Broer en zus uit elkaar gerukt

Mamablog, broer en zus deelden eerst een kamer en krijgen nu elk een eigen kamer, zoon en dochter krijgen een eigen slaapkamer

Zo voelt het voor mij, alsof mijn dochter en zoon uit elkaar worden gerukt. Zij waren zo aan elkaar verknocht, toen mijn dochter nog een kleuter en mijn zoon nog een dreumes was, dat ik ze samen op één kamer liet slapen. En nu, anderhalf jaar later, scheiden hun bedjes zich en gaan ze elk in een eigen kamer slapen. Voor mij als mama is dat even slikken. Ik vond het wel veilig en knus en goed voor hun band, mijn twee kindjes samen op één kamer.

Slaapkamer delen

Anderhalf jaar geleden was mijn dochter vijf en mijn zoon twee en het eerste wat mijn dochter deed als haar kleine broertje wakker was, was bij hem in het babybed kruipen. Om samen te spelen, boekjes te lezen en lol te trappen. Aangezien hij die zomer net van zijn middagslaapje af was, leek het mij erg gezellig om de twee bengels samen op één kamer te laten slapen. Bovendien wonen we in een klein huis met kleine slaapkamers. Ik vind het zielig en oneerlijk als één kind een “normale” slaapkamer heeft en de ander in een slaapkamer met het formaat van een bezemkast moet slapen. Dus de beste optie was om broer en zus een slaapkamer te laten delen.

Ruimte en rust

Dat het delen van hun slaapkamer gezellig was, is ook gebleken, want ze hebben het altijd reuze naar hun zin gehad samen. Maar mijn dochter bereikt nu bijna de leeftijd van zeven en ontwikkelt zich in rap tempo als een hele grote meid. Een meid die af en toe behoefte heeft aan, behalve het ongestoord kunnen spelen met vriendinnetjes, het even alleen kunnen zijn. Ruimte hebben voor zichzelf en even tot rust kunnen komen. Met name als het druk is in haar hoofd. Als ze boos of verdrietig is. Als ze moe is en op haar bed rustig een boekje wil lezen. En daar kun je als grote meid geen klein broertje bij gebruiken.

Elk een eigen plekje

Mijn kinderen kijken er naar uit om elk een eigen plekje te hebben. Mijn dochter een leuke meidenkamer waar zij met haar vriendinnetjes kan vertoeven en mijn zoon een plekje waar hij zich kan uitleven met zijn autootjes. En ik moet zeggen, ondanks dat het pijn doet in mijn hart, wordt het ook wel de hoogste tijd. Met name voor mijn dochter, die graag ongestoord met haar vriendinnetjes wil spelen en niet in de voortdurende aanwezigheid van haar kleine broertje. En voor mijn zoon is het ook beter, want een zus die tegen je snauwt dat je niet in je kamer mag, is natuurlijk ook geen pretje. Mijn dochter werd de laatste tijd wat knorriger, met name richting haar broertje, en toen mijn vriend de vraag of zij haar eigen kamer wilde op haar afvuurde, reageerde ze volmondig en glunderend ja.

Het beste voor je kind

Ik heb altijd het beste gewild voor mijn kinderen. Anderhalf jaar geleden was het delen van een slaapkamer het beste voor hen en nu zijn gescheiden kamers het beste wat ik mijn dochter kan bieden. De allerkleinste belhamel, mijn zoon, heeft er ook baat bij. Hij mag namelijk in het hoge bed van zijn zus slapen en wordt ineens een heel grote jongen. En onder zijn hoge bed kan hij straks ongestoord op zijn autokleed spelen met al zijn autootjes. Dus niet alleen de oudste vaart wel bij deze verandering, de jongste mag ook geen klagen hebben. Alleen mama moet nog even wennen.

mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

Foto: Pixabay

One thought on “Broer en zus uit elkaar gerukt”

  1. Mooi blog. En zo herkenbaar. Ik heb 2 dochters en die hebben ook lang bij elkaar op de kamer geslapen. Mijn oudste heeft nu een half jaartje een eigen prinsessen slaapkamertje. Ik merkte echt dat zei het ook heel erg nodig had om een eigen plekje te hebben. Ze is super blij met haar kamertje. Ze heeft de meubeltjes dan ook zelf mogen uitkiezen. De gene die er het meest moeite mee had was uiteraard mama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *