Waarom de cheese challenge niet goed is voor je baby

Waarom de cheese challenge niet goed is voor je baby. mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, moederschap, kind, baby, opvoeding

Een plak kaas op het gezicht van je baby gooien, is momenteel een grote trend op social media. Deze hype heet ook wel de cheese challenge. Bij deze challenge gooien ouders een plak kaas op het gezicht van hun baby, hun kind schrikt, is verbaasd of huilt terwijl hun ouders de reactie van hun kind filmen. Veel mensen vinden het grappig en liken dit soort filmpjes, maar eigenlijk is het te gek voor woorden. Waarom zou je als ouder een plak kind op het gezicht van je kind gooien en dit ook nog eens online zetten? 

Ten eerste snap ik al helemaal niet waarom je überhaupt foto’s of video’s van je kind op internet zet. Je kind kiest hier niet voor. Wat als je kind later groot is en beelden van zichzelf terugziet? Ik zet bewust nooit beelden van mijn kinderen online. Privé doe ik helemaal niets aan social media en ook op mijn blog zie je mijn kinderen nooit herkenbaar in beeld. Ieder kind heeft recht op online privacy. Wanneer je foto’s of video’s van je kind online deelt, is dat jouw keuze, maar dat wilt niet zeggen dat je kind dit wilt. 

Ten tweede: waarom zou je een plak kaas op het gezicht van je baby smijten? Waarom zou je je kind willen laten schrikken of overstuur maken en er ook nog eens keihard om lachen? Dat lijkt wel een beetje op pesten of uitlachen. Dat wil je toch niet met je kind doen? Lees in plaats daarvan gezellig samen een boekje of speel samen met de blokken, maar gooi niet met kaas naar je kind. Bovendien is het ook nog eens zonde van de kaas. Natuurlijk zullen er ook kinderen zijn die het wel grappig vinden om een plak kaas op hun snoet te krijgen. 

Ten derde beamen kinderartsen in Amerika dat de cheese challenge niet goed is voor je kind. Een kind wordt er nerveus of angstig van. Maar of het nu wel of niet schadelijk is voor je kind, kaas gooien op iemands gezicht is sowieso oneerbiedig en als er dan ook nog eens om je gelachen wordt, is dat toch vernederend?

Ik vind het opmerkelijk wat sommige ouders doen om aandacht en likes te trekken op social media en ook nog eens ten koste van hun kind. 

Wat vind jij van de cheese challenge?

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

One thought on “Waarom de cheese challenge niet goed is voor je baby”

  1. Wat een lelijke challenge! Heel naar ook voor deze kindjes! En dan wordt het ook nog eens zo groot op social media! Ik denk inderdaad niet dat ouders weten wat ze hiermee aanrichten of waarom ze dit doen.. Is het omdat het leuk is voor je kindje of omdat je wilt meedoen aan een hype? Ik vrees het laatste..

    Ook zonder het onderzoek zouden ouders zich bewust moeten zijn en worden van de keuzes en op een respectvolle manier omgaan met hun kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *