Drie weken zonder televisie: hoe is mij dit bevallen? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger
Mama & lifestyle

Drie weken zonder televisie: hoe is mij dit bevallen?

Vanwege mijn verhuizing zat ik drie weken zonder televisie. De laatste twee weken in ons oude huis en de eerste week in ons nieuwe huis waren wij niet aangesloten en konden wij geen tv kijken. Nog niet eerder zat ik zo lang zonder televisie, behalve tijdens mijn vakanties. Op de camping of op vliegvakantie had ik absoluut geen behoefte aan televisie, maar thuis keek ik elke dag wel even naar het journaal of naar het weerbericht.

De tv stond ook vaak aan wanneer ik ’s avonds aan het werk was op mijn laptop. Meestal keek ik dan niet eens naar de televisie, maar stond de tv aan als achtergrondgeluid. Maar drie weken geen televisie? Dat klinkt best lang, maar de weken zijn voorbij gevlogen. Ik heb de tv niet gemist. Dat kwam waarschijnlijk ook omdat we aan het verhuizen waren. In de avonduren was ik druk bezig met inpakken, terwijl ik dan normaal gesproken televisie zou kijken of op de achtergrond aan zou hebben. Tijdens deze tv loze periode was ik behoorlijk productief. 

Sinds een paar weken hebben we weer televisie. Ik moet zeggen dat ik sindsdien nog niet eens echt tv heb gekeken, op het journaal en het weerbericht na. In het begin was ik nog te druk met dozen uitpakken en spullen opruimen in ons nieuwe huis. Daarnaast hadden we de eerste weken ook nog geen bank. Dus lekker neerploffen op de bank en tv kijken ging toen nog niet in ons nieuwe huis. 

Nu we weer tv en een bank hebben, is het van televisie kijken nog steeds niet echt gekomen. ’s Avonds ben ik vaak bezig met huishoudelijke klusjes zoals de was, nu het vakantie is, ga ik vaak na het avondeten nog even naar de speeltuin met mijn kinderen en werken doe ik vanuit kantoor (waar geen televisie is). Het bevalt me nog steeds prima om bijna geen televisie te kijken. Ik probeer dit ook een beetje zo te laten. Maar als straks de zomervakantie voorbij is, het vroeger donker wordt en er nieuwe programma’s op tv verschijnen, zal ik waarschijnlijk toch meer tv kijken. 

Mijn kinderen hebben de televisie trouwens wat meer gemist. Gelukkig is het heel mooi weer, dus konden en kunnen ze lekker buitenspelen. Maar ze waren heel blij toen we weer aangesloten waren op de kabel. De eerste ochtend zaten ze de hele morgen aan de buis gekluisterd. 

Helemaal schermloos was en ben ik natuurlijk niet geweest. In de tijd dat ik geen tv had, kon ik wel gewoon video’s en vlogs bekijken op mijn laptop of telefoon. Omdat ik geen wifi meer had, moest ik wel spaarzaam omgaan met mijn dataverbruik. Mijn internetverbruik was dus minimaal.

Nu het zomervakantie is, moet ik vaker ’s avonds werken. Overdag met de kinderen om me heen is werken natuurlijk wat lastiger. Maar zodra de zomervakantie voorbij is, wil ik ’s avonds het schermgebruik zoveel mogelijk beperken. Werken op mijn laptop wil ik dan zoveel mogelijk overdag doen en ’s avonds wil ik meer gaan lezen of huishoudelijke klusjes doen. Of wat dacht je van wat vaker op tijd naar bed. Met de tv of laptop aan stel ik mijn bedtijd toch meestal uit tot heel laat in de avond of zelfs na middernacht.

Kortom: één van mijn goede voornemens is dus minder de tv aan te hebben en om de schermtijd ’s avonds meer te beperken.

Hoe vaak kijk jij televisie en heb jij weleens een tv loze periode gehad of ingelast? Ga jij ook vaak (te) laat naar bed, omdat je druk bezig bent met een scherm zoals televisie of telefoon? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *