Mijn dochter doet mee aan het Vakantiespel

Mijn dochter doet mee aan het vakantiespel, kind en opvoeding. mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

In deze laatste week van de schoolvakantie doet mijn dochter mee aan het Vakantiespel, een lokale spelletjesweek. Het Vakantiespel werd 59 jaar geleden voor het eerst georganiseerd en was eigenlijk bedoeld om de moeders (grotendeels huisvrouwen in die tijd) te ontlasten in de zomervakantie. Wat ooit een kleinschalige vakantieweek was, is nu uitgegroeid tot een evenement waar 1.700 kinderen aan meedoen.

Mijn dochter doet mee aan het vakantiespel, kind en opvoeding. mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

Elk jaar wordt het Vakantiespel in de laatste week van de schoolvakantie georganiseerd. In deze week worden er van maandag tot en met vrijdag allerlei leuke spelletjes en activiteiten georganiseerd in een bepaald thema. Het thema van dit jaar is safari. Deze week staat er een songfestival, een Freek Vonk bootcamp (hoogstwaarschijnlijk niet met Freek Vonk), RISKant op Safari (waarschijnlijk iets met Risk?), een vossenjacht en een voorstelling op het programma. Elk jaar wanneer de vossenjacht is, neem ik een kijkje. De vossenjacht wordt namelijk gehouden in het centrum en dat is bij mij om de hoek. Even kijken of ik mijn dochter kan spotten en misschien zelfs nog wat mensen die verkleed zijn.

De spelletjesweek wordt volgens traditie afgesloten op vrijdagavond met een optreden van een artiest en een lichtjesparade en dit is echt de kers op de taart. Alle kinderen lopen dan in een optocht met lichtgevende accessoires, zoals glow in the dark staafjes, ringen, armbanden, toverstaffen, lampionnen. Kortom: met alles wat ook maar licht geeft. Alle ouders mogen dan met de broertjes en zusjes langs de optocht staan en iedereen is dan in feeststemming.

Mijn dochter doet voor het derde jaar op een rij mee en daar heeft ze echt mazzel mee. Voor deze zeer populaire spelletjesweek konden 1.700 kinderen zich inschrijven, maar er waren nog veel meer kinderen die ook heel graag mee wilden doen, maar die helaas naast de boot vielen. Gelukkig is het mij gelukt om mijn dochter en haar vriendjes en vriendinnetjes in te schrijven, maar het hing er nog even om. Vorig jaar was het ook heel spannend of het inschrijven zou lukken. Het kostte me uiteindelijk een heel weekend achter de laptop zitten, omdat de site plat was. Uiteindelijk lukte het me zondagmiddag om mijn dochter in te schrijven. Dit jaar ging het eigenlijk vrij vlot. Samen met twee andere moeders zat ik klaar om het groepje van mijn dochter in te schrijven. Ik kwam als eerste door de online wachtrij, begon met inschrijven en toen werden ook de andere twee moeders doorgelaten. Zij bleven stand by staan totdat ik alle kinderen had ingeschreven en had betaald.

Vandaag was het dan zover: eindelijk begon het Vakantiespel! Gisteren kwamen we al een beetje in de Vakantiespel stemming en speelden we tig keren het Vakantiespel lied af, bekeken video’s van voorgaande jaren en pakten we alvast de tas van mijn dochter in. De Vakantiespel koorts was aangebroken! ’s Nachts kon mijn dochter niet slapen door de zenuwen. Ze had zoveel zin in het Vakantiespel! Toen ik mijn dochter vanochtend wegbracht, zat de stemming er al goed in bij iedereen op het terrein. De leiding, de kinderen, de ouders: iedereen heeft zin in het Vakantiespel en is super enthousiast!

Gelukkig lijkt het weer deze week mee te zitten, tot zover de weersvoorspellingen bekend zijn. Droog weer is wel heel erg fijn, omdat alle activiteiten buiten plaatsvinden. Het eerste jaar dat mijn dochter mee deed zat het weer de eerste dagen tegen. Helemaal de eerste dag, waarbij het de hele dag heel hard regende. Na de lunch werden de kinderen geëvacueerd naar een sporthal, omdat ze allemaal doorweekt waren. Gelukkig is het daarna nooit meer zo slecht weer geweest tijdens het Vakantiespel.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe mijn dochter het vandaag heeft gehad. Ze zal vast vol verhalen thuis komen. Ze heeft in ieder geval prachtig weer gehad. Ik duim voor haar dat het rest van de week ook zo blijft.

Doet jouw kind ook mee aan een spelletjesweek, huttenbouw of iets dergelijks in de zomervakantie? Laat het me weten in de reacties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *