Georganiseerd het nieuwe schooljaar in met mijn familieplanner

Dit nieuwe schooljaar ga ik super georganiseerd in met mijn familieplanner. Deze familieagenda kan ik gebruiken als gezinsplanner, maar ook voor mijn blog. mamablog, mamablogger, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

In december of in januari heb ik een nieuwe jaaragenda gekocht voor 2016/2017. Een heel compact en goedkoop exemplaar. Achteraf gezien een beetje te compact. Omdat deze agenda zó klein was, kon ik er niet goed mee uit de voeten. Zakelijke punten, doktersafspraken of speelafspraakjes van de kinderen kon ik er niet goed in kwijt. Laat staan dingen die met mijn blog of met mijn bedrijf te maken hebben. Omdat er nu zoveel schoolagenda’s zijn en ik het nieuwe schooljaar ook een beetje beschouw als een nieuw werkjaar / nieuwe start (met mijn jongste kind die nu ook naar school gaat), besloot ik een nieuwe agenda te kopen. Lang hoefde ik niet te zoeken, want al bij de eerste boekhandel stuitte ik op een handige familieplanner. Een megagroot exemplaar dat wel (net iets groter dan A4 formaat), maar met zeeën van ruimte om alles te noteren. Al moet ik wel bekennen dat de vormgeving van deze familieagenda niet helemaal mijn stijl is. Mijn aanschaf is puur gebaseerd op de praktische punten van deze familieplanner. Nu moet ik zeggen dat er verder ook niet echt veel andere gezinsagenda’s in de schappen lagen, dus van een ruime keuze was zeker geen sprake.

 

Familieplanner: Familiegegevens De eerste pagina van deze familieplanner is er één waar je de familiegegevens kunt noteren. Daarna zijn er maar liefst zes pagina’s waar je persoonlijke informatie in kwijt kunt. Je kunt dus van elk gezinslid informatie noteren. Al moet ik wel zeggen dat deze pagina’s wel iets weg hebben van een vriendenboekje. Ik heb deze pagina’s blanco gelaten. Misschien dat ik deze op een later moment nog invul, maar misschien laat ik deze wel leeg. mamablog, mamablogger, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Familiegegevens

De eerste pagina van deze familieplanner is er één waar je de familiegegevens kunt noteren. Daarna zijn er maar liefst zes pagina’s waar je persoonlijke informatie in kwijt kunt. Je kunt dus van elk gezinslid informatie noteren. Al moet ik wel zeggen dat deze pagina’s wel iets weg hebben van een vriendenboekje. Ik heb deze pagina’s blanco gelaten. Misschien dat ik deze op een later moment nog invul, maar misschien laat ik deze wel leeg.

 

Familieplanner: Jaarkalenders, schoolvakanties en feestdagen 2016 & 2017, verjaardagen & adressen. Uiteraard ontbreken in deze familieagenda de jaarkalenders van 2016 en 2017 niet. Heel fijn dat de kalender van 2017 helemaal tot december 2017 gaat. Mijn jaaragenda van 2016 ging... mamablog, mamablogger, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Jaarkalenders, schoolvakanties en feestdagen 2016 & 2017, verjaardagen & adressen

Uiteraard ontbreken in deze familieagenda de jaarkalenders van 2016 en 2017 niet. Heel fijn dat de kalender van 2017 helemaal tot december 2017 gaat. Mijn jaaragenda van 2016 ging maar tot december 2016, wat natuurlijk ook heel logisch is voor een jaaragenda. Twee hele pagina’s zijn gewijd aan data van schoolvakanties en feestdagen: belangrijke info voor elke moeder. Verder vind je in deze familieagenda nog een aantal pagina’s waar je adressen van familie of vrienden kunt noteren. Ik heb mijn adressen nog los op een A4’tje, maar deze ga ik nu in mijn agenda schrijven. Nu stuur ik eigenlijk nooit post, maar kerstkaarten verstuur ik nog wel. De verjaardagskalender in deze familieplanner zal waarschijnlijk leeg blijven, want ik heb al een verjaardagskalender op het toilet hangen. Zo handig! Elke ochtend begint met een toiletbezoek en dan zie ik direct of er nog jarigen zijn. Om dit in mijn agenda te noteren, vind ik persoonlijk overbodig.

 

Familieplanner: Weekplanner voor mijn gezin. Maar dan nu waar ik deze familieagenda voor gekocht heb: per week heb je twee pagina’s met maar liefst zes blokken die je kunt gebruiken. Voor elk gezinslid één blokje. mamablog, mamablogger, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Weekplanner voor mijn gezin

Maar dan nu waar ik deze familieagenda voor gekocht heb: per week heb je twee pagina’s met maar liefst zes blokken die je kunt gebruiken. Voor elk gezinslid één blokje. Alle dokterafspraken, speelafspraakjes, partijtjes, sport trainingen en hobby’s kun je hier per gezinslid opschrijven. Heel handig en vooral ook heel overzichtelijk, net als een planbord. Ik denk dat zo’n gezinsagenda met weekplanner een must have is voor elke moeder. Ik gebruik twee blokjes voor mijn kinderen en één blokje voor mijn eigen afspraken en actiepunten. In één oogopslag zie ik welke afspraken er zijn en voor wie.

Things to do als mamablogger & ondernemer

Aankomend jaar wil ik mij meer storten op mijn blog, dus ik heb twee blokjes voor mijn things to do als mamablogger gereserveerd en het laatste blokje heb ik gereserveerd voor mijn eigen bedrijf. Ik hoef dus niet meer te werken met aparte to do lijstjes, maar ik kan al mijn actiepunten voortaan noteren in mijn agenda. En ik kan mijn actiepunten ook gelijk inplannen. Ik denk dat ik hierdoor een stuk effectiever kan werken.

 

Familieplanner: Wat eten we vandaag? In de laatste kolom van mijn gezinsagenda kan ik opschrijven wat ik vandaag ga eten. Als moeder vind ik dit echt super handig. Ik werk namelijk altijd met een weekmenu. mamablog, mamablogger, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Wat eten we vandaag?

In de laatste kolom van mijn gezinsagenda kan ik opschrijven wat ik vandaag ga eten. Als moeder vind ik dit echt super handig. Ik werk namelijk altijd met een weekmenu, maar dit menu schrijf ik alleen op mijn boodschappenlijstje wat ik heel vaak weer kwijtraak. Nu kan ik het weekmenu overnemen van mijn boodschappenlijstje in mijn gezinsplanner. Dat heeft de ontwerper van deze familieagenda goed bedacht!

 

Familieplanner: Notities. In deze planner zitten ook heel veel notitievellen. Dat vind ik reuze handig als mamablogger. Nu krabbel ik mijn blogideeën op losse vellen of in een schriftje. mamablog, mamablogger, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Notities

In deze planner zitten ook heel veel notitievellen. Dat vind ik reuze handig als mamablogger. Nu krabbel ik mijn blogideeën op losse vellen of in een schriftje, maar een echt overzicht ontbreekt. Nu kan ik mijn ingevingen dus gewoon in mijn agenda opschrijven en raak ik het ook niet meer kwijt.

 

Familieplanner: Plastic hoezen & ansichtkaarten. Deze familieplanner heeft ook plastic hoezen waar vintage ansichtkaarten in zitten. Heel handig als ik (toch) een keer een ansichtkaart wil versturen en er geen in huis heb. mamablog, mamablogger, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Plastic hoezen & ansichtkaarten

Deze familieplanner heeft ook plastic hoezen waar vintage ansichtkaarten in zitten. Heel handig als ik (toch) een keer een ansichtkaart wil versturen en er geen in huis heb. Maar…. wat ik nu ook zo handig vind, zijn de plastic hoezen waar deze kaarten in zitten. Hier kun je van alles in bewaren. Als ik niet thuis ben, maar bijvoorbeeld in de (indoor) speeltuin, sla ik vaak aan het schrijven. Dit doe ik dan in een schriftje. Deze vellen kan ik dan uit mijn schriftje scheuren en in de plastic hoezen in mijn gezinsplanner bewaren. Ook zit er een plastic hoes bij met een aparte sluiting. Hier kan ik mijn bonnetjes in bewaren.

Meer overzicht als mamablogger

Mijn familieagenda wordt een item waar ik alles in ga schrijven en in ga bewaren en een agenda die ik niet alleen ga gebruiken voor mijn gezin, maar zeker ook voor mijn blog. Zoals ik al eerder schreef, ga ik mij dit jaar meer richten op mijn blog. Op dit moment heb ik geen overzicht, ik schrijf wanneer ik zin heb en over het onderwerp waarover ik op dat moment wil schrijven. Misschien dat een overzicht handiger is, want dan kan ik als mamablogger zorgen voor wat meer afwisseling in de artikelen die per week op mijn site verschijnen. Dat is eigenlijk het belangrijkste punt waarvoor ik mijn gezinsplanner ga gebruiken. Mijn agenda wordt dus eigenlijk een soort blogplanner.

Een potlood in plaats van een pen

Bij het kopen van mijn familieplanner, nam ik ook gelijk een aantal potloden, gummen en een puntenslijper mee. Ik ga niet meer pennen in mijn agenda, want ik heb zo’n hekel aan doorstrepen. Je agenda wordt er zo lelijk van. Nu schrijf ik dus alles op met een potlood en kan ik wat niet meer van toepassing is gewoon uit gummen in plaats van doorstrepen.

Gebruik jij een jaaragenda of een schoolagenda? En heb jij een “normale” agenda of ook zo’n super handige familieplanner? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

 

 

 

5 thoughts on “Georganiseerd het nieuwe schooljaar in met mijn familieplanner

    1. Hoi Zera, er staat helaas geen ISBN nummer op, maar wel een merk. Deze planner is van Hobbit Stationary en ik heb deze bij de Primera boekhandel gekocht. Bol.com verkoopt ook planners van Hobbit. Hierbij een tweetal links: https://www.bol.com/nl/p/gezinsagenda-2017/9200000064862225/?suggestionType=typedsearch en https://www.bol.com/nl/p/gezinsagenda-2017-a-4/9200000064862267/?suggestionType=typedsearch. Ik weet niet of er in deze planners ook een plastic hoes zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *