Waarom ik zo uitkijk naar het einde van de zomervakantie: het moment dat mijn kinderen weer naar school gaan

Waarom ik zo uitkijk naar het einde van de zomervakantie: het moment dat mijn kinderen weer naar school gaan, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Zes weken zomervakantie klinkt lang en klonk ook heel lang ver weg. Maar voor ik het wist, zat het schooljaar erop en was de zomervakantie een feit. Vorig jaar gingen mijn kinderen tijdens de zomervakantie een paar weken twee dagen per week naar de BSO. Ik vond het heerlijk dat ik toen die twee dagen ongestoord kon werken. Deze zomervakantie gaan ze niet naar de BSO en probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat elke dag minimaal een uur te werken. De middagen houd ik vrij om leuke dingen te doen met mijn kinderen.

Werken in het bijzijn van mijn kinderen is best een uitdaging. Niet omdat ze zo veel hulp nodig hebben, want ze zijn zes en negen en behoorlijk zelfstandig. Het is meer omdat ze in de vakantie toch wat meer ruzie met elkaar maken dan normaal en het kan er soms best hard aan toe gaan. Ineens zitten ze 24 uur op elkaars lip, missen ze misschien de afleiding van school, heeft de verhuizing misschien ook nog impact op ze, hebben ze in onze nieuwe woonplaats nog geen vriendjes en vriendinnetjes en was het de afgelopen weken ook nog eens bloedheet. Ik begrijp dus heel goed dat mijn kinderen een korter lontje hebben en sneller en meer ruzie maken nu.

Ondanks de irritaties vind ik het ook wel gezellig om mijn kinderen om me heen te hebben. Normaal gesproken ben ik altijd de hele dag alleen, dus de aanspraak vind ik fijn. Ik vind het ook heel prettig om samen leuke dingen te doen, nieuwe herinneringen te maken en samen te genieten van ons nieuwe huis. Toch hang ik straks de vlag uit wanneer de zomervakantie voorbij is en mijn kinderen weer naar school gaan, want hoe leuk ik het vind om samen met mijn kinderen te zijn, mijn werk blijft toch grotendeels liggen in de vakantie.

Alle administratie stapelt zich nu op. Het enige werk wat ik nu doe, is het maken van facturen, het beantwoorden van e-mails en telefoontjes en het schrijven van blogs. En dat allemaal in één hooguit twee uur per dag. Wanneer de kinderen straks weer naar school zijn, wil ik eerst als een speer alle administratie wegwerken. Weer lekker knallen, zowel met het bedrijf van mijn vriend en mij als met mijn eigen bedrijven. Wil ik meer tijd besteden aan mijn blog en kijken of het mij nu eindelijk eens lukt om te gaan werken met een contentkalender en om wat meer structuur in mijn blog aan te brengen. Aan inspiratie heb ik zeker geen gebrek, aan tijd nu wel.

Wanneer mijn kinderen weer naar school gaan, wil ik ook meer tijd investeren in mijn bedrijf als virtual assistant. Dit najaar wil ik het opzetten zodat ik in het nieuwe jaar echt van start kan gaan. Hoe gaat zou het zijn om 2019 in te luiden met mijn eerste klant als virtual assistant? Op een lager pitje staat en zal blijven staan mijn bedrijf als kattenoppas. De kattenoppas service is leuk voor erbij, maar wordt zeker niet mijn key business.

De meeste focus blijft op mijn bedrijf met mijn vriend, mijn blog en mijn bedrijf als virtual assistant. Precies in deze volgorde. Al deze plannen kosten mij misschien wel tijd, maar geven mij ook weer energie. Ik heb enorm veel zin om ermee aan de slag te gaan. Nog iets meer dan twee weken wachten….

Vind jij het stiekem ook wel weer fijn wanneer de zomervakantie voorbij is? Wat zijn jouw plannen wanneer jouw kinderen weer naar school gaan? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *