Dagschema van een thuiswerkmoeder met een eigen bedrijf/vrijwilliger/mamablogger

dagschema moeder, dagelijkse routine moeder met een eigen bedrijf, mamablogger, vrijwilliger. Mamablog, lifestyleblog, mamalifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

dagschema moeder, dagelijkse routine moeder met een eigen bedrijf, mamablogger, vrijwilliger. Mamablog, lifestyleblog, mamalifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

Elke moeder heeft haar eigen dagschema. Een vast ritme voor de kinderen en meestal ook vaste werkdagen en/of vaste dagen voor het huishouden. Voor mij als thuiswerkmama / moeder met een eigen bedrijf, vrijwilliger en mamablogger is eigenlijk geen dag hetzelfde. Zogenaamde verloren uurtjes vul ik al snel in met werkzaamheden voor mijn bedrijf, vrijwilligerswerk of bloggen. Toch heb ik in grote lijnen wel een min of meer vast dagschema. Kijk je mee naar mijn dagelijkse routine?

Doordeweeks word ik meestal tussen 5.30 en 6.00 uur wakker. Uiterlijk om 6.30 uur stap ik uit bed, was mezelf, maak mezelf op en kleed mij aan. Om 6.45 uur maak ik voorzichtig de kinderen wakker. Mijn zoontje hoef ik meestal niet wakker te maken, want meestal is hij rond of voor zessen al uit de veren. Zodra mijn kinderen wakker zijn, is het aankleden, ontbijten en om 8.15 uur naar school. Dit is een dagelijks ritueel van maandag tot en met vrijdag.

De avondspits ziet er ook elke avond hetzelfde uit. Tussen 18.30 uur en 19.00 uur gaat mijn zoontje onder de douche of ik was hem en daarna gaat hij naar bed. Een half uur later, tussen 19.00 uur en 19.30 gaat mijn dochter onder de douche of wast zich en gaat naar bed. De rest van de avond werk ik voor mijn bedrijf of schrijf ik voor mijn blog.

Lees je mee hoe de rest van mijn dagschema’s eruit ziet?

Dagschema maandag, dinsdag & donderdag

 • 8.15 uur – samen met mijn zoontje mijn dochter naar school brengen
 • 8.30 uur – mijn zoontje naar het kinderdagverblijf brengen
 • 9.00 uur – thuis en werken voor mijn bedrijf
 • 15.00 uur – “einde” werkdag en mijn dochter ophalen van school
 • 15.30 uur – thuis en wat drinken met mijn dochter. Daarna nog even werken voor mijn bedrijf, huishoudelijke klusjes doen of alvast koken
 • 16.45 / 17.00 uur – mijn zoontje ophalen van het kinderdagverblijf
 • 17.15 / 17.30 uur – koken indien ik dit nog niet gedaan heb en daarna eten

Dagschema woensdag

 • 8.15 uur – samen met mijn zoontje mijn dochter naar school brengen
 • 8.30 uur – thuis en werken voor mijn bedrijf, schrijven voor mijn blog of vrijwilligerswerk (wat op dat moment prioriteit heeft)
 • 9.30 / 10.00 uur  – met mijn zoontje fruit eten en spelen
 • 10.00 / 10.30 uur – werken voor mijn bedrijf, schrijven voor mijn blog of vrijwilligerswerk
 • 11.30 uur – “einde” werkdag, opruimen en samen met mijn zoontje mijn dochter ophalen van school
 • 12.30 uur – thuis en lunchen
 • 13.00 – 15.30 uur – met de kinderen naar de speeltuin, het huishouden doen of nog even werken voor mijn bedrijf, schrijven voor mijn blog of vrijwilligerswerk. Mijn dochter heeft meestal een speelafspraakje ’s middags. Of ze neemt een vriendje of vriendinnetje mee naar huis of ze heeft een afspraakje buitenshuis.
 • 15.45 uur – samen met mijn zoontje mijn dochter naar blokfluitles brengen
 • 16.00 – 16.25 uur – samen met mijn zoontje boodschappen doen of naar de speeltuin
 • 16.25 uur – samen met mijn zoontje mijn dochter van blokfluitles ophalen
 • 16.45 uur – koken en daarna eten

Dagschema vrijdag

 • 8.15 uur – samen met mijn zoontje mijn dochter naar school brengen
 • 8.30 uur – samen met mijn zoontje wekelijkse boodschappen doen of schoonmaken
 • 11.45 uur – samen met mijn zoontje mijn dochter ophalen van school
 • 12.30 uur – thuis en lunchen
 • 13.00 – 16.30 uur – naar de speeltuin samen met mijn zoontje en met mijn dochter als ze thuis is, want soms heeft ze een speelafspraakje buitenshuis. Als ze een vriendinnetje mee naar huis heeft genomen, gaan we met zijn vieren naar de speeltuin. Als ik in de ochtend nog geen wekelijkse boodschappen heb gedaan, doe ik dat in de middag in plaats van naar de speeltuin gaan
 • 16.45 uur – koken en daarna eten

Dagschema zaterdag

Op zaterdag hanteer ik geen vaste tijden, behalve de tijdstippen waarop mijn kinderen naar bed gaan. ’s Ochtends moet ik alleen mijn dochter naar gym brengen om 9.50 uur en weer ophalen om 10.50 uur. Tijdens de gymles ga ik samen met mijn zoontje naar de speeltuin of winkelen of bij slecht weer blijven we bij de gymles kijken.

De uurtjes die ik op zaterdag over heb, besteed ik aan huishoudelijke klussen die zijn blijven liggen of aan naar buiten gaan met de kinderen.

Dagschema zondag = geen schema

Op zondag hebben wij, behalve de vaste bedtijden, geen schema. Daar zijn zondagen voor! Mijn kinderen houden ervan om héél lang in hun pyama rond te lopen en lekker te spelen. Soms blijven we thuis en soms trekken we er op uit. We plannen nooit vooruit, maar kijken op de dag zelf wat we gaan doen.

Hoe ziet jouw schema eruit? Heb jij ook een vast dagelijks ritme? En laat jij, net als ik, in het weekend de touwtjes lekker vieren en doe jij dan ook rustig aan? Ik lees het graag bij de reacties.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *