Hoeveel geld geef ik uit aan sinterklaascadeaus, wat als je geen geld hebt om Sinterklaas te vieren en budgettips voor sinterklaascadeaus. mamablog, mamablogger
Kind & opvoeding

Budgettips Sinterklaascadeaus & wat als je geen geld hebt om Sinterklaas te vieren?

Met de Sint in aantocht, ben ik alvast sinterklaascadeaus aan het inslaan. Morgen komt namelijk de stoomboot aan en mijn kinderen mogen altijd op de dag van de intocht van Sinterklaas voor het eerst hun schoentje zetten. De eerste sinterklaascadeautjes heb ik afgelopen week al online besteld bij de webshop van Lidl. Deze cadeautjes zijn voor Pakjesavond en zijn voor beide kinderen. Het totaalbedrag van deze cadeautjes bedraagt bijna
€ 65,- (inclusief verzendkosten). Ik wil nog een aantal cadeautjes kopen, voor maximaal € 35,-. Qua budget hanteer ik als maximum voor Sinterklaasavond € 50,- per kind, dus in totaal € 100,-.

Initiatieven wanneer je geen geld hebt voor sinterklaascadeaus

Eigenlijk is dat best een groot bedrag. Ik besef maar al te goed dat dit bedrag niet voor elk gezin op te brengen is. Zeker wanneer je bijvoorbeeld bijstandsmoeder bent en moet rondkomen van een uitkering. Wanneer je in armoede leeft met je gezin, is het goed om te weten dat er initiatieven zijn zoals de Sinterklaasbank en Actie Pepernoot. Voor beide initiatieven gelden aanmeldingseisen. Zo geldt er voor aanmelding bij Actie Pepernoot dat er een maatschappelijke organisatie betrokken is bij jouw gezin. En voor de Sinterklaasbank is de aanmelding voor Pakjesavond 2016 al gesloten. Mocht je volgend jaar nog in dezelfde situatie verkeren, dan kun je overwegen om je voor (één van) deze initiatieven aan te melden. Want niets is schrijnender dan wanneer je je kindje geen sinterklaascadeautjes kunt geven en Pakjesavond daarom niet viert. Zoals elke ouder gun jij je kindje natuurlijk een leuk cadeautje, maar ook is het eigenlijk niet uit te leggen aan je kindje waarom Sinterklaas geen cadeautje voor hem/haar heeft op Pakjesavond en waarom hij/zij zijn/haar schoentje niet kan zetten.

Budgettips om te besparen op sinterklaascadeaus

Wanneer je een klein budget hebt, zou je de volgende budgettips kunnen hanteren om geld te besparen dan wel toch Sinterklaas te kunnen vieren:

  • Koop tweedehands speelgoed op Marktplaats of op bepaalde Facebook groepen. Jaren geleden heb ik ook tweedehands sinterklaascadeautjes gekocht, om precies te zijn een aantal items van Playmobil. Het scheelde veel geld en het speelgoed zag er nog prima uit.
  • Koop speelgoed bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt.
  • Is er een ruilwinkel in jouw woonplaats? In mijn woonplaats is een ruilwinkel waar je spullen die je niet meer gebruikt ruilt. Bij inlevering van spullen spaar je punten die je weer kunt inwisselen voor spullen die in de ruilwinkel staan, zoals speelgoed.
  • Houd het hele jaar door de acties bij speelgoedwinkels in de gaten. Zo zijn sommige speelgoedartikelen in de zomermaanden een stuk goedkoper dan in de aanloopperiode naar Pakjesavond.
  • Kijk voor speelgoed bij winkels als de Action en de Zeeman. Deze winkels bieden vaak voor lage prijzen leuk speelgoed aan. Voor een paar Euro slaag jij hier al voor een sinterklaascadeau.
  • Koop een nuttig cadeau zoals een schooltas, kleding of een nieuw dekbedovertrek. Het is wel een uitgave, maar wel een uitgave die je nu voor Sinterklaasavond doet, straks niet meer hoeft te doen en je kindje heeft een (extra) cadeautje. Kijk voor het aanschaffen van nuttige cadeaus vooral bij budget winkels, zoals de Action en de Zeeman.
  • Spreek met je kind af wanneer hij/zij zijn/haar schoentje mag zetten. Mijn kinderen mogen bijvoorbeeld vanaf de intocht van Sinterklaas elk weekend twee keer hun schoentje zetten. Per weekend zit er dan één keer een klein cadeautje van maximaal € 5,- maar vaak ook maar voor een paar Euro in. De andere keer zit er snoepgoed in. Je zou ook kunnen afspreken dat je kindje één keer per weekend zijn/haar schoentje mag zetten.

Hoeveel geef jij uit aan sinterklaascadeaus? En hoe vaak mogen jouw kinderen hun schoentje zetten? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *