Gestopt met thuiswerken

gestopt met thuiswerken, Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

De kogel is door de kerk: ik ben gestopt met thuiswerken. De muren kwamen al langere tijd op me af en dat is ook logisch na acht jaar thuiswerken. Vanaf vandaag werk ik niet meer vanuit huis, maar vanuit een lekker ruim kantoor met een prachtig uitzicht. Dat kantoor daar kon ik al lang zitten. Wij hebben ons bedrijfspand namelijk al jaren geleden gekocht, maar vanwege de reistijd van net iets langer dan een half uur vond ik het toch prettiger om vanuit huis te werken. Ik besteedde liever dat uur reistijd per dag aan werken. Maar toch ga ik het nu over een andere boeg gooien.

Een tijdje terug wilden we het pand of verkopen of er zelf kantoor gaan houden. We besloten voor het laatste te gaan. Omdat we er eigenlijk nooit kantoor hebben gehouden, hebben we er bijvoorbeeld geen verwarming en is het behalve de paar bureaus die er staan nog niet echt aangekleed. Ik besloot er pas te gaan zitten wanneer alles af zou zijn. Totdat ik gisteren in de speeltuin met een andere moeder sprak, een ZZP’ er.

Zij is een jaar geleden voor zichzelf begonnen en werkt deels vanuit huis, een groot vrijstaand huis, en deels bij klanten door heel het land. Dat leek me zo heerlijk en sprak me zo aan. Ik wilde ook lekker erop uit trekken! En dus besloot ik gisteravond gelijk mijn werkspullen bij elkaar te rapen en vandaag vanuit ons nog kale kantoor te werken.

De randvoorwaarden zijn ook beter nu. Ik heb nu een heel fijne, lichtgewicht laptop die ik overal mee naartoe kan nemen en omdat er op kantoor nog geen internet is, kan ik door de persoonlijke hotspot op mijn iPhone toch werken. Ik zit hier nu een ochtendje en ik vind het zo lekker om vanaf een andere locatie te werken. Het voelt heel bevrijdend en ik kan me ook beter focussen op mijn werk.

Bij een nieuw kantoor hoort natuurlijk ook een heel andere leuke taak, namelijk het inrichten! Daar heb ik ontzettend veel zin in. Er staan wel bureaus en een aantal stoelen, maar verder is het maar kaal en saai. Daar ga ik dus heel snel verandering in aanbrengen. Zo komen er bijvoorbeeld kasten waar ik mijn administratie in kan opbergen. Een bijkomend voordeel is dat ik dus al mijn mappen van thuis kan verplaatsen naar kantoor. Dat levert thuis weer heel veel extra ruimte op!

Ik vertelde al dat de reistijd me een beetje tegenhield om vanuit kantoor te werken, maar eigenlijk vind ik autorijden super leuk.   Ik vind het heerlijk om een stukje te rijden met een muziekje aan en mijn zinnen even te verzetten van thuis naar werkmodus. Ik kan me dan wat makkelijker losmaken van de drukke ochtendroutine en fris aan mijn werkdag beginnen. En omgekeerd geldt het natuurlijk ook.

Straks op de terugreis kan ik mijn hoofd weer helemaal leegmaken, mijn werk lekker op kantoor achterlaten. Al ben je met een eigen bedrijf natuurlijk altijd wel met werk bezig, maar ik hoop het wat meer af te kunnen bakenen op deze manier en werk en privé wat meer gescheiden te kunnen houden. Mijn doel is om drie dagen vanuit kantoor te werken en op de twee thuisdagen wil ik min of meer vrij zijn en me zoveel mogelijk met privé zaken en mijn blog bezighouden.

Ik heb er echt reuze veel zin in om na al die jaren weer vanuit een kantoor te werken. Vandaag zie ik als een nieuw begin. Ik ben benieuwd of er lezers zijn die ook vanuit huis werken en hoe zij dit ervaren. Ik lees het graag bij de reacties.

Mocht je je trouwens afvragen wat er op de foto staat, dat is het uitzicht vanaf mijn nieuwe werkplek. Ons kantoor ligt namelijk aan een jachthaven. Wanneer ik aan het werk ben, kan ik dus heerlijk naar bootjes kijken en genieten van het mooie uitzicht.

 

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

2 thoughts on “Gestopt met thuiswerken

  1. Ik ben juist heel erg van het thuiswerken, maar het is wel moeilijk om de focus bij je werk te houden dan. Ik ben geneigd om dan toch dingen in het huishouden te gaan doen en zo. Voor nu ben ik blij met mijn thuiskantoortje, maar het hebben van bedrijfsruimte lijkt me wel heel gaaf!

    1. Als ik een aparte kamer in huis had gehad om te werken, was het misschien wel fijner geweest, maar die heb ik helaas niet. En ik werk natuurlijk al acht jaar vanuit huis. Ik vind dit wel een verademing, maar het zou zomaar kunnen zijn dat wanneer we ooit groter gaan wonen en ik wel een aparte ruimte voor mezelf ik, ik alsnog weer vanuit huis ga werken. Want thuiswerken heeft inderdaad ook heel veel voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *