De uitjes en activiteiten met mijn kinderen in de herfstvakantie

de uitjes en activiteiten met mijn kinderen in de herfstvakantie, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

de uitjes en activiteiten met mijn kinderen in de herfstvakantie, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

De herfstvakantie is alweer voorbij en wat is het toch snel gegaan. Dat denk ik trouwens na elke vakantie. Zelfs de zomervakantie vond ik omvliegen. Voordat de vakantie begint, bedenk ik altijd samen met mijn kinderen welke leuke dingen we gaan doen, maar vaak loopt het anders of is onze lijst veel te lang. Onze bucketlist voor de herfstvakantie bestond uit:

  • naar een binnenspeeltuin
  • naar de grote speeltuin
  • samen met Lego spelen
  • CupCake cup nadoen (idee van mijn dochter)
  • naar de bioscoop
  • naar de kinderboerderij
  • naar het bos
  • voorlezen uit het sprookjesboek
  • samen tekenen

Mijn idee van de herfstvakantie is dat het guur weer is, voortdurend regent en hard waait. Kortom: binnenblijf weer. Nu was het de afgelopen week allesbehalve herfstweer, maar heerlijk nazomerweer! Perfect weer om lekker naar buiten te gaan. Dat hebben we dan ook zeker gedaan. We hebben heel wat uurtjes vertoefd in de grote speeltuin. Je kon ons daar zaterdag, zondag en woensdag vinden. We bleven daar toch wel zo’n vier uur per dag. Het leuke van de grote speeltuin is, dat we daar konden afspreken met vriendjes en vriendinnetjes én dat we er ook spontaan vriendjes en vriendinnetjes tegen het lijf liepen. Ik had aanspraak van andere moeders en vriendinnen of ik kon heerlijk in het zonnetje een boekje lezen wanneer ik alleen was.

Op maandag en donderdag gingen mijn kinderen naar de BSO en werkte ik vanuit huis. Dinsdag was het bij ons een zoete inval. Het was niet super zonnig weer, er hing een heel raar zonnetje. Zo’n oranje/rode ochtendzon. Dat kwam door de orkaan, het Sahara zand en de bosbranden. We bleven binnen en het was echt een zoete inval bij ons. Eerst stond er een buurmeisje op de stoep en daarna kwam er nog een vriendinnetje spelen. ’s Middags ging mijn zoontje naar zwemles en mijn dochter ging bij een vriendinnetje spelen. Haar vriendinnetje bleef ’s avonds gezellig bij ons eten. Na het eten gaven mijn dochter en haar vriendinnetje nog een goochel show. Het was dus een super gezellige dag.

Tot en met donderdag ben ik met mijn kinderen dus niet echt verder gekomen dan de grote speeltuin, maar dat was helemaal niet erg, want mijn kinderen vermaakten zich prima en het was echt zo’n mooi weer. Dat maak je natuurlijk niet vaak mee zo laat in het jaar.

Vrijdag wilden we een ander uitje doen en we kozen ervoor om naar de bioscoop te gaan. We gingen naar de film Kapitein Onderbroek en deze was echt super leuk, genieten voor zowel jong als oud. Voordat we naar de bioscoop gingen, hadden we popcorn ingeslagen en tijdens de film graaiden mijn kinderen voortdurend in de zak popcorn. Wat een feest! Na de bioscoop doken we nog even de stad in om nieuwe kinderschoenen te kopen.

Zaterdag stond in het teken van schoonmaken en boodschappen doen en zondag speelden mijn kinderen ’s middags met hun beste vriendinnetje en hun beste vriendje. Een leuke afsluiting van de vakantie. De herfstvakantie was zeker heel gezellig en geslaagd, ondanks dat we maar weinig van onze vakantie bucketlist hebben kunnen afstrepen. Zelfs aan simpele dingen als samen met de Lego spelen, tekenen en voorlezen uit het Sprookjesboek (mijn idee) ben ik niet toegekomen, maar dat vonden mijn kinderen helemaal niet erg. Mijn dochter en zoon hebben wel met zijn tweetjes uiteraard met de Lego gespeeld en getekend. Even een actiepuntje voor mij om binnenkort op te pakken 🙂 Voorgelezen heb ik trouwens wel uit andere leuke kinderboeken.

Hoe was jouw herfstvakantie? Welke leuke dingen heb jij gedaan met je kinderen? Of wat ben je van plan te gaan doen als je deze week herfstvakantie hebt? Laat het me weten bij de reacties.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *