Een baby en warm weer? Mijn ervaringen met mijn kinderen en hitte.

Een baby en warm weer? Mijn ervaringen met mijn kinderen en hitte. mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Afgelopen dagen was het ontzettend warm. Zeg maar gerust tropisch warm. Mijn kinderen zijn inmiddels al wat groter (vijf en negen) en kunnen wat beter omgaan met de warmte. Natuurlijk hebben ze het bloedheet, maar ze vallen gewoon in slaap en slapen moeiteloos door tot de volgende ochtend, ondanks de hoge temperaturen. Toen ze baby waren, was dat wel anders. Ze konden niet goed met de hitte omgaan. Mijn zoontje kon er wat beter mee omgaan dan mijn dochter. Met name mijn dochter had veel last van warm weer. Ik weet nog heel goed dat zij altijd heel lastig in slaap kwam als het zo warm was. Ze ging dan ook nog huilen. 

Er was eens een avond dat ze een tijdlang huilde. Telkens ging ik bij haar kijken en troostte ik haar, maar niets leek te helpen. Ze had geen honger, geen pijn, het huilen en niet slapen kwam echt door de warmte. Op een gegeven moment was het stil in de babykamer. Ik besloot voor de zekerheid even een kijkje te nemen. Wat bleek: mijn dochter was uit haar ledikant geklommen en op de commode gaan liggen. De commode had ik naast het ledikant staan. Heel stom natuurlijk, maar daar had ik toen echt niet bij stil gestaan. Maar goed dat ik even was gaan kijken, want voor hetzelfde geld viel ze van de commode af. Ook herinner ik me heel goed een keer dat we een nachtje op onze boot bleven slapen. Mijn dochter lag toen in de kajuit. Ook toen wilde ze niet slapen en bleef maar huilen, omdat het zo warm was. Zo zijn er nog heel veel keren geweest dat mijn dochter last had van de tropische warmte, maar deze keren zijn mij heel goed bijgebleven.

Leestip: hoe houd je je baby en babykamer koel bij hitte? 15 tips!

Een ander voorval was een fietstochtje dat wij maakten met onze dochter. Ik zat apetrots op mijn fiets met onze dochter in het fietstoeltje voor. Het windscherm had ik nog op mijn fiets laten zitten. Het was een super warme dag, maar ik had me nooit gerealiseerd dat het achter zo’n windscherm nog veel warmer was. Mijn dochter zat volledig beschut op te warmen achter het stuur. ’s Avonds was ze ziek geworden. Wij legden als meteen de link met het fietstochtje en het windscherm. Wat voelden we ons schuldig als jonge ouders. Wij waren ervan overtuigd dat ze oververhit was geraakt. We kochten gelijk een airco om de babykamer te kunnen koelen. Uiteindelijk bleek ze een onschuldig virus te hebben en helemaal niet door de hitte te zijn bevangen. Hoe dan ook, fietsen met een windscherm met warm weer hebben wij niet meer gedaan 🙂

Ik moest er afgelopen dagen weer aan denken, omdat het ontzettend warm weer was en ik mijn baby buurmeisje zo hoorde huilen. Normaal gesproken hoor ik haar nooit huilen en nu hoorde ik haar ’s avonds en ’s nachts. Het zal vast door de hitte komen. 

Heb jij een baby en heeft hij/zij ook zo’n last van de warmte? Of is/zijn jouw kind(eren) al wat ouder? Kond(en) hij/zij als baby ook zo lastig in slaap komen door de warmte? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *