Mijn dochter werd gepest

mijn dochter werd gepest, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

mijn dochter werd gepest, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

Toen we vandaag weg fietsten bij de buitenschoolse opvang vertelde mijn dochter me dat ze gepest was door een ander meisje op de BSO. Het meisje had heel gemene dingen tegen mijn dochter gezegd zonder enige aanleiding. Ik geloof mijn dochter direct. Het betreffende meisje heeft al eerder lelijke dingen tegen mijn dochter gezegd. Eigenlijk dacht ik dat het was weggeëbd en het meisje zit ook in een andere groep dan mijn dochter, maar helaas waren ze vandaag bij elkaar en begon het weer. Ik voelde gelijk boosheid opborrelen en dacht “wat een rotkind die pester”.

Ik sprak met mijn dochter af dat ik een mail naar de BSO zou sturen, omdat ze deze week niet meer naar de BSO gaat en dat ik de eerstvolgende keer dat ze er weer naartoe zou gaan een gesprekje hierover zou aangaan met de leiding. Dit mag zo natuurlijk niet doorgaan. Voor je het weet wordt je kind langdurig getreiterd.

Mijn dochter handelde vandaag heel dapper, want ze kwam heel goed voor zichzelf op. Toch bleef de pester doorgaan en dat deed mijn dochter pijn. Zoals mijn dochter het beschreef voelde het alsof ze van binnen werd geslagen. Ik vertelde haar dat de pester waarschijnlijk jaloers is op mijn dochter en onzeker. Vaak komt dat pesten namelijk voort uit jaloezie en/of onzekerheid. Door gemeen te doen tegen een ander of lelijke dingen te zeggen hoopt de pester zich beter te voelen.

We weten allemaal dat pesten behoorlijk uit de hand kan lopen en dat een kind dat gepest wordt er helemaal aan onderdoor kan gaan. Gelukkig was dit “maar” de tweede keer dat mijn dochter werd gepest door dat meisje. Maar twee keer is eigenlijk al te veel want geen enkel kind verdient het om gepest te worden.

En dan de woorden die de pester tegen mijn dochter gebruikte. Gewoon nergens op gebaseerd en zo ongelooflijk hard. Ik hoop dan ook echt dat dat meisje aangepakt wordt en uitgelegd krijgt hoeveel pijn je iemand met woorden kan doen.

De organisatie van de buitenschoolse opvang zal vast een pest protocol hebben, net als de basisschool waar mijn kinderen op zitten. Ik ben erg benieuwd hoe zij hiermee omgaan, want dit gedrag kun je natuurlijk niet door de vingers zien.

Is jouw kind wel eens gepest? Welke stappen heb jij toen gezet en heeft het geholpen? Laat het me weten bij de reacties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *