De week van Mama Lifestyle Blog #1 – klussen, verhuizen, speeltuin & blogupdate

De week van Mama Lifestyle Blog #1 - klussen, verhuizen, speeltuin & blogupdate

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een weekupdate deelde op mijn blog. Ik vond het eigenlijk ook niet zo nodig. Mijn leven is namelijk helemaal niet zo spannend. Doordeweeks ben ik elke dag aan het werk en in het weekend ben ik aan het klussen in mijn nieuwe huis. That’s it. Toch vind ik doorsnee huis-tuin-en keuken kiekjes van andere mamabloggers altijd leuk om te zien. Daarom ga ik vanaf nu toch weer updates met je delen. Wekelijks durf ik je niet te beloven, maar in ieder geval regelmatig. Vandaag laat ik je foto’s zien van de afgelopen week. Dat niet alleen. Ik praat je ook bij over mijn blog. Kijk en lees je mee in en over mijn leven als moeder en blogger? 

* Mijn leven als moeder *

Inpakken voor de verhuizing

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Ik heb een ongelooflijke drang om in te pakken voor de verhuizing. Vergelijk het met enorme nesteldrang wanneer je zwanger bent. De verhuizing is meerdere malen verschoven. We zouden eerst deze week verhuizen, daarna eind mei en nu wordt dat eind juni. Langer uitstellen kan niet meer, want wij kunnen ons huis, dat verkocht is aan een belegger, nog maar twee maanden huren en daarna komt er een nieuwe bewoner in.

Je zou denken dat twee maanden lang genoeg is om spullen in pakken, maar ik probeer nu alles in te pakken wat we niet direct nodig hebben. Ik wil straks namelijk geen gestress vlak voor de verhuizing. Temeer omdat het hele inpakken waarschijnlijk allemaal op mijn schouders terecht komt. 

Verhuizen

week van mamalifestyleblog - mamablogger

En zo gaat het verhuizen dan in zijn werk. Afgelopen zomer kocht ik een bolderwagen voor naar het strand. Deze gebruik ik nu voor het vervoeren van de dozen en kratten vanuit mijn auto naar de garage. Heel handig! Een super goede aankoop dus die bolderwagen!

Opslag van mijn spullen

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Hier sla ik mijn spullen tijdelijk op: in de garage van mijn nieuwe huis. Als we deze garage niet hadden gehad, had ik natuurlijk ook niet al spullen kunnen verhuizen. Op deze foto is de garage nog aardig leeg, intussen zijn er alweer heel wat dozen bijgekomen.

Kijkles zwemles

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Vandaag mocht ik weer een keer kijken bij de zwemles van mijn zoontje (5 jaar). Hij zit nu alweer een tijd in badje 2. In dit badje leert hij echt zwemmen: schoolslag, rugslag, borstcrawl, rugcrawl. Vooral de combinatie armen en benen is soms lastig.

Klussen in mijn nieuwe huis

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Behalve de zaterdag en zondag is de woensdag nu ook mijn klusdag. Of eigenlijk meer een klusochtend, want ik klus dan in de ochtend wanneer mijn kinderen naar school zijn. Ik heb het aantal klusdagen uitgebreid, omdat we heel erg achter lopen op schema. Dat we eigenlijk deze week al hadden moeten verhuizen en dat dat nu pas over twee maanden gaat gebeuren, zegt genoeg. We hebben al heel wat gedaan in huis, dat kun je ook zien in de verhuisplog, maar er moet nog evenveel (zo niet meer) gebeuren. 

Naar de speeltuin met mijn zoontje

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Terwijl mijn dochter tekenles heeft, ga ik naar de speeltuin met mijn zoontje. Het is prachtig weer! 

Koningsspelen op school

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Vandaag is het koningsspelen op school. Maanden geleden had ik alle verkleedkleding al ingepakt, omdat ik dacht dat we voor Koningsdag verhuisd zouden zijn. Dat is dus helaas niet het geval. Gelukkig hadden we nog een oranje voetbalshirt in de kledingkast liggen.

Inschrijven spelletjesweek voor kinderen

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Vandaag is een heel spannende dag! Vandaag is namelijk de inschrijving voor een spelletjesweek voor kinderen in onze woonplaats. Ontzettend spannend is het, omdat er altijd veel meer kinderen willen meedoen dan mogelijk is. Het Vakantiespel is altijd razendsnel volgeboekt, dit jaar zelfs binnen 23 minuten. De helft van het groepje van mijn dochter is ingeschreven (in totaal zes kinderen, waarvan vijf klasgenootjes en mijn dochter), de andere helft staat helaas op de reservelijst. Mijn dochter heeft dus weer geluk.

Weer naar de speeltuin

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Ik ga weer naar de speeltuin met mijn zoontje! ’s Ochtends was de inschrijving voor het Vakantiespel en daar ben ik eigenlijk wel bijna de hele ochtend mee zoet geweest. Tijd om veel te kunnen klussen in ons nieuwe huis had ik dus niet meer. Ik besluit dan ook om vandaag niet meer naar mijn nieuwe huis te gaan. Mijn dochter was naar een partijtje, dus ik ging weer naar de speeltuin met één kind.

Servies inpakken

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Ook het servies moet eraan geloven. Een deel ervan heb ik al ingepakt en verhuisd naar het nieuwe huis.

Geiten voeren bij de kinderboerderij

Sinds de koningsspelen op school is het oranje voetbalshirt favoriet bij mijn zoontje. Hier voeren mijn kinderen de geitjes in de kinderboerderij voor ons nieuwe huis. Het is vandaag klusdag, dus we zijn de hele dag in ons nieuwe huis te vinden. 

Mijn tuin

Dit is toch geweldig: mijn nieuwe tuin! Ik heb nog nooit een huis met een tuin gehad, dus dit is als een droom die uitkomt. Ik wilde altijd al een tuin met een boom en nu heb ik gewoon een tuin met maar liefst drie bomen! Ik kan niet wachten tot ik straks heerlijk in het zonnetje kan zitten in mijn prachtige, groene tuin!

Klusdrama

week van mamalifestyleblog - mamablogger

Ook al sta ik vrolijk op de foto (met oververhit hoofd weliswaar), vandaag was het een waar klusdrama. Het was 25 graden en ik wilde heel graag het plafond van mijn nieuwe slaapkamer schilderen. Niets mis mee zou je zeggen, ware het niet dat deze kamer op het zuiden ligt en het ontzettend heet in de kamer was. Het leek wel een sauna. Maar dat was niet eens het grootste probleem.

Normaal gesproken gebruik ik altijd een stok bij het schilderen van een plafond, maar dat was nu niet mogelijk. Omdat het ontzettend heet was, droogde de verf zo snel op, dat ik niet meer zag wat ik wel en niet had geschilderd. Ik moest nu met mijn verfroller op de trap gaan staan en pal boven mijn hoofd schilderen. Verre van ideaal.

Na twee banen wilde ik eigenlijk stoppen, omdat ik het gewoon niet kon zien, maar ja dan blijf je misschien altijd kleurverschil zien. Ik besloot dus gewoon door te gaan. Na afloop zag ik zo rood als een tomaat en had ik allemaal verf in mijn haar en op mijn armen. Ik moet wel zeggen dat het plafond er wonderwel prachtig uitzag. 

* Mijn leven als blogger *

Mijn blog

 week van mamalifestyleblog - mamablogger

Omdat ik midden in de verbouwing zit van mijn nieuwe huis en doordeweeks bezig ben met ons bedrijf, blog ik vrij onregelmatig. Ik heb wel aardig wat blogs geplaatst, maar dan bijvoorbeeld meerdere op één dag. Ik zal weer proberen vanaf nu dagelijks een blog te plaatsen in plaats van de ene dag twee en de andere geen. Al vind ik dat lastig, want als ik aan het bloggen ben, blijf ik meestal doorschrijven en kan ik niet wachten om te publiceren. Ik moet het wat beter verdelen. Afgelopen week was ik dus aardig productief. Ik schreef de volgende blogs, heb je ze al gelezen?

Gewoon vijf blogs in één week. Op zich geen prestatie natuurlijk, maar gezien de huidige situatie van gezin/bedrijf/verbouwing ben ik er wel trots op. Ik moet zeggen dat ik door mijn drukke schema vaak tot middernacht doorging met bloggen. Dat is ook weer niet goed. Na mijn verhuizing heb ik veel meer tijd om te bloggen. Ik kan niet wachten.

Met de bezoekersaantallen gaat het sinds een paar maanden opmerkelijk goed. Vorige maand was er al een behoorlijke stijging, maar deze maand is er weer een flinke stijging ten opzichte van vorige maand (die dus al heel goed was). Ik liep qua bezoekersaantallen al voor op schema, maar toen werd mijn blog over een dekentje over een kinderwagen ineens massaal gelezen. Ben jij moeder van een baby? Lees dan zeker dit artikel en deel deze vooral met andere moeders:

Ik kreeg ook weer een aantal leuke aanvragen binnen voor mijn blog. Daar ga ik lekker mee aan de slag. Zo’n aanvraag voelt voor mij toch als een stukje waardering voor mijn blog. 

Op naar weer zo’n productieve en fijne week!

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *