Mijn blogpauze, passie voor bloggen & ander blogritme

mijn blogpauze, passie voor bloggen en ander blogritme. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Bijna twee weken geleden schreef ik dat ik een blessure heb aan mijn pink. Of eigenlijk had, want sinds een paar dagen ben ik er gelukkig vanaf.  Wat was er nu aan de hand? Mijn pezen waren overbelast en hierdoor had ik behoorlijk wat pijn. Ik had al twee weken last van een pijnlijke pink voordat ik besloot mijn huisart er even naar te laten kijken. Of eigenlijk was het meer voelen.

Gelukkig was er behalve overbelasting niets aan de hand, maar ik moest mijn pink wel even ontlasten. Maar mijn pink rust gunnen en vooral door blijven werken en bloggen is natuurlijk geen goede combi. Omdat ik natuurlijk niet mijn werk, waar we ons geld mee verdienen, aan de wilgen kan hangen, besloot ik dan maar mijn blog even on hold te zetten. Lastig, want bloggen is juist mijn passie.

In mijn hoofd had ik minimaal één week niet bloggen in gedachten. In ieder geval totdat mijn blessure over zou zijn. Ik vroeg me gelijk af of ik het wel zo lang zou volhouden om niet te bloggen. Gek genoeg ging dat best prima. Af en toe schreef ik een artikel, maar ik deed het vooral lekker rustig aan en ging voor het eerst sinds lange tijd eens op tijd naar bed. Ik heb dus niet alleen mijn pink rust gegeven, maar ik heb ook heerlijk bijgeslapen. Daar was ik echt zo aan toe.

Ik zei al dat het me verbaasde dat ik het bloggen niet echt miste. Sinds anderhalf jaar ben ik namelijk volop bezig met bloggen. En ook als ik niet aan het bloggen ben, ben ik in mijn hoofd bezig met bloggen. Maar de afgelopen twee weken bleef de inspiratie natuurlijk wel gewoon komen en die ideeën schreef ik op zodat ik het later kon uitwerken. Mijn voelsprieten kan en wil ik zeker niet uitzetten, ook niet tijdens een blogpauze. Kijk, bloggen is niet mijn werk, maar wel mijn passie. Als ik er mijn werk van zou kunnen maken, zou ik dat maar al te graag willen. Maar niet voor iedere blogger wordt die droom werkelijkheid, laten we daar vooral eerlijk over zijn.

Terug naar die voelsprieten. Bij alles wat ik doe, zie, voel of meemaak denk ik gelijk of ik er een blogartikel over kan schrijven. Dat maakt bloggen ook zo leuk, want je kijkt met een heel andere blik naar de wereld om je heen. Je neemt alles nog meer in je op. Zo ervaar ik het tenminste. Ik kan je niet zeggen hoe blij ik ben dat mijn blessure over is. Ik was even bang dat het blijvend zou zijn. Ik ben dus ook super blij dat ik het bloggen weer kan oppakken. Maar ik moet het wel even anders gaan aanpakken, voordat ik weer last krijg van overbelaste ledematen 🙂

Voortaan ga ik mijn artikelen eerst opschrijven en daarna kruip ik voor een bepaalde tijd achter mijn laptop om alles uit te typen. Ik denk dat dat trouwens ook een stuk efficiënter is. In principe wil ik dat op woensdag en vrijdag doen. Vandaag is mijn eerste blog-uittyp-woensdag. Dat klinkt alsof ik de hele dag ervoor heb vrijgehouden, maar vandaag heb ik helaas maar één uurtje beschikbaar. Huishoudelijke taken wachtten op mij, ook nog wat werkgerelateerde zaken en vanmiddag ga ik genieten van het lentezonnetje in de speeltuin.

Ik kan nu dus wel heel stoer zeggen dat ik mijn blogartikelen alleen op woensdag en vrijdag en ook nog eens alleen overdag wil uittypen, maar het zou zomaar kunnen dat ik ook ga uitwijken naar andere dagen of dat ik toch stiekem ’s avonds ga bloggen. Ik moet gewoon een nieuw blogritme vinden. Mijn eerste artikel is in ieder geval weer online en daar ben ik heel blij mee.

Heb jij wel eens een blessure gehad aan je hand of je vingers door bijvoorbeeld computerwerk? En als jij een blog hebt, blog jij op vaste dagen of blog jij dagelijks? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

2 thoughts on “Mijn blogpauze, passie voor bloggen & ander blogritme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *