De favoriete websites van mijn dochter

De favoriete websites van mijn dochter.Nieuwe Lidl kindercollectie: stoere kinderkleding voor grote jongens en meiden. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Mijn achtjarige dochter was tot voor kort niet vaak achter de laptop te vinden, maar ik merk dat ze de laatste tijd steeds meer online is. Ik vind dat niet erg, want meestal bezoekt mijn dochter leerzame sites die aansluiten bij haar leeftijd, afgewisseld met vlogs.

Ze bezoekt haar favoriete sites niet alleen op haar laptop, maar ook via internet op onze televisie. Hierbij een lijstje met haar meest favoriete websites:

  • Lineke Kids op YouTube: tutorials over het maken van 3D tekeningen en het tekenen van cartoons.
  • Jill op YouTube. Misschien ken je wel Jill van Zapp TV? Jill heeft ook een aantal tekenboeken gemaakt en ze plaatst ook filmpjes op haar YouTube kanaal. Mijn dochter is helemaal gek van Jill en van tekenen. Afgelopen zaterdag heeft ze Jill zelfs mogen ontmoeten. Jill is trouwens niet alleen goed in tekenen, maar ook in knutselen. Zowel op TV als in haar video’s komt behalve tekenen ook knutselen ruim aan bod.
  • Schoolbordportaal. Ik vind dit echt een fantastische site voor kinderen. Er staat namelijk allemaal materiaal op waarmee je kind online bijvoorbeeld het rekenen of lezen kan oefenen. De oefeningen zijn allemaal gerangschikt naar de groep waarin je kind zit. Ook kan je kind via Schoolbordportaal kijken naar SchoolTV, wat ook super leerzaam is. Via SchoolTV kijkt mijn dochter namelijk niet alleen naar SchoolTV, maar ook naar het Jeugdjournaal, Klokhuis, Buitendienst en Huisje Boompje Beestje. Stuk voor stuk super leuke en heel leerzame programma’s. Het Klokhuis en het Jeugdjournaal kijkt zij ook vaak op televisie en ik kijk dan vaak met haar mee, omdat ik het ook heel interessante programma’s vind.
  •  Vlogs van iNowie. Af en toe kijkt mijn dochter naar vlogs, zoals de vlogs van Chenoah Manusiwa alias iNowie. Chenoah is een meisje van 10  en zij vlogt sinds een paar jaar. Ik vraag me echt af hoe zo’n jong meisje erbij komt om te vloggen en vooral ook hoe ze dat allemaal technisch kan. Misschien helpen haar ouders er wel bij. Ik ken de vlogs van iNowie niet goed, ik heb er slechts een paar gezien, maar volgens mij pakt dit kleine meisje het behoorlijk professioneel aan.
  • Vlogs van BeautyNezz. Mijn  dochter kijkt graag naar vlogs van Joy van BeautyNezz. Eén  video die ik met mijn dochter mee keek, vond ik echt heel erg goed. Of eigenlijk heel triest.  Die video ging namelijk over haatreacties op internet. Joy liet een aantal reacties zien die ze had ontvangen en daar schrok ik echt van. Het meisje is 14 en wat gaat zij er wijs mee om. Ik vind haar sowieso heel wijs, want dit meisje blogt en  vlogt sinds haar twaalfde over beauty en lifestyle en heeft meer dan 488.000 abonnees op haar YouTube kanaal! Ongelooflijk!
  • Liedjes op YouTube: Welcome to my life en Hart Beat. Beiden van Rein van Mainstreet. De liedjes van Mainstreet zet ze ook graag op. Pas op: wanneer je deze liedjes afspeelt, blijft de melodie nog de hele dag in je hoofd rondzingen..

Zit jouw dochter of zoon ook regelmatig achter de laptop en wat zijn zijn/haar favoriete sites? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

4 thoughts on “De favoriete websites van mijn dochter

  1. Ik vind het best schokkend wat Youtube soms aanraad. Als mijn oppaskindje hier is, mag ze altijd even op Youtube, vaak om muziek op te zoeken. Maar laatst deed youtube allemaal suggestisch van horrorfilms terwijl ze gewoon naar kinder muziek zocht. Gelukkig zit je er dan naast, maar toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *