Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp

Ik ga met mijn gezin verhuizen van de stad naar een dorp, mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf

Een tijd terug schreef ik dat ik twijfelde of ik met mijn gezin in de stad wilde blijven wonen of zou uitwijken naar een dorp vlakbij. De faciliteiten die mijn huidige woonplaats te bieden heeft, zou ik waarschijnlijk niet gaan missen. De drukte in de stad ook niet, net als de hoogbouw die zowel mijn vriend als ik niet bepaald een lust voor het oog vinden.

Een heikel punt was de middelbare school. Deze vind je meestal niet in een dorp en ik zag het echt niet zitten dat mijn kinderen een dik half uur tot zelfs drie kwartier zouden moeten trappen op de fiets om naar school te kunnen.

Ondanks dit heikele punt bleven we behalve huizen in onze stad ook huizen in omliggende dorpen bezoeken. Tot daar ons droomhuis op ons pad kwam, het huis dat we nu definitief gekocht hebben en waarvan we binnen een maand de sleutel krijgen. Een huis in een piepklein dorp dichtbij. Onze nieuwe woonplaats telt maar net iets meer dan 4.000 inwoners.

Wanneer ik mijn artikel over het verhuizen naar een dorp teruglees, voldoet ons nieuwe huis en onze nieuwe woonplaats precies aan het beeld dat ik toen voor ogen had: landelijk, mijn kinderen kunnen veilig voor de deur spelen, veel groen, ruimte, een sfeervolle winkelstraat en geen hoogbouw. Ons nieuwe stekkie ligt in een dorpje midden in de polder en zowel voor als achter ons huis is het autoluw.

Met dat groen zit het ook wel snor, want er staan gigantische bomen voor ons huis, er ligt een mooi gazon en er is zelfs een kinderboerderij. Daar mogen wij allemaal op uitkijken vanuit onze zeer ruime woonkamer. Het dorpje telt maar een handvol winkels, maar de belangrijkste zoals een supermarkt, slager en een bakker zijn er in ieder geval te vinden. Het winkelstraatje is in ieder geval heel sfeervol, met van die mozaïeken en ronde, houten bankjes en er is ook een heel schattig prieeltje waar je boeken kunt lenen. Er is namelijk geen bibliotheek in onze nieuwe woonplaats. En omdat het dorp zó klein is, woon ik straks ook weer heel dichtbij de winkels, het is maar vijf minuten lopen.

Ik ben echt heel erg blij met onze nieuwe woonplaats, nu al. Helemaal omdat de dichtsbijzijnde middelbare school maar 14 minuten fietsen is en een andere middelbare school maar vijf minuten verder fietsen. Dat is dus goed te doen voor mijn kinderen later.

Ook al ga ik nu in een piepklein dorp wonen, dit dorp ligt tussen mijn huidige woonplaats en een grote stad (Leiden) in en ligt ook nog eens vlakbij een leuke woonboulevard. Ik zal dus niet alleen mijn dorp ontdekken, maar zal zeker ook wat vaker in Leiden te vinden zijn wanneer ik ga winkelen. Kleding shoppen doe ik nu in mijn woonplaats, maar Leiden is zoveel leuker om te shoppen. Daar kijk ik dus ook echt naar uit, zeker omdat ik toen ik nog in Leiden werkte heel vaak daar te vinden was en dus mooie herinneringen aan die stad heb.

Op de foto zie je trouwens restanten van een kasteel wat ooit in onze nieuwe woonplaats stond. Dat doet toch idyllisch aan?

Ik vind het ontzettend leuk en ook wel spannend om te verhuizen naar een andere plaats. Om mijn nieuwe woonplaats te ontdekken, samen met mijn gezin. Toen we laatst een middagje in ons nieuwe huis waren om op te meten, voelde het ook al heel erg als ons thuis. Het liefst was ik er niet weggegaan, maar we moesten natuurlijk na het meten de sleutel helaas weer inleveren. Nog even wachten en dan hoef ik er niet meer weg. Kan ik er lekker wonen.

Kortom: onze verhuizing naar een dorp voelt voor ons als een heel goede keuze en we hebben er megaveel zin in! Ik zie het echt als een nieuwe en belangrijke stap voorwaarts in het leven van ons gezin.

Ben jij ooit met je gezin verhuisd, misschien naar een andere woonplaats? Hoe hebben jullie dit ervaren? Laat het me weten bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Lees hier alles over onze huizenjacht, de aankoop van ons droomhuis en de verhuizing:

1. Op zoek naar een nieuw huis: daarom kochten we niet ons droomhuis

2. Hoe krijg je als ondernemer een hypotheek?

3. Met mijn gezin in de stad blijven wonen of verhuizen naar een dorp?

4. We hebben een bod uitgebracht on ons droomhuis!

5. Hebben we ons droomhuis gekocht? Is ons bod geaccepteerd?

6. Sparen voor een verhuizing naar een (andere) koopwoning

7. Definitief huis gekocht & ons huis staat te koop

8. Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp

9. Thuiswerken vanuit kantoor aan huis

10. Verhuisblog 1: appartement verkocht, adreswijzigingen, keuken gekocht en verbouwingplanning

11. Waarom ik blij ben dat ik naar een dorp met amper winkels verhuis

12. Verhuisblog 2: verhuisservice regelen en de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

13. Schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis (eengezinswoning)

14. Verhuisblog 3: verbouwingsupdate na 2 maanden + 39 foto’s van ons nieuwe huis!

 

One thought on “Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *