Mamablog, een eigen blog maken: waarom, waarover, waar haal ik mijn inspiratie vandaan, hoe vaak blog ik, hoeveel uur per week en wat wil ik met mijn blog bereiken?
Mama onderneemt / werkt

Een eigen blog

Een eigen blog beginnen. Waarschijnlijk wil jij dit ook of misschien heb jij zelfs al een eigen blog anders was jij niet op deze pagina terecht gekomen. In deze blogpost vertel ik je alles over mijn blog. Wat was voor mij de reden om een eigen blog te maken? Waarover blog ik en hoe kom ik aan inspiratie? Hoe vaak blog ik en hoeveel tijd besteed ik aan mijn blog? En last but not least: wat ik wil ik nu eigenlijk met mijn blog bereiken? Kortom in dit artikel lees je alle ins en outs over mijn eigen blog.

Wat was voor mij de reden om mijn blog te starten?

Samen met mijn vriend run ik een eigen bedrijf. Om ook eens met iets anders dan ons bedrijf bezig te zijn, zocht ik een leuke hobby. Ik heb een passie voor schrijven en het maken van websites, dus een eigen blog is voor mij de ideale hobby. Het is een hobby die mij op het lijf is geschreven, waar ik veel plezier aan beleef, die ik vanuit huis kan doen, op tijden wanneer het mij uitkomt en een hobby die ik daarom ook echt vol kan houden. Dit in tegenstelling tot andere hobby’s waarbij ik na een paar keer de brui eraan gaf.

Mijn passie voor schrijven

Op mijn blog kan ik, anders dan op de website van ons bedrijf, volledig los op mijn teksten. Ik was vroeger al een schrijffanaat en zat als kind verhaaltjes te typen op een ouderwetse typemachine. Daarna koos ik een studie wat uiteindelijk helemaal niets voor mij was en had ik verschillende banen en de afgelopen jaren stortte ik mij op mijn huidige functie in ons eigen bedrijf.

Het schrijven was helemaal naar de achtergrond verdwenen. Omdat ik maar één keer leef, of althans daar ga ik vanuit, was ik vastbesloten nu wel iets te doen met mijn passie voor schrijven. Wat is dan een betere plek dan op een eigen blog waarop volop ruimte is voor alles wat mij aanspreekt en waar ik volledig de vrije hand heb?

Waarover blog ik?

Ik ben moeder van twee kinderen en ik heb een eigen bedrijf. Op mijn blog schrijf ik niet alleen informatieve artikelen, maar ook persoonlijke verhalen over het moederschap, ondernemerschap en over bloggen. Dat is een vrij brede scope, maar dat is wel wat mij allemaal bezighoudt. Dat is waar ik over wil schrijven.

Hoe kom ik aan inspiratie voor mijn blogs?

Mijn kinderen, bedrijf en blog zijn mijn grootste inspiratiebron en leveren voldoende voer voor nieuwe blogs. Een blogidee kan zomaar in mijn gedachten opborrelen. En op de meest uiteenlopende momenten en plekken. Als ik in bed lig, als ik op de bank zit, tijdens het shoppen of op het schoolplein. Mijn brein brainstormt altijd over nieuwe blogonderwerpen.

Hoeveel blogs plaats ik per week?

Mijn doel is om minimaal drie blogs per week te plaatsen. Dat is voor mij al
een hele uitdaging. Het liefste zou ik elke dag bloggen, want aan inspiratie ontbreekt het mij zeker niet, maar aan tijd helaas wel. Elke dag een blog schrijven is voor mij op dit moment niet te combineren met de werkzaamheden voor ons bedrijf en de zorg voor mijn kinderen. Dus voor nu ben ik tevreden met de blogfrequentie, maar ik wil deze in de toekomst wel opvoeren als ik wat meer tijd hiervoor heb.

Waarom schrijf ik niet meer blogs?

Zoals ik al zei, heb ik genoeg inspiratie. Mijn gezin, mijn kinderen, mijn werk en alles wat ik verder meemaak, leveren meer dan voldoende schrijfvoer op. Maar om dat schrijfvoer om te zetten in leuke, originele blogs die mama’s aanspreken, dat kost tijd.
Natuurlijk kan ik elke dag een blog tikken, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit.
En voor het schrijven van mijn blog wil ik uitgebreid de tijd nemen. Elke gedachte die in mij opkomt en elk gevoel dat ik heb aan het papier toevertrouwen. Leuke anekdotes omzetten in letters. Tips die ik met jullie wil delen zo duidelijk mogelijk uitleggen. Zorgen voor bruikbare en nuttige artikelen waar mijn lezers iets mee kunnen. Elk woord afwegen, teksten schrappen en vele revisies verder, want ik ben niet snel tevreden, eindelijk op de knop publiceren drukken. Als ik op dit moment dagelijks zou bloggen, vrees ik dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. En dat wil ik absoluut niet. Kwaliteit gaat voor mij boven kwantiteit.

Hoeveel uur per week besteed ik aan het bloggen?

Ik probeer drie blogposts per week te publiceren. Wanneer ik een idee heb voor een blog, werk ik dat meestal gedeeltelijk uit en sla ik op als concept. Wanneer ik tijd heb om te schrijven, schrijf ik verder, vul aan en corrigeer. Soms staan artikelen zomaar één of twee weken in concept voordat ik deze tot in de puntjes uitgewerkt heb. Ik ben een perfectionist, wat soms heel onhandig is, en ik zie altijd wel verbeterpuntjes in mijn tekst. Als ik klaar ben met de tekst, zoek ik een foto die goed past bij mijn blogpost en deze bewerk ik ook altijd. Kortom: in mijn blogpost gaat veel tijd zitten, maar hoeveel uur per week ik besteed aan het bloggen dat zou ik je echt niet kunnen vertellen.

Wat wil ik met mijn blog bereiken?

Het eerste en voor mij het belangrijkste doel is dat ik met mijn blog mijn ei kwijt kan. Bloggen is voor mij de meest leuke hobby die er bestaat  Tijdens mijn carrière heb ik nooit tijd gehad voor hobby’s, totdat ik ging bloggen. Dit is de eerste hobby waarvoor ik tijd maak en de eerste hobby die mij heel gelukkig maakt. En ten tweede wiil ik uiteraard graag veel bezoekers trekken die met veel plezier mijn blogs lezen.

 

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *