Doorgaan als moeder en ondernemer wanneer je ziek bent

Doorgaan als moeder en ondernemer wanneer je ziek bent, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, mama, moeder, ondernemer

Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst ziek was. Meestal ben ik tijdens Kerst ziek, maar afgelopen Kerst was ik dat voor het eerst sinds jaren niet. Wel had ik sinds Kerst enorme last van vermoeide ogen. Nu ging het met mijn ogen eindelijk weer wat beter, word ik ineens ziek. De hele dag was er niets aan de hand tot ik ’s avonds op de bank ging zitten. Ik voelde een migraine aanval aankomen en ik had het koud. Voordat ik naar bed ging, nam ik medicatie tegen mijn hoofdpijn.

De volgende ochtend, op het moment van schrijven is dat vandaag, had ik het bij het opstaan vreselijk koud en ik had nog steeds hoofdpijn. Het was geen bonzende migraine hoofdpijn, maar echt zo’n hoofdpijn die je hebt wanneer je griep hebt. Toen ik me temperatuurde bleek ik ondertemperatuur te hebben. Zeg maar het tegenovergestelde van koorts. De hele dag loop ik al te rillen. Maar moeders en ondernemers kunnen niet ziek zijn, dus werkte ik de hele dag onverminderd hard door en ging ik stug mee naar de allereerste voetbaltraining van mijn zoon. Dat wilde ik natuurlijk voor geen goud missen.

Bij thuiskomst gingen we gelijk eten, ruimde ik daarna alles op, gaf poezen eten, hielp mijn kinderen met naar bed gaan en dook daarna vlug onder een dikke laag dekens. Nog bleef ik het ijskoud hebben en rillen. Stiekem had ik mijn laptop mee naar bed genomen, want ik was vastbesloten om vanavond te werken. Ondanks dat ik ziek ben en ondanks mijn voornemen om voorlopig niet meer ’s avonds te werken vanwege mijn vermoeide ogen. Wat ben ik soms toch ontzettend eigenwijs…

Uiteindelijk bleef mijn laptop in de tas onder mijn bed, keek ik een beetje tv op mijn mobiel en tikte ik deze blog. Een moeder en ondernemer kan simpelweg niet ziek zijn. Op zich vind ik het ook niet erg om door te werken, kijk maar naar de foto bij dit artikel. Lachen lukt nog aardig en tijdens mijn werkdag zit ik toch alleen maar stil en heb ik ook nog eens wat afleiding. Bovendien gaat niet alleen het huishouden, maar ook het bedrijf door. Ook wanneer ik ziek ben.

Kun jij ook doorwerken wanneer je ziek bent of heb jij werk waarbij dat niet mogelijk is? 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *