Het favoriete baby- en peuterspeelgoed van mijn kinderen

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Toen mijn kinderen nog ukkies waren, hadden ze elk hun favoriete baby- en peuterspeelgoed. Sommig baby- en peuterspeelgoed lieten ze links liggen en met andere items konden ze zich prima vermaken. In deze blog laat ik je zien op welk speelgoed mijn kinderen het meest dol waren als baby en peuter.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Een slinger voor in de box met daaraan knuffeltjes was het eerste speelgoed waar mijn dochter mee speelde toen ze baby was. Deze slinger gebruikte ik niet alleen in de box, maar hing ik ook in haar Deryan slaaptentje wanneer we ergens op visite waren.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

De houten blokjestrein is niet alleen heel leuk om mee te rijden, maar je baby of peuter kan de blokjes er vanaf halen en er weer op doen.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

De set met ringen. Vooral mijn zoontje speelde hier heel veel mee als baby. Met name op de blauwe ring was hij gek.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Deze blokkendoos ken je vast wel. Mijn kinderen hebben hier als baby en peuter heel veel mee gespeeld. Meestal deden ze er van alles mee behalve de blokjes keurig door de bijpassende gaten duwen. Ze vonden het veel interessanter om met het emmertje te spelen of de blokken in hun mond te doen. Heel en af en toe stopten ze de blokjes in de gaten.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Een zachte voetbal. Dit kleine balletje was ook nog eens heel makkelijk om mee te nemen in mijn tas.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Favoriet was ook de muziektafel. Deze tafel maakte bovendien niet alleen geluid, maar gaf ook licht. Op deze foto is de tafel laag, maar je kunt er ook nog poten onder klikken. Behalve de muziektafel hadden we ook nog een basic muziekdoos. Ook met geluid en licht.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Mijn kinderen waren gefascineerd door al het speelgoed wat geluid maakte. Niet alleen waren ze dol op de muziektafel, ze maakten ook zelf graag muziek zoals met deze stok met bellen…… En ook knisperboekjes waren favoriet. Allemaal items die je ook heel goed mee kan nemen wanneer je bijvoorbeeld op visite gaat of voor onderweg in de auto.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

De good old houten blokken waren één van de favoriete speelgoedjes van mijn dochter. Samen met haar papa bouwde ze hele torens.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Deze speelmat kocht ik toen mijn zoontje een baby was. Een ideaal ding. Ik kon deze mat overal neerleggen. Als ik bijvoorbeeld boven de was ging ophangen of ging schoonmaken, legde ik de mat neer en kon mijn zoontje bij mij spelen. Ook een perfecte mat om mee te nemen wanneer je op visite gaat.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Deze bijtring van Nijntje was nog een oudje. Deze is namelijk nog van mijn neefje en nichtjes geweest. Mijn zoontje speelde er ook graag mee.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Mijn dochter had als baby heupdysplasie en droeg daarom een spreidbroek. Ze ging pas lopen nadat de spreidbroek af mocht en toen was ze bijna anderhalf. Het kruipen heeft ze helemaal overgeslagen. Lopen leerde ze met een loopauto, zoals deze van Nijntje. Deze loopauto kun je instellen op snelheid.  Ook mijn zoontje heeft hier mee leren lopen.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Met deze autobaan hebben mijn kinderen zoveel gespeeld toen ze nog baby- en peuter waren. Volgens mij werden ze er ook wel een beetje rustig van, het geluid van de autootjes en de autootjes die telkens naar beneden schoven.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Niets is zo leuk als spelen in je eigen hutje met je favoriete speelgoed. Dit was een Roodkapje tentje, maar we hebben ook nog een circustentje gehad.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Toen mijn dochter kon lopen, kochten we voor haar een driewieler. Wanneer je kindje wat kleiner/jonger is, kun je hem/haar in een tuigje doen en er zit ook een duwstang op. Mijn dochter was al een peuter van twee toen ze de driewieler kreeg, dus ze kon al zelf trappen. Ook mijn zoontje heeft veel plezier gehad van deze driewieler.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Mijn dochter kreeg van ons voor haar tweede verjaardag Duplo. Hier heeft zij heel wat jaren plezier van gehad. Zeker tot haar zevende jaar heeft zij met Duplo gespeeld. En mijn zoontje heeft ook heel veel met dezelfde Duplo gespeeld, maar wel iets minder lang dan zijn zus. Toen zij overstapte van Duplo naar Lego, wilde hij graag met zijn zus met de Lego spelen.

Behalve met hun favoriete baby- en peuterspeelgoed, speelden mijn kinderen ook nog met heel andere “dingen” :). Zoals met hun knuffeltjes, eten, boekjes, klei, ballonnen, kleurtjes, het wasdroogrek en natuurlijk met de poes.

het favoriete babyspeelgoed en peuterspeelgoed van mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger,mamablog

Wat is het favoriete speelgoed van jouw baby of peuter? Of met welk speelgoed speelden jouw kinderen  het meest toen zij nog heel klein waren? Laat het me weten bij de reacties.

2 thoughts on “Het favoriete baby- en peuterspeelgoed van mijn kinderen

  1. Mijn dochtertje is pas 1 geworden en ze heeft o.a. een ontdek en leertafel van VTech gekregen. Ze vind het vooral mooi dat er zoveel geluiden uit komen en speelt er dus goed mee. Ook een loopwagen met allerlei motoriek-dingetjes zoals vormenstoof doet het goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *