Budget interieurtips: hoe heb ik mijn hele woonkamer ingericht voor nog geen €400,-?

Hoe heb ik mijn hele woonkamer ingericht voor nog geen € 400,-? Je leest en ziet het in dit artikel met alles over mijn budget interieur. goedkope meubels, tweedehands meubels, woonkamer, mamablog, mama blog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger

In alle jaren dat ik op mezelf woon, heb ik heel wat meubels versleten. Alhoewel versleten, vaak deed ik mijn meubels weg omdat ik weer eens iets anders wilde. Even een frisse wind door mijn huis wilde. Van grenen (hoe kon ik het bedenken) ging ik naar koloniaal (veel te donker nu naar mijn persoonlijke smaak) om te eindigen bij witte meubels (heerlijk fris en ruimtelijk). In het begin kocht ik alle meubels altijd nieuw. De laatste jaren ben ik daar vanaf gestapt. Steeds meer meubels ging ik tweedehands kopen, om verschillende redenen. En items die ik niet tweedehands kocht, kocht ik zo goedkoop mogelijk nieuw. Hoe heb ik mijn hele woonkamer ingericht voor nog geen €400,-? Om precies te zijn voor € 399,89 (nu is mijn woonkamer geen balzaal, maar ik heb toch alle standaard meubels nodig, ook in een kleine woonkamer). Je leest en ziet het in dit artikel. Misschien heb je iets aan mijn budget interieurtips?

Waarom ging ik mijn meubels tweedehands kopen?

Om de volgende redenen, heel erg uiteenlopend en in willekeurige volgorde:

  • Ik bespaar daarmee natuurlijk veel geld. Ook al kunnen we ons nieuwe meubels veroorloven, ik vind het toch prettig om op de uitgaven te letten. En als ik met de aankoop van een tweedehands meubel geld kan uitsparen, dan doe ik dat graag.
  • Ik vind dat sommige meubels makkelijk nog een tweede ronde mee kunnen. Ik vind dat we erg veel spullen verspillen.
  • Ik vind het leuk om een artikel niet nieuw, maar tweedehands te kopen omdat er een verhaal aan kleeft. Zo denk ik bij mijn tv kastje altijd aan de vrouw waar ik deze van heb gekocht. Zij ging samenwonen met haar nieuwe vriend. Of bij het bijzettafeltje denk ik aan het meisje dat niet wist hoe ze het tafeltje moest inklappen. Elk tweedehands meubel heeft voor mij een eigen verhaal. Ik houd daarvan.
  • Ik ga graag op zoek naar tweedehands spulletjes. Ik vind het een leuke uitdaging om voor een prikkie iets leuks op de kop te tikken.
  • Ik vind het goed om mijn kinderen te laten zien dat we geen geldboom hebben, dat je keihard moet werken voor je geld en dat je je geld maar één keer kunt uitgeven. Ik koop liever twee meubels tweedehands dan dat ik één meubel nieuw koop. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. En als het geld wel op mijn rug zou groeien, zou ik natuurlijk anders piepen.
  • Ik vind het zonde om nu veel geld te spenderen aan mijn interieur, omdat ik kleine kinderen heb rondlopen. Met name toen zij wat jonger waren (lees: peuter), hadden onze meubels veel te lijden. Mijn kinderen die met hun speelgoedauto’s tegen alle kastjes aanbotsten. Met harde voorwerpen op tafels sloegen. Met viltstift op de bank krasten en ga zo maar verder. En ik heb ook nog twee poezen waarvan ik niet wist of zij hun nagels in een bank zouden zetten, dus dan koop ik liever een tweedehands bank dan dat ik het risico neem dat mijn gloednieuwe bank binnen mum van tijd gesloopt wordt. Als ik een nieuwe/dure salontafel of bank zou hebben, zou ik toch wel erg zuur zijn als deze beschadigt.
  • Omdat we al jarenlang de wens hebben om groter te gaan wonen, wil ik nu niet investeren in dure meubels. Ik zie mijn appartement echt als een tijdelijke woning, ook al wonen we er alweer 14 jaar. Zodra we een nieuw huis hebben, kan ik gerichter meubels kopen, maar nu kies ik echt liever voor zo goedkoop mogelijke meubels.

Je leest het: genoeg redenen voor mij om mijn meubels zoveel mogelijk tweedehands te kopen. Maar niet alles is tweedehands verkrijgbaar en ook niet alles wil ik tweedehands kopen. Mijn interieur is echt een mix van tweedehands en nieuwe budget meubels, die bijna allemaal van de Ikea afkomstig zijn. Ben je benieuwd met welke meubels ik mijn woonkamer voor maar € 399,89 heb ingericht? Lees en kijk dan verder.

Met welke budget meubels heb ik mijn woonkamer zo goedkoop ingericht, hoeveel geld heb ik eraan uitgegeven en wat gaat er mee als we verhuizen?

Ik heb een ijzeren geheugen. Ik weet namelijk nog precies hoeveel geld ik aan elk meubel heb uitgegeven. En dat is niet veel. Het enige item wat ik persoonlijk best duur vond, was de groene kinderstoel. Met welke tweedehands en nieuwe, budget meubels heb ik mijn woonkamer zo goedkoop ingericht? Kijk en lees je mee?

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, tweedehands meubels, tv meubel, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger
Tweedehands tv meubel

TV meubel (tweedehands)

Deze kocht ik tweedehands via een verkoopgroep op Facebook voor € 30,. Het kastje is lekker klein, zonder poespas. Er past alles in wat ik nodig heb, dus voor ons prima. Let niet op die lelijke plastic hoekjes, maar deze heb ik er natuurlijk opgeplakt voor mijn kinderen. Ik weet nog niet of ik dit kastje meeneem als we verhuizen. Het ligt eraan hoe ruim onze toekomstige woonkamer is. Als het kastje niet meegaat, ga ik deze tweedehands doorverkopen.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, tweedehands meubels, bank, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger
Tweedehands bank

Leren bank (tweedehands)

Deze kocht ik ook tweedehands op Facebook. Ik betaalde er maar € 30,- voor. Eigenlijk zitten hier ook nog metalen poten bij, maar wij hebben deze bewust weggelaten. Met onze vorige bank werden we gek van al het stof en alle speeltjes die eronder belandden, dus nu staat onze bank lekker op de grond. Een stuk makkelijker, alhoewel het natuurlijk niet het meest charmante gezicht is. Praktisch is het wel met kleine kinderen. Ik wilde graag een tweedehands bank, om drie redenen. Ten eerste omdat ik bang was dat de poezen zouden gaan krabben aan bank. Ik wilde graag een leren bank, omdat ik deze makkelijker kan schoonmaken (wel fijn met kleine kinderen die regelmatig knoeien). Maar ik had nooit eerder een leren bank gehad, dus ik wist niet of de poezen eraan zouden krabben. Dan test ik dat liever uit met een goedkope bank dan met een duur exemplaar. Ten tweede heeft mijn bank dus veel te lijden met mijn kinderen. Denk aan gespring op de bank (wat verboden is, maar toch zo nu en dan gedaan wordt wanneer mama niet kijkt) en geknoei. En ten derde heb ik in de jaren ervoor twee peperdure banken naar de stort moeten brengen. Dat deed me wel even pijn. De eerste bank brachten we al na twee jaar naar de kringloop en de tweede dure bank na een jaar of vijf. Vandaar dat ik dit keer niet mijn zuurverdiende centen wilde uitgeven aan een dure bank. Eerst maar even een paar jaar goedkoop zitten. Wanneer we gaan verhuizen, gaat deze bank weg. In een volgend (groter) huis wil ik een lekkere grote hoekbank waar we met zijn allen op kunnen zitten. Deze bank vind ik echt te klein, maar groter pastte gewoonweg niet in ons kleine appartement. Ik ga de bank proberen door te verkopen en anders gaat deze naar de kringloop.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, salontafel, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger, ikea
Budget salontafel

Salontafel (nieuw, budget)

Deze salontafel van Ikea ken je waarschijnlijk wel. Ik kocht deze Lack tafel nieuw voor € 5,99. Omdat deze tafel zo spotgoedkoop is, ging ik niet eens op zoek naar een tweedehands tafel. Daarnaast zitten er vaak beschadigingen op een tafel wanneer je deze tweedehands zou kopen. Ik zie het nu ook bij mijn eigen tafel, hij is echt niet helemaal gaaf meer. Daarom gaat deze tafel weg als we gaan verhuizen. Bovendien hebben we al een heel mooie, glazen, uitschuifbare salontafel. Deze was destijds best duur in aanschaf. We hebben deze weggehaald uit onze woonkamer en opgeslagen toen mijn dochter begon te lopen. Er zaten telkens vette vingers op de tafel (ik bleef maar poetsen) en ik vond hem te groot voor onze woonkamer c.q. mijn dochter had al zo weinig ruimte in onze kleine woonkamer en door de salontafel nog minder.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, tweedehands meubels, bijzettafel, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger
Tweedehands bijzettafel

Bijzettafel (tweedehands)

Dit kleine tafeltje kocht ik tweedehands op Facebook. Ik betaalde er € 7,50 voor. Het praktische aan dit tafeltje is, behalve dat deze klein is, dat deze ook nog eens inklapbaar is. Ik heb er alleen een lamp op staan. Ik moet wel bekennen dat het tafeltje inmiddels een beetje scheef staat. Ik vermoed dat één van mijn kinderen stiekem erop gezeten heeft en daar is dit kleine exemplaar natuurlijk niet voor gemaakt. Gelukkig kostte deze mij geen rib uit mijn lijf. Dit meubel laat ik voorlopig nog even staan, maar zodra we gaan verhuizen doe ik deze weg, omdat deze dus niet meer intact is.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, ikea eettafel, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger
Budget eettafel

Uitschuifbare eettafel (nieuw, budget)

Deze Bjursta eettafel kocht ik nieuw bij Ikea voor € 149,-. Ik wilde per sé een uitschuifbare eettafel hebben, omdat we ontzettend klein wonen en een mini woonkamer hebben. Deze eettafel is 1.40 meter, maar je kunt deze uitschuiven tot 1.80 meter. Ideaal wanneer we eters hebben. Voorheen konden we, wanneer we gasten hadden, niet met zijn allen aan de eettafel zitten. We moesten dan een campingtafel erbij schuiven of met het bord op schoot eten. Dat laatste is natuurlijk niet echt gezellig en gastvrij (vind ik zelf). Ik heb nog gezocht naar een tweedehands exemplaar, maar in de kleur wit, in nette staat en in deze regio was deze niet verkrijgbaar. Wat ik ook al schreef over het kopen van een tweedehands salontafel geldt natuurlijk ook voor een eettafel. Vaak zitten er beschadigingen op wanneer je zo’n item tweedehands koopt en dan koop ik het persoonlijk toch liever nieuw. Deze tafel gaat zeker mee als we gaan verhuizen. Of deze ook echt als eettafel gebruikt gaat worden, dat weet ik niet. Mochten wij een huis krijgen met heel veel ruimte, dan zou ik heel graag een heel grote, niet uitschuifbare, eettafel willen hebben. Ik wil dan echt zo’n lange tafel waar we met gemak met zijn zessen aan kunnen zitten. Ik ben alleen wel bang dat ik daarvoor misschien wel mijn portemonnee moet trekken.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, tweedehands meubels, eetkamerstoel, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger, ikea
Tweedehands eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen (tweedehands)

Deze eetkamerstoelen van Ikea kocht ik tweedehands via een verkoopgroep op Facebook. Wij hebben er nu twee aan tafel staan, maar we kochten er vier. De andere twee exemplaren staan boven. Ik betaalde € 15,- voor vier stuks. Deze stoelen zijn overgeschilderd door de vorige eigenaar en dat zie je op sommige plekken. Eigenlijk boeit me dat niet echt, want met twee kleine kinderen zitten er toch zo beschadigingen op. Met name omdat we zo krap wonen, stoot een stoel al snel tegen de muur aan. Wanneer we gaan verhuizen, verkoop ik de stoelen weer door en kopen wij een nieuwe set eetkamerstoelen. Maar ik kies dan wel voor budget stoelen.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, kinderstoel, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger, ikea
Kinderstoel, niet goedkoop, maar wel duurzaam

Groene kinderstoel (nieuw)

Deze leuke Urban kinderstoel van Ikea kocht ik nieuw voor € 39,95. Een behoorlijke smak geld, maar deze gaat nu al 5,5 jaar mee (twee rondes). De komende jaren blijven wij deze zeker nog gebruiken. Mijn dochter is nu 7,5 en zit nog steeds op een hoge kinderstoel en mijn zoontje is nu vier, dus hij zal er voorlopig ook nog even op blijven zitten. Ik heb destijds eigenlijk helemaal niet gespeurd naar een tweedehands exemplaar. Wij waren toen voor iets anders bij de Ikea en liepen tegen deze praktische en hippe stoel aan. Deze kinderstoel is heel makkelijk schoon te houden doordat deze van kunststof is en de stoel heeft geen hoekjes en naadjes waar het vuil zich kan ophopen.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, tweedehands meubels, kinderstoel, mamablog, mamablogger, lifestyleblogger, ikea
Tweedehands kinderstoel

Witte kinderstoel (tweedehands)

Ik kocht deze kinderstoel tweedehands op Facebook voor € 7,50. Een prikkie als je ziet wat deze Ikea kinderstoel type Ingolf nieuw kost. Dat is namelijk € 49,95. Een forse besparing dus. En natuurlijk zie je dat deze stoel gebruikt is, maar als mijn kinderen een nieuwe, houten kinderstoel in gebruik nemen, dan zitten er ook binnen een paar dagen gebruikerssporen op. Dan koop ik zo’n stoel veel liever tweedehands.

We hadden al de Urban stoel waar mijn dochter op zat, toen ook mijn zoontje een “nieuwe” kinderstoel nodig had. Hij was net twee en we wilden de Chicco kinderstoel heel graag wegdoen, omdat deze zoveel ruimte in nam en omdat mijn zoontje al goed op een hoge kinderstoel kon zitten. Ik wilde niet weer zo’n smak geld uitgeven, omdat ik in mijn achterhoofd had dat mijn dochter nog maar heel kort op zo’n kinderstoel zou zitten. Een gedachte die achteraf niet bleek te kloppen, omdat we inmiddels twee jaar verder zijn en mijn dochter nog steeds heel graag op de kinderstoel zit. Wanneer we gaan verhuizen, wil ik deze stoel niet meenemen, maar doorverkopen.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, ikea boekenkast, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger
Budget boekenkast/opbergmeubel

Boekenkast/opbergmeubel (nieuw, budget)

Deze welbekende Kallax boekenkast/opbergmeubel van Ikea kocht ik nieuw voor € 99,95 exclusief de manden. Dit item wilde ik per sé nieuw kopen, omdat ik (net als bij de tafels) niet een kast wilde die al beschadigd is.

Ik vind deze kast zo ontzettend praktisch. Ik kan er al mijn boeken in kwijt en ook nog manden waar ik onzettend veel spullen in kan opbergen, zoals waxinelichtjes, administratie, electronica. Alles eigenlijk…. Deze boekenkast gaat zeker mee als we gaan verhuizen. Ik vind deze echt te praktisch om weg te doen.

 

budget interieurtip, goedkope meubels voor de woonkamer, tweedehands meubels, opbergmeubel ikea, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lifestyleblogger
Tweedehands opbergmeubel/vakkenkast

Kleine opbergmeubel/vakkenkast (tweedehands)

Dit opbergmeubel ken je vast ook. Deze is de voorganger van de Kallax, namelijk de Expedit. Ik zag op de Facebook verkoopgroep dit exemplaar voorbijkomen voor € 15,-. Deze was tweedehands, maar verder nooit gebruikt. Er zat geen beschadiging op en het bespaarde mij niet alleen geld, maar ook een ritje naar de Ikea van een half uur heen en een half uur terug (wat ook weer brandstof en dus geld bespaart). Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en zitten er uiteraard beschadigingen op. Ik gebruik deze kast voor het speelgoed van mijn kinderen. In de manden zit speelgoed waar zowel door mijn dochter als mijn zoon mee gespeeld wordt, zoals Kapla, treinbanen en tekenspullen. Omdat ik deze kast nu minder mooi vindt door de beschadigingen, gaat deze niet mee als we gaan verhuizen.

 

Ons interieur is niet hoogstaand, maar voor de afgelopen jaren was het prima in een klein huis en met kleine kinderen. Wanneer we gaan verhuizen, nemen we dus niet alle meubels mee. Dat is ook helemaal niet erg, juist omdat ik er zo weinig geld aan heb uitgegeven. Geef jij veel geld uit aan je inrichting of koop jij je meubels ook liever tweedehands of budget? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook of Youtube

 

6 thoughts on “Budget interieurtips: hoe heb ik mijn hele woonkamer ingericht voor nog geen €400,-?

  1. Wauw, daar hebben jullie flink op kunnen besparen! Wij hebben ook wel ‘bespaard’, maar niet zoals jullie :p Wij kiezen bewust ‘goedkope’ banken (al is alles relatief natuurlijk, 600 euro is nog steeds een hoop geld) omdat die met kinderen nog wel eens behoorlijk vies en oud kunnen worden, en dan kunnen we na een paar jaar weer wisselen zonder een fortuin uit te geven. Daarnaast hebben wij beetje bij beetje alles bij elkaar gekocht. Dus eerst goedkopere items en die in de loop der tijd vervangen door items die we echt wilden en waar we blij van werden. Zo hebben we onze kosten een beetje verspreidt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *