Vandaag nam mijn zoontje afscheid van het kinderdagverblijf. Hij wordt 4, dus de jaren op het kinderdagverblijf zijn voorbij. Hoe was het snikfeestje en kijk ik terug op de jaren dat mijn kinderen naar het kinderdagverblijf gingen? mamalifestyle, mamalifestyleblog, mamablogger, mamablog, lifestyleblog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger
Kind & opvoeding

De dag van het afscheid van het kinderdagverblijf

Vandaag was het zover: het afscheid van het kinderdagverblijf. Een dag die een half jaar geleden nog heel ver weg leek, maar de laatste tijd wel erg dichtbij kwam. Dat ik toch een beetje op zag tegen deze dag, schreef ik laatst al op mijn blog. Hoe zag deze voor mij toch wel beladen dag eruit?

Vanochtend bracht ik mijn zoontje voor de allerlaatste keer naar het kinderdagverblijf. Ik voelde mij vreemd, want het kinderdagverblijf, de pedagogisch medewerkers en de groep kinderen voelen zo vertrouwd. Niet alleen voor mijn zoontje, maar ook voor mij. Ik laat hem daar altijd met een gerust hart achter wetende dat hij in vertrouwde handen is en heel fijn met leeftijdsgenootjes kan spelen.

Normaal gesproken maak ik nooit foto’s op het kinderdagverblijf, maar vanochtend wilde ik wel een paar momenten vastleggen. Ik nam een aantal foto’s van mijn zoontje samen met zijn beste vriendje. Zo kunnen we later nog eens herinneringen ophalen aan die fantastische tijd op het kinderdagverblijf. Nadat ik een paar foto’s had gemaakt, was het tijd om weg te gaan. Gelukkig had ik vandaag meer dan genoeg te doen, dus ik had voldoende afleiding.

Rond 14 uur begon ik met het maken van de traktaties: satéprikkers met groenten en fruit. Mijn zoontje wilde gisteren samen met mij de traktaties maken, maar ik maakte deze liever vandaag zodat alles nog lekker vers was. Ik had kleurrijke stokjes met komkommer, tomaatjes, druiven en ook nog marshmallows gemaakt. Een grotendeels gezonde traktatie, op de marshmallows na dan. Om 15 uur ging ik samen met mijn dochter en mijn vriend naar het kinderdagverblijf voor het snikfeestje, zoals het afscheidsfeestje ook wel wordt genoemd.

We gingen gezellig met alle kinderen aan tafel. Er werd gezongen, cadeautjes werden uitgedeeld en uitgepakt en er werd getrakteerd. Terwijl de kinderen van de groente- en fruitstokjes smikkelden en met de cadeautjes speelden, haalden mijn vriend en ik samen met de pedagogisch medewerkers herinneringen op. We zijn namelijk al ruim zeven jaar kind aan huis bij het kinderdagverblijf, dus herinneringen genoeg. Ondertussen zat ook mijn dochter heerlijk te spelen met de kinderen. Ook zij heeft met ontzettend veel plezier de eerste jaren van haar leven doorgebracht op hetzelfde kinderdagverblijf en voelt zich er nog steeds heel erg thuis.

Maar de jaren op het kinderdagverblijf zijn voorbij. We sluiten een bijzondere periode af. Ik Ik ben zo blij dat mijn kinderen zo’n fijne tijd hebben mogen beleven, zoveel hebben mogen leren en zich ook sociaal hebben kunnen ontwikkelen bij zo’n fantastisch kinderdagverblijf. Voor mijn kinderen een echte verrijking. Met een brok in mijn keel nam ik vandaag afscheid. Ik hoop dat mijn zoontje net zo’n bijzondere tijd zal hebben op de basisschool en zich daar net zo thuis zal voelen als op het kinderdagverblijf…

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *