggen niet leuk meer zou vinden. Integendeel. Bloggen vind ik juist het allerleukste om te doen. Het liefst zou ik me alleen maar daarmee bezig houden. Waarom het me niet altijd lukt om een blog te schrijven, is een enkele keer vanwege drukte rondom mijn gezin, maar meestal vanwege mijn bedrijf.

Geen blog online

Pas nog bijvoorbeeld lag mijn focus nog meer op mijn gezin dan normaal. Zo gingen mijn kinderen aan het begin van dit schooljaar naar een andere school en dat bracht het nodige teweeg. Mijn hoofd stond daardoor helemaal niet naar bloggen. Maar negen van de tien keer wanneer er geen blog online komt, komt dit door het werk voor mijn eigen bedrijf. Ik moet in de eerste plaats toch een bedrijf draaiende houden. Sterker nog, ik moet er niet alleen voor zorgen dat onze schoorsteen blijft roken, maar ook die van onze medewerkers. Zij moeten elke maand op tijd uitbetaald kunnen krijgen. Een behoorlijke verantwoordelijkheid die op onze schouders rust. Bloggen doe ik dus naast mijn bedrijf en dat zal waarschijnlijk ook altijd zo blijven. Dat ik eigenlijk aan weinig anders toe kom dan werken en bloggen, vind ik niet erg. Ik vind mijn werk leuk en bloggen vind ik nog veel leuker. In deze blog lees je wat voor mij de combinatie eigen bedrijf en blog dan juist wel pittig maakt.

Niet genoeg tijd voor mijn blog

Af en toe vind ik het best pittig om te bloggen naast mijn bedrijf. Het meest lastige vind ik niet alleen dat ik niet altijd aan schrijven toekom, maar ook dat ik niet meer tijd aan mijn blog kan besteden. Liever zou ik er veel meer uren aan besteden dan dat ik nu doe. Schrijven is mijn allergrootste passie sinds ik kind was. Toen zat ik op mijn slaapkamer op een ouderwetse typemachine te rammelen en nu mag ik dit op een prachtige MacBook doen. Onderwerpen genoeg waar ik heel graag nog over wil bloggen. 

Laat naar bed door het bloggen

Meestal kom ik pas aan bloggen toe in de avonduren. Overdag ben ik namelijk te druk met mijn bedrijf. Ik moet er dan voor waken dat ik niet pas na middernacht naar bed ga, want ik ben gevoelig voor migraine. Het zou fijn zijn als ik bijvoorbeeld in het weekend wat meer zou kunnen bloggen, maar dat is niet echt mogelijk. Omdat ik doordeweeks fulltime werk en de zorg voor mijn kinderen vrijwel geheel op mijn schouders terecht komt, ben ik in het weekend meestal bezig met het huishouden, boodschappen doen en probeer ik ook nog iets leuks te doen met mijn kinderen. Doordeweeks heb ik te weinig quality time met mijn kinderen, dus daar zijn mijn weekends voor. Lastig, maar zo lang mijn kinderen nog klein zijn, blijf ik waarschijnlijk nog volop in de avonduren bloggen. 

Geen tijd om alle blogideeën uit te werken

Vervelend dat ik zoveel wil, bruis van de ideeën en toch wel veel ambitie heb, maar niet de tijd, mogelijkheden en tomeloze energie heb om zowel in mijn bedrijf als mijn blog evenveel tijd te steken en om eindelijk eens alle blogideeën uit te kunnen werken. Het zou gaaf zijn als ik bijvoorbeeld echt een keer aan de slag zou kunnen gaan met een contentkalender (wil ik al lang) en vooruit zou kunnen schrijven (wil ik ook al heel erg lang). Wat moet het heerlijk zijn wanneer je nog heel jong bent, zeg begin twintig, nog geen kinderen hebt en je volledig op je blog kunt storten? Bloggen op de momenten dat jij het wilt en met niets of niemand rekening te hoeven houden. Ik zou met alle liefde 60 uur per week willen investeren in mijn blog, maar in mijn situatie (gezin en bedrijf) gaat dat gewoonweg niet. Voor mijn gevoel geef ik niet het uiterste aan mijn blog en loop ik vaak achter de feiten aan.

Voor nu ga ik voorlopig nog even in dit tempo verder. Ik ben al lang blij als ik elke dag een blog kan schrijven. Maar pittig vind ik het zeker. Niet alleen om mijn bedrijf en blog te combineren, maar zeker ook omdat ik er grotendeels alleen voor sta in de opvoeding van mijn kinderen. Plus dan nog de wens om nog zoveel te willen doen en te bereiken met mijn blog. 

Combineer jij je blog ook met een eigen bedrijf of baan en een gezin? Hoe vind jij de combinatie? Ervaar jij het soms ook als pittig? Zou jij ook veel meer tijd aan je blog willen besteden? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *