Fotodagboek week 17 – 2017

fotodagboek van een moeder, ondernemer en mamablogger week 17 2017, Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

De week is weer bijna voorbij dus vandaag deel ik met jou weer een aantal foto’s uit mijn leven als moeder, ondernemer en mamablogger. Deze week haddenĀ mijn kinderen schoolvakantie, werkte ik vanuit huis en hing ik eindelijk de rolgordijnen van mijn kinderen op. Kijk je mee?

Zaterdag

In de ochtend ging ik met mijn kinderen op pad naar een leverancier om producten op te halen. Gezellig met zijn drietjes aan het werk, een echt familiebedrijf šŸ™‚ Onderweg regende het dat het goot, maar zagen we wel al het moois wat het Groene Hart te bieden heeft, zoals molens.

’s Middags ging ik aan de slag met een tafeltje wat ik een tijd geleden kocht bij de Action. De marmerlook folie was beschadigd en bij de HEMA kocht ik voor 2 euro mintkleurige folie in de aanbieding. Ik heb de folie op het tafeltje geplakt en het ziet er een stuk frisser uit. Als je van dichtbij kijkt, zie je wel wat bobbels en de marmerlook erdoor heen, maar ik stoor me er niet aan. Met twee kinderen in huis en ook nog eens een mini woonkamer, kan ik toch mijn prachtige glazen salontafel niet kwijt. Deze heb ik al jaren opgeslagen voor het geval we groter gaan wonen. Dit budget tafeltje is voor nu een prima oplossing, want je schuift deze zo naast de bank.

Zondag

Zondagochtend sliepen mijn kinderen uit tot 8.15 uur (mijn dochter) en 9.00 uur (mijn zoontje). Ik was al lang wakker, maar ik besloot lekker in bed te blijven liggen totdat mijn kinderen wakker werden en ik las eindelijk het boek “Een nieuwe carriĆØre na je vijfendertigste” uit. Dit boek lag al zo ontzettend lang op de plank om te lezen. Af en toe las ik een stukje tijdens zwemles en daarna bleef het weer weken liggen. Maar nu is het eindelijk uit. Een leuk en interessant boek om te lezen, met name als je inspiratie wilt voor een eventuele verandering van je loopbaan.

De rest van de dag was onze woonkamer voornamelijk het domein van mijn kinderen en hun Playmobil collectie. Het was namelijk rotweer, dus we bleven lekker binnen.

Maandag

Vandaag was de eerste dag van de schoolvakantie. In de ochtend werkte ik en schoof ik de eettafel helemaal uit zodat mijn kinderen bij mij aan tafel konden tekenen en knutselen. Mijn zoontje was in een gekke bui en maakte een dansje op tafel. Dat belooft wat voor als hij straks uitgaat, wie weet danst hij dan wel op de bar!

Mijn dochter had vanmiddag een partijtje en ik ging met mijn zoontje een bestelling afleveren bij een klant.Ā Al met al was het nog een behoorlijke rit, want mijn navigatie was helemaal van slag geraakt, omdat het wegennet in de omgeving van onze eindbestemming helemaal is veranderd. Ik deed uiteindelijk twee keer zo lang over de heenreis. Toen ik mijn bestemming Ć©cht niet kon vinden, schakelde ik uiteindelijk Google Maps in op mijn telefoon en gelukkig kwam ik net op tijd aan bij de klant. Terwijl mijn zoontje tijdens de terugreis in slaap was gevallen in de auto, genoot ik lekker van de Top 500 met Marieke Elsinga op Q Music.

’s Avonds vroeg ik mijn zoontje zich om te kleden voor het naar bed gaan, maar wat deed hij? Hij liep naar beneden, pikte een stukje hamburger uit de pan en brandde hierbij zijn arm. We hebben zijn arm maar even flink onder de koude kraan gehouden om de wond af te koelen.

Dinsdag

Dinsdag was een thuisblijfdag. Een tijd geleden kocht ik bij Ikea rolgordijnen voor de slaapkamers van mijn zoontje en mijn dochter. Maandag maakte ik dan eindelijk het rolgordijn van mijn zoontje op maat en monteerde ik deze, echt geen leuk karwei! Zeker omdat ik geen boormachine heb, dus ik stond me toch een partij te schroeven in het kozijn. Inclusief het op maat maken was ik toch wel zo’n twee uur bezig. Dinsdag ging ik verder met de rolgordijnen van mijn dochter. Ditmaal was ik ook twee uur bezig, maar dan met twee rolgordijnen. MaarĀ ik maakte wel een foutje…. Zakelijk gezien begon de ochtend ontzettend chaotisch en tijdens het inkorten van de gordijnen waren mijn gedachten dan ook telkens bij de zaak. Toen ik de stof aan het knippen was, kwam ik er na 1/3e deel achter dat ik de verkeerde kant aan het inkorten was. Hoe bedoel je geen focus. Gelukkig kwam ik er redelijk op tijd achter en knipte ik het onderste gedeelte stof af. Naderhand moest ik wel het gordijn netjes afwerken met naald en draad. Gelukkig hangen de gordijnen nu.

Woensdag

Woensdagochtend ging mijn zoontje bij zijn vriendje spelen en mijn dochter kreeg haar vriendinnetje te spelen. Een gezellige ochtend en ik had mijn handen vrij om te werken.

Donderdag

Vandaag was het Koningsdag. Vorig jaar zat ik nog in de organisatie van de festiviteiten op Koningsdag, maar afgelopen winter ben ik helaas uit het bestuur gestapt. Wel jammer, maar ik wil mij graag richten op nieuwe uitdagingen op werkgebied, naast ons bedrijf, en dat is niet te combineren met een bestuursfunctie. Zoals elk ander jaar ging ik met mijn kinderen naar de kinderrommelmarkt. Ik had nog even gehoopt zelf met mijn kinderen op de rommelmarkt te staan, maar dat ging toch niet door. Hopelijk volgend jaar. Wat we allemaal gekocht hebben aan speelgoed kun je zien in mijn shoplog.

Natuurlijk keek ik ook nog naar de Koninlijke familie op TV, onder het genot van een oranje tompouce. De rest van de middag volgden nog een broodje knakworst en chips. Het is tenslotte maar Ć©Ć©n keer per jaar Koningsdag.

Vrijdag

In de ochtend werkte ik en was ik alleen met mijn zoontje. Mijn vriend lag in bed, omdat hij ziek was en mijn dochter was aan het spelen bij een vriendinnetje.

Na de lunch kwamen de meiden gezellig bij ons spelen. Mijn dochter is sinds een tijdje helemaal into vloggen. En wat is er nu leuker dan vloggen met vriendinnen? Mijn dochter mag haar filmpjes trouwens niet op YouTube zetten. Daarvoor vind ik haar nog Ć©cht te jong.

fotodagboek van een moeder, ondernemer en mamablogger week 17 2017, Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Terwijl mijn kinderen en hun vriendinnetje lekker aan het buitenspelen waren en af en toe ook binnen speelden, maakte ik de keuken schoon. Een behoorlijke klus, maar ik vind het altijd heerlijk als mijn keuken na een paar uurtjes poetsen weer helemaal fris en schoon is.

Hoe was jouw week? Ik lees het graag bij de reacties en ik wens jou een heel fijn weekend toe!

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al opĀ InstagramĀ enĀ Facebook?

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *