Mamablog, gebroken nachten breken je op, slaapgebrek wanneer je kleine kinderen hebt
Mama & lifestyle,  Zwanger & baby

Gebroken nachten

Gebroken nachten, daar heb ik er de afgelopen tijd genoeg van gehad met een zieke peuterzoon. Hij was verkouden, ziek en zijn oren waren onrustig. ’s Nachts is de druk op de oren het grootst, dus dat betekende dat hij elke nacht ons bed opzocht. Op zich is dat al vervelend genoeg, maar ik was zelf ook ziek wat het nog vervelender maakte. Pas toen het eindelijk weer beter met hem ging, kon ik ook weer van mijn nachten genieten.

Tot twee nachten geleden. Het was helaas weer raak. Mijn peuterzoon kruipt dan ’s nachts tussen ons in en hoe lief ik hem ook vind, van slapen komt bij mij dan niet echt iets meer terecht, omdat meneer alle ruimte in beslag neemt en ik vervolgens maar een heel klein randje heb om te liggen en opgesloten lig tussen de muur en mijn zoon.

De dag doorkomen met nog geen 3 uur slaap… slopend

Afgelopen nacht was echt het toppunt. Ik lag om 23.15 in bed en mijn zoon meldde zich al om 24.00 uur. En het ergste komt nog: hij bleef tot 03.30 uur wakker. En ik dus ook! Toen hij zich had overgegeven aan de slaap, in ons bed, dook ik snel zijn bedje in. Daar had ik een zee aan ruimte en kon ik tenminste normaal slapen. Maar niets was minder waar.

Toen ik mijn ogen dicht had gedaan en al een beetje weg droomde, hoorde ik geschuifel van mijn kleine mannetje richting zijn bed. Die vlieger ging dus niet op. En zo wisselden we weer van bed. Mijn zoon in zijn eigen bed en ik in mijn eigen bed. Het bleef nog lang onrustig kan ik je vertellen. Uiteindelijk viel mijn zoon pas om 3.30 uur in slaap, maar ik was toen inmiddels klaarwakker en kon de slaap niet meer vatten. Grrr….

Uiteindelijk viel ik ook in slaap. Mijn nachtje duurde maar 2,5 uur, want om 6.45 ging de wekker weer. Echt slopend een nacht vrijwel niet slapen. En als je meerdere gebroken nachten achter elkaar hebt, breekt dat je echt op.

Slaapgebrek en bijslapen

Wonder boven wonder heb ik, ondanks die 3 uur slaap, de hele dag gewerkt, boodschapjes gedaan en zelfs nog een verantwoorde maaltijd gekookt. Maar het slaapgebrek speelde mij ’s avonds uiteraard wel parten en ik ging dan ook extra vroeg naar bed.

En mijn zoontje? Die had een gezellige dag op het kinderdagverblijf, heeft daar s middags lekker een dutje gedaan en had nergens last van. Hopelijk laat prinsheerlijk mij vannacht met rust en knort hij de hele nacht door zodat ik heerlijk kan bijslapen.

Wordt jouw kindje ’s nachts ook wel eens wakker? Gaat hij/zij dan bij jullie in bed of blijft je kindje in zijn/haar eigen bedje? En vind jij het soms ook zwaar om met  slaapgebrek normaal te moeten functioneren?

 

3 Reacties

  • Rosie

    Oh wat een nacht zeg! Wat knap dat je nog kon functioneren haha!

    Op dit moment slaapt mijn baby ontzettend goed, hij is nog maar 3 maandjes maar hij slaapt al sinds week 3/4 door! En dan ook echt van 22.00 – 9.00! Dus ik heb echt niks te klagen! Maar slapeloze nachten zullen er vast voor mij ook nog genoeg aankomen ;-)!

  • Susanne

    Hier was het afgelopen nacht ook feest. Ons zoontje van 14 manden is ook niet helemaal fit en regelmatig wakker. Ik lag er om 22 uur al in want ik moest vroeg op ivm werk,. Eerst was hij om 24 uur wakker, gelukkg snel weer in slaap (lang leve de speen) en toen om 3 uur, helaas duurde het toen een uur voordat hij weer sliep.. Om 5.45 uur ging de wekker alweer. Op mijn werk gaat het altijd wel oke. Maar als ik na het eten op de bank plof is werkelijk alle enegie weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *