De laatste drukke weken op de basisschool voor de zomervakantie

De laatste drukke weken op de basisschool voor de zomervakantie. mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Mijn kinderen gaan nog een maand naar de basisschool en dan staat de zomervakantie alweer voor de deur. De laatste weken voor de zomervakantie zijn zoals elk jaar extra druk. Zo vierde groep 1 van mijn zoontje pas juffendag en staat de juffendag bij groep 5 van mijn dochter ook nog op het programma. Morgen mogen mijn kinderen zich tijdens de sportdag helemaal uitleven. Mijn zoontje heeft sportdag op school en mijn dochter gaat bij de voetbalvelden sporten. 

Dan was er laatst ook nog een viering vanwege het jubileum van de basisschool van mijn kinderen. Mijn kinderen oefenden de hele week allemaal kunstjes en leerden liedjes voor het circus. Er werd zelfs een hele circustent opgebouwd voor het schoolplein. Super leuk dat de school dit organiseerde. 

Maar het was niet alleen maar feestelijk op school, mijn dochter moest namelijk de afgelopen weken hard aan de bak met de CITO toetsen. Eerdaags krijgen mijn kinderen de rapporten mee. Heel spannend! Ik kan niet wachten. Ik kijk ook al uit naar de 10 minuten gesprekken. Gedurende het schooljaar spreek ik nooit echt uitgebreid met de juffen en meesters van mijn kinderen, maar tijdens zo’n 10 minuten gesprek kan ik de ontwikkeling van mijn kinderen doornemen met hun leerkrachten.

Aan het eind van het schooljaar sluiten we een bijzondere periode af. Mijn zoon is dan namelijk officieel geen kleuter meer. 1 juli wordt hij zes en na de zomervakantie gaat hij naar groep 3 en gaat hij leren lezen en schrijven. Ook voor mijn dochter gaat na de schoolvakantie een nieuwe fase in. In groep 6 gaat zij namelijk les krijgen in een ander schoolgebouw. Dat is niet de enige verandering. Ze schijnt namelijk vanaf het nieuwe schooljaar huiswerk te krijgen.

Eerst nog de laatste weken voor de zomervakantie. Weken die niet alleen in het teken staan van juffendag, sportdag, het jubileum, de CITO toetsen en het rapport, maar ook in de verjaardag van mijn zoontje. Hij wordt vlak voor de zomervakantie zes, dus hij mag aan het einde van het schooljaar trakteren. Vorig jaar vierden we zijn partijtje in de één naar laatste schoolweek, maar dit jaar stellen we zijn partijtje uit tot het nieuwe schooljaar. Vanwege de verbouwing van en verhuizing naar ons nieuwe huis vonden we het te druk om ook nog een partijtje te organiseren en te vieren.

Dit schooljaar liet ik behoorlijk verstek gaan bij dingen die geoganiseerd moesten worden. Vorig jaar was ik klassenmoeder en bibliotheekmoeder op school, dit jaar geen van beiden. Met name in deze periode wordt veelvuldig de hulp ingeroepen van ouders. Het op- en afbouwen van de circustent voor het jubileum, schoonmaken op school, meehelpen met knutselen, juffendag. Ik voelde me niet echt betrokken, hopelijk kan ik volgend jaar weer vaker een handje helpen op school. Maar eerst straks genieten van de zomervakantie. Oh ja en eerst nog het jaarlijkse schoolfeest 🙂

Is het op de school van jouw kind(eren) ook druk nu in de laatste weken voor de schoolvakantie? Praat erover mee bij de reacties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *