Hoeveel geld geef je als bijdrage voor cadeau juffendag?

Hoeveel geld geef je als bijdrage voor cadeau juffendag? mama lifestyle blog, moederschap

Geld voor cadeau voor de juf of meester

Elk jaar vieren de juffen en meesters hun verjaardagen gezamenlijk op één dag: juffendag. Meestal is juffendag aan het eind van het schooljaar. Bij juffendag hoort natuurlijk een cadeau voor de juf of meester. Meestal wordt het juffendag cadeau gekocht door de klassenouder(s). Hij/zij vraagt dan alle ouders om een bijdrage voor het cadeau. Maar hoeveel geld geef je als ouder nu als bijdrage voor het cadeau voor juffendag? Je leest erover in deze blog.

Een vast bedrag per juf/meester of ouders zelf laten bepalen hoeveel ze geven?

Op de vorige school was ik klassenouder van groep 1/2 (klas van mijn zoon) en van groep 4 (klas van mijn dochter. Ik heb toen twee keer juffendag georganiseerd. Niet alleen de activiteiten, maar ook het regelen van een leuk cadeau. In beide klassen pakte ik dat anders aan. In groep 4 liet ik de ouders vrij in hun bijdrage en mochten ze zelf bepalen hoeveel geld ze zouden geven aan het juffendag cadeau. In groep 1/2 organiseerde ik juffendag samen met een andere klassenouder en besloten we de ouders een vast bedrag te vragen. 

Grote verschillen: bijdragen van € 2,- tot € 10,-

Voor de klas van mijn zoon hanteerden we een bijdrage van € 2,- en was er één juf en twee stagiaires. Voor de klas van mijn dochter mochten de ouders zelf bepalen hoeveel ze bijdroegen voor de twee juffen en de hulpjuf. Sommige ouders gaven € 2,- per juf, een aantal gaf in totaal € 5,- en een enkeling doneerde zelfs € 10,-. 

Bijdrage juffendag in elke klas anders

Ook afgelopen schooljaar was ik klassenouder op de nieuwe school van mijn kinderen, voor de klas van mijn zoon (groep 3). Samen met een andere moeder ben ik klassenouder en zijn we nu bezig met juffendag. We hebben ervoor gekozen om ouders een kleine bijdrage te laten doen van in totaal € 2,- voor twee juffen. In de klas van mijn dochter (groep 5/6) is het weer anders georganiseerd. Daar vroegen de klassenouders een bijdrage van € 5,- voor juffendag voor een cadeau voor de meester en een stagiair. Daarnaast werd alle ouders gevraagd om nog een kleinigheidje voor beiden te kopen. De bijdrage valt in die klas dus een stuk hoger uit.

Een groot juffendag cadeau

Toen ik nog klassenmoeder was van groep 4, had ik ontzettend veel geld opgehaald voor juffendag. Zelfs zoveel dat ik bij wijze van spreken niet eens wist wat ik allemaal nog zou gaan kopen voor de juffen. Uiteindelijk stelde ik een heel pakket samen bestaande uit juffenthee, chocolade, een beautypakket, juffenmok van Blond Amsterdam en een boekenbon voor € 25,- geloof ik. Best een groot cadeau voor juffendag. Persoonlijk vond ik het best over the top. 

Juffendag cadeau dit jaar

Omdat de bijdrage voor juffendag van groep 3 nu iets kleiner is, in totaal € 2,- voor twee juffen, is het cadeau ook iets kleiner. Maar zeker niet minder leuk. De andere klassenmoeder en ik hebben gekozen voor een heel persoonlijk cadeau. Vorige week waren we met alle kinderen van de klas in de speeltuin om hele leuke foto’s te maken. We hebben toen een foto gemaakt van alle kinderen in hartvorm en deze foto hebben we laten afdrukken op een mok met daarop de tekst: HARTstikke bedankt voor een SPEKtaculair jaar. De mok hebben we gevuld met spekjes. Een foto van de mok kan ik hier helaas niet delen, omdat de gezichten van de kinderen erop staan. 

Voorkeur voor een vaste, kleine bijdrage per ouder & ongelijkheid bij variabele bijdrage

Een bijdrage voor het cadeau voor de juf kan dus erg variëren, dat merkte ik wel op de vorige school van mijn kinderen en dat zie ik ook nu weer. Elke klassenouder organiseert het weer anders. Het jaar dat ik als klassenouder zoveel geld had opgehaald voor de juffen en ik een dik cadeaupakket voor ze samenstelde, voelde wel een beetje over the top. Ondanks dat ik de juffen alles gun en hun inzet enorm waardeer, vind ik dat een juffendag cadeau een kleinigheid moet zijn. Gewoon een leuke en liefst persoonlijke attentie waarmee je de juf in het zonnetje zet en je waardering toont. Wat dat betreft ben ik wel een voorstander van een vaste, kleine bijdrage per ouder. Zo voorkom je ook ongelijkheid. Misschien dat de ouders van Jantje maar liefst € 10,- in de pot doen, terwijl de ouders van Pietje “maar” € 2,- kunnen missen. Voor kinderen lijkt me dat niet echt leuk om te zien. 

Hoe is dit geregeld op de school van jouw kind(eren)?

Hoe is de bijdrage voor het cadeau voor de juf op de school van jouw kind(eren) geregeld? Betalen ouders daar een vaste, kleine bijdrage of mag je als ouder zelf bepalen hoeveel geld je in de pot stopt voor het cadeau voor juffendag? Praat erover mee bij de reacties onderaan deze pagina. 

Leestip: juffendag cadeau idee: 27 juffencadeautjes/bedankjes om zelf te maken

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *