Een huis verbouwen/klussen met kinderen: mijn ervaring

Een huis verbouwen/klussen met kinderen: mijn ervaring. mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

1 februari ging een langgekoesterde droom in vervulling: we kregen de sleutel van ons nieuwe huis. Iets waar we al 10 jaar naartoe hebben geleefd en nu was daar eindelijk het moment. We hadden niet heel lang de tijd om hier uitgebreid bij stil te staan, er moest immers eerst nog uitgebreid geklust worden. We hebben namelijk een klushuis gekocht.

We zijn nu bijna vijf maanden verder en we zijn nog steeds druk met klussen in ons nieuwe huis. Omdat we doordeweeks bezig zijn met onze werkzaamheden voor ons eigen bedrijf, klussen we voornamelijk in het weekend. Bij het verbouwen van ons huis kwam/komt heel wat kijken. Werkelijk het hele huis hebben we gestript, op de kozijnen na. Alles was aan een flinke renovatie toe. 

De afgelopen vijf maanden vlogen voor ons – mijn vriend en mij – voorbij, maar voor onze kinderen waren het soms lange, saaie weekends. Alhoewel ik nooit langer dan 4/5 uur aan het klussen was in ons huis, kan ik me goed voorstellen dat onze kinderen liever thuis (in ons oude huis waren). Daar konden ze heerlijk in hun kamer spelen, was alles schoon en konden ze ook gewoon op de bank hangen of liggen wanneer ze dat wilden.

Nu moesten ze zich op de benedenverdieping zien te vermaken. Ons aanstaande kantoor hadden we omgebouwd tot speelkamer en daar konden onze kinderen spelen met bijvoorbeeld Duplo, treinbanen, Lego of Knex of tekenen. Genoeg omhanden dus. 

De eerste maanden bleven onze kinderen voornamelijk binnen. Het was nog hartje winter en op sommige dagen was het ontzettend koud. Geen weer om lekker lang buiten te spelen. We zaten toen echt nog in een heftige verbouwingsfase. We waren volop bezig alles te strippen. Kortom: het was niet echt een gezellig huis toen.

Toen al het sloopwerk erop zat, konden we eindelijk beginnen met opbouwen. Aan het einde van elke dag zag je echt vooruitgang. Qua weer was er ook een behoorlijke vooruitgang. Want in de opbouwfase schoten de temperaturen ook eindelijk omhoog, scheen de zon vaker en konden mijn kinderen dus heerlijk naar buiten. Dat scheelde enorm. Onze kinderen konden zich een stuk beter vermaken. Je moet je voorstellen dat de speelkamer hooguit 6 vierkante meter is en daar moesten ze de hele tijd dat ik aan het klussen was, verblijven. Nu konden ze in de tuin spelen, naar de kinderboerderij tegenover ons huis of in de buurt naar een speeltuin. 

Ik maakte altijd korte klusdagen, zodat onze kinderen niet de hele dag in het nieuwe huis hoefden te zijn. Mijn vriend begon wat eerder en ging langer door. Het liefste had ik ook langere klusdagen gemaakt, maar met kinderen was/is dit geen optie. Wat dat betreft is het verbouwen van een huis toch een stuk eenvoudiger wanneer je geen kinderen om je heen hebt. Je kunt dan echt meters maken. 

De verhuisdatum zou eigenlijk eind april zijn, maar we hadden al snel door dat dit geen haalbare kaart was. Zeker omdat we alleen maar in het weekend konden klussen en niet van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds door konden gaan vanwege de kinderen. Gelukkig konden we langer in ons appartement blijven wonen. 

Sinds een paar weken vinden onze kinderen het super leuk om in ons nieuwe huis te zijn. De kinderkamers zijn af, dus onze kinderen kunnen heerlijk in hun nieuwe slaapkamers spelen. Ze hebben alle ruimte, heel veel speelgoed en er liggen kussens op de grond waar ze op kunnen liggen. Nu willen ze na het klussen niet eens meer naar ons oude huis. 

Niet alleen ik, maar ook onze kinderen hebben ontzettend veel zin om over een paar weken te verhuizen. Dat is trouwens wel weer leuk aan klussen met kinderen: onze kinderen zijn bijna 6 en 9 en maken alles heel bewust mee. Ze zien het echt steeds meer ons huis worden.

Heb jij ooit geklust of een huis verbouwd met kinderen? Hoe heb jij dit ervaren? Praat erover mee bij de reacties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *