Een drukke decembermaand

Het jaar zit er alweer bijna op, het is half december. Voor mij kan de maand niet snel genoeg gaan, want ik vind december altijd een drukke en stressvolle maand. December begint natuurlijk altijd met de sinterklaasdrukte. De sinterklaascadeaus probeer ik altijd ruim van tevoren te kopen, want dat scheelt alweer wat stress voor Pakjesavond en speelgoed is vaak nog goedkoper ook.

Na Sinterklaasavond beginnen de voorbereidingen voor Kerst. Er moest een kerstboom gekocht worden, afgesproken worden waar we Kerst gaan vieren en natuurlijk een recept uitzoeken voor het Kerstmaal.

Ondertussen zijn we ook nog bezig met onze huizenjacht en ben ik ons huis verkoopklaar aan het maken. We hebben in december aardig wat huizen bezichtigd en zelfs een bod uitgebracht. Onze woning ben ik flink aan het opruimen. Al heel wat spullen heb ik uit ons huis gehaald en extern opgeslagen. Er liggen ook nog allerlei klusjes op ons te wachten, zoals het leggen van plinten, lampjes vervangen en schilderen. Allemaal dingen die we deze maand nog willen oppakken.

De werkzaamheden voor ons bedrijf lopen gewoon door en daarnaast probeer ik ook nog deze blog zo goed mogelijk bij te houden. Alhoewel ik merk dat het me niet altijd lukt om dagelijks een blog te schrijven. Ons bedrijf en de huizenjacht hebben nu even voorrang. Van ons bedrijf leven we en een ander huis vinden begint ook wat meer haast te krijgen. Vanaf volgende maand hebben we namelijk geen kantoor meer, omdat ons bedrijfspand is verkocht. Ik werk altijd vanuit huis, dus op mij heeft geen effect, maar mijn vriend maakt altijd zijn offertes op kantoor.

En dan is er natuurlijk ook nog de kerstvakantie. Mijn kinderen hebben de laatste week van december en de eerste week van januari vrij. Voor schoolvakanties probeer ik altijd zoveel mogelijk werk gedaan te krijgen. Toch zal ik er niet aan ontkomen om tijdens de kerstvakantie in het bijzijn van mijn kinderen te werken.

Mijn kinderen gaan namelijk sinds begin vorige maand niet meer naar de BSO. Mijn dochter vond de BSO prima, maar mijn zoontje had er toch meer moeite mee. De avond en de ochtend ervoor lag hij verdrietig in bed en ‘s middags wanneer hij door de leidsters uit de klas werd gehaald, moest hij ook huilen. Tijdens de opvang zelf, vermaakte hij zich wel goed. Ik besloot te stoppen met de BSO, zeker ook omdat kinderopvang bij ons geen noodzaak is aangezien ik vanuit huis werk.

De komende weken wordt er nog een aantal kinderpartijtjes gevierd, is er een kerstvoorstelling van school en een kerstviering van de tekenles van mijn dochter. Een behoorlijk drukke maand dus!

Wat zijn jouw plannen voor de rest van deze decembermaand? Is jouw maand ook zo druk? Laat het me weten bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *