Ik werd gediscrimineerd door mijn werkgever tijdens mijn zwangerschap

Ik werd gediscrimineerd door mijn werkgever tijdens mijn zwangerschap. mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), zwanger en baby

Ik werd gediscrimineerd door mijn werkgever tijdens mijn zwangerschap. mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), zwanger en baby

Al ruim anderhalf jaar werkte ik als management assistent voor een cosmetica gigant. Ik noem geen namen, maar het is niet alleen het grootste bedrijf binnen Nederland, maar ook wereldwijd op het gebied van make-up, huidverzorging en shampoos. Werkelijk iedereen kent dit bedrijf en heeft er producten van in huis. Ik werkte er heel hard en met heel veel plezier. Tot het moment dat ik mijn zwangerschap bekend maakte, verliep mijn job daar van een leien dakje. Het was afwisselend werk en mijn werkgever was tevreden over mij. Toen ik vertelde dat ik zwanger was, sloeg de houding van mijn werkgever om als een blad aan de boom en werd ik gediscrimineerd. In deze blog vertel ik je er alles over.

Met 16 weken maakte ik mijn zwangerschap bekend. We hadden namelijk pas tussen de 12 en 14 weken onze familie en vrienden verteld dat ik in verwachting was. Omdat we op vakantie waren gegaan, kwam de mededeling iets later. Mijn leidinggevende en mijn andere collega’s reageerden erg enthousiast op mijn zwangerschap. Ik verwachtte dan ook geen problemen. Helemaal niet omdat de doelgroep van het bedrijf voornamelijk vrouwen zijn. Van zo’n bedrijf verwacht je dat ze vrouwvriendelijk zijn. Niets bleek minder waar.

Op een gegeven moment ging ik met mijn leidinggevende praten over het aantal uur dat ik na mijn zwangerschapsverlof zou gaan werken. Tot mijn verlof werkte ik fulltime en na mijn verlof wilde ik graag 24 uur per week gaan werken. Mijn leidinggevende gaf aan dat dit niet mogelijk was. Ik moest minimaal vier dagen per week werken. Een werkgever mag nooit een verzoek tot parttime werken afwijzen. Dat wist ik toen nog niet, daar kwam ik pas later achter. Maar de HR manager en misschien ook wel mijn leidinggevende wist(en) dit natuurlijk wel. Wanneer ik drie dagen zou gaan werken, hadden ze de overige twee dagen makkelijk kunnen opvangen door het aannemen van een tweede parttime medewerker. Genoeg kandidaten die daar dolgraag twee dagen per week hadden willen werken. Maar mijn werkgever vond dit geen optie.

Mijn leidinggevende en de HR manager vonden maar dat ik intern moest solliciteren naar andere functies. Ik dacht meteen: naar welke functies dan? Moest ik receptioniste worden? Bovendien wilde ik mijn baan behouden en op mijn eigen afdeling blijven werken. Ik vind het trouwens ook onzin dat ik opnieuw moest solliciteren en er waren niet eens vacatures. Laat ik zeggen dat de toon gezet was. Er ontstond een behoorlijke vertrouwensbreuk tussen mijn werkgever en mij.

Wat ze mij toen ook niet hadden verteld was dat ik recht had op ouderschapsverlof. Je kunt dan tot de achtste verjaardag van je kind ouderschapsverlof aanvragen en tijdelijk minder werken. Je ontvangt dan wel minder salaris, maar je kunt dan ook tijdelijk minder uren werken. In totaal mag je 26 keer het aantal uur dat je voor het ouderschapsverlof werkte opnemen.

Eigenlijk zou ik vier weken voor de uitgerekende datum met verlof gaan, maar ik had al wekenlang last van harde buiken en voorweeën. Daarnaast was ik op mijn werk helemaal klaar met de vervelende situatie die was ontstaan en met mijn werkgever. Ik besloot twee weken eerder, dus zes weken voor de uitgerekende datum, met verlof te gaan. Mijn werkgever nam mij dit niet in dank af en vond het maar onzin. Hij begreep mij totaal niet. Uiteindelijk was ik net één week met verlof toen mijn dochter met 35 weken te vroeg werd geboren. Hoezo onzin dat ik zes weken van tevoren met verlof ging?

De vervanging tijdens mijn zwangerschapsverlof werd ook totaal niet goed geregeld. Ik moest mijn werkgever erop wijzen dat hij toch wel haast moest maken met het vinden van een kandidaat en zo was ik één week voor mijn verlof nog iemand aan het inwerken en mijn werk aan het overdragen. Dat was geen fijne afsluiting voor mijn verlof.

Toen ik de deur achter me dicht trok, had ik al min of meer het besluit genomen dat ik niet meer terug zou keren. Voor zo’n werkgever wilde ik absoluut niet meer werken. Ik nam nog geen ontslag, want wie weet zou ik tijdens mijn verlof nog van gedachten veranderen. Ik moest alles eerst maar even goed laten bezinken. Maar ik veranderde niet van gedachten, ik was alleen maar opgelucht en had totaal geen zin om nog voor zo’n baas en bedrijf te werken. Na de bevalling van mijn dochter stuurde ik mijn werkgever een mail dat ze was geboren en na een paar weken belde ik hem op om mee te delen dat ik niet meer terug zou komen na mijn verlof.

Schandalig dat zo’n bedrijf zo met haar medewerkers omgaat. Ik was altijd super enthousiast over deze cosmetica gigant, maar nu heb ik een zeer nare bijsmaak over dit bedrijf die vindt dat je het waard bent. Ja ze vinden dat je het waard bent totdat je zwanger bent…

Ben jij ook door je werkgever gediscrimineerd tijdens je zwangerschap? Of ging jouw werkgever wel correct met jou om? Laat het me weten bij de reacties.

 

 

Bron foto

6 thoughts on “Ik werd gediscrimineerd door mijn werkgever tijdens mijn zwangerschap

  1. Ik heb tijdens een sollicitatiegesprek de vraag gehad of ik kinderen wilde. Ik had er immers de leeftijd voor en de man die me interviewde was ondernemer en moest daar toch echt rekening mee houden. Dat snapte ik toch zelf ook wel?! Ik heb een einde aan het gesprek gemaakt, omdat ik in zo’n bedrijf niet wilde werken.

    Ik werkte destijds bij een communicatiebureau waarbij me regelmatig werd medegedeeld dat ik maar niet zwanger moest worden, omdat dat alleen maar lastig was.

    Inmiddels ben ik voor mezelf begonnen als copywriter en ben nu 13 weken zwanger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *