De eerste week op school is weer voorbij

de eerste week op school is weer voorbij, mama lifestyle blog, mamablogger, moederschap

De eerste week op school zit er weer op voor mijn kinderen. Gelukkig hoefden ze niet heel erg te wennen aan het vroege opstaan, want in de zomervakantie waren ze ook wel redelijk op tijd wakker. Wel was de eerste schoolweek erg vermoeiend. Mijn kinderen gingen allebei naar een nieuw lokaal. Mijn zoon kreeg drie nieuwe juffen, wat natuurlijk weer wennen is. Mijn dochter had geluk, want de meester die ze vorig jaar had, staat ook dit jaar weer bij haar voor de klas.

Sporten & schoolreisje

Niet alleen de school ging weer van start, ook de sportverenigingen begonnen weer. De voetbaltrainingen van mijn zoon en de volleyballessen van mijn dochter stonden ook weer op de agenda. Deze week gaan mijn kinderen op de schoolfoto en volgende week gaan ze op schoolreisje. Ik heb geluk dat ik met de klas van mijn zoon mee mag op schoolreisje.

Helpen op school

De school vroeg ouders om hulp op school. Voorgaande jaren was ik – op de vorige en de nieuwe school van mijn kinderen – leesmoeder, bibliotheekmoeder, luizenpluizer en klassenmoeder. Dit jaar wilde ik weer eens wat anders en heb ik me aangemeld als tuinouder. De school van mijn kinderen heeft namelijk een gigantische tuin die aardig wat onderhoud vergt. Vorige week heb ik voor het eerst meegeholpen, samen met andere ouders. We staken niet alleen onze handen uit de mouwen, maar het was ook nog eens gezellig.

Structuur

Ik vind het echt fijn dat mijn kinderen weer naar school gaan. Alles loopt weer, ik kan weer normaal werken zonder de kinderen voortdurend om me heen. En ik miste de structuur tijdens de zomervakantie. Ik heb het al eens eerder geschreven, maar de zomervakantie mag van mij best wat korter duren. 

Vind jij het ook zo fijn dat de scholen weer begonnen zijn? Praat erover mee bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *