Mamablog, lifestyle blog, dagelijkse routine van een mama, moeder
Mama & lifestyle

Dagelijkse routine van een mama #1

Vandaag deel ik met jou mijn dagelijkse routine van een niet alledaagse doordeweekse dag, want vandaag heeft mijn dochter studiedag. Zij heeft vrij terwijl haar juffen hard aan het studeren zijn. Voor ons betekent dit een dag dat alles kan en alles mag…..Nou, bijna alles dan…

6.30 uur

Mijn dochter is wakker, dus ik ga gezellig met haar naar beneden om een broodje te eten onder het genot van het geluid van regendroppen die tegen het raam tikken. Heerlijk, we hoeven niet naar school, maar kunnen binnen blijven! En dat is zeker geen overbodige luxe vandaag, want mijn zoontje is ziek. Dat betekende ook weer een onrustige nacht. Terwijl ik met mijn dochter aan het keuvelen ben, slaapt mijn zoon als een roosje bij mij in bed.

7.45 uur

Als ik net achter mijn computer zit, wordt mijn zoontje wakker en komt naar beneden. Ik smeer voor hem een bammetje en die eet hij, lekker onverantwoord maar dat mag op een vrije dag, bij zijn zus op de bank terwijl ze genieten van de televisie die voor de verandering een keer aan mag.

Ondertussen schrijf ik voor mijn blog en daarna leg ik de laatste hand aan een vergunningsaanvraag voor een groot evenement. Ik ben namelijk actief als vrijwilliger voor een stichting die allerlei activiteiten organiseert op Koningsdag. De deadline voor het aanvragen van de vergunning is vandaag en ik heb alles precies op tijd af!

Een paar uur na het versturen van de aanvraag ontvang ik al een ontvangstbevestiging van de gemeente met het compliment dat de aanvraag er indrukwekkend uitziet. Gelukkig maar, dan is al mijn werk niet voor niets geweest! Een veer in je kont voelt altijd fijn en stiekem voel ik me een beetje gloeien van trots.

12.30 uur

De ochtend gaat sneller voorbij dan ik had gehoopt, want de klok slaat alweer lunchtijd aan. De broodjes gaan in de oven en de tosti’s in het grillijzer om er daarna heerlijk van te smullen. Morgen is mijn dochter jarig en dus gaan we vanmiddag de stad in om cadeautjes uit te zoeken. Ze verzuipt werkelijk in haar uitgebreide collectie speelgoed en daarom kiest ze spulletjes uit voor haar nieuwe slaapkamer. Tot voor kort deelde ze een slaapkamer met haar broertje, maar nu heeft ze haar eigen kamer.

13.30 uur

Na de lunch gaan de kinderen hun speelgoed in de woonkamer en slaapkamers opruimen zodat ik ondertussen nog een factuur kan maken die vandaag echt de deur uit moet. Het werk voor het bedrijf gaat gewoon door, ook op je “vrije” dag. Gelukkig komt er onverwachts een vriendinnetje langs en zij wordt door mijn dochter direct ingeschakeld als lid van het opruimteam. Als een tornado gaan ze samen door het huis. Mooi zo!

14.30 uur

Zodra alle rommel is opgeruimd, trekken we onze jassen aan en gaan we met zijn viertjes (zoonlief, dochterlief en vriendinnetje van mijn dochter gaat gezellig mee) naar het winkelcentrum. Even shoppen voor verjaardagscadeautjes! We slagen goed bij de Xenos en de Hema. Pennenbakjes, kleurrijke matjes, vrolijke notitieboekjes met grafische prints in hippe kleuren, een klein schilderijtje, een stoere meidenklok en een hele stapel fineliners, we gooien alles in ons mandje!

16.00 uur

Nadat we ook nog het andere beste vriendinnetje van mijn dochter tegen het lijf zijn gelopen, duiken we snel de Albert Heijn in om muffinmix te kopen voor de traktatie. De afgelopen zes jaar (inclusief haar traktaties op het kinderdagverblijf) waren stuk voor stuk gezond. Maar het nadeel van een gezonde traktatie is dat de helft van de klas het niet op eet. De naar mijn smaak lekkere fruitsticks worden door sommigen allesbehalve gewaardeerd.

Dus na al die jaren ga ik overstag en maak ik vandaag voor de verandering een ongezonde traktatie. We slaan maar liefst drie pakken muffinmix in. Je hoeft niet te raden wat er vanavond op het menu staat met het drukke programma wat we nog voor de boeg hebben: patat. Altijd makkelijk en snel als je nog 36 cakejes in drie rondes moet bakken en versieren.

20.00 uur

Nadat de laatste muffins versierd zijn, gaat mijn dochter naar bed. Mijn dochter die nu nog zes is en morgen alweer zeven. Wat gaat een jaar toch snel. Zodra mijn dochter in een diepe slaap verzonken is, stort ik me op het inpakken van alle cadeautjes. En wat zijn het er veel! Daarna hang ik de vrolijke vlinder- en sterrenslingers op die ik vanmiddag bij de Hema heb gescoord. De woonkamer is weer kleurrijk en partyproof! Tegen de tijd dat alle voorbereidingen gedaan zijn, is het alweer bedtijd. Nighty night….. morgen een drukke dag!

mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

Foto: www.mamaonderneemt.nl (het draadmandje op de foto heb ik bij de Xenos gekocht)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *