Gratis foto’s voor je blog

Ben je op zoek naar gratis foto's voor jouw blog? In dit artikel vind je een lijst met 22 sites waar jij gratis de mooiste afbeeldingen kunt downloaden. mamalifestyle, mamalifestyleblog, mamablogger, mamablog, lifestyleblog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger

Bij een blogpost hoort een foto en dan het liefst een foto die ik zelf heb gemaakt. Maar niet altijd lukt het mij om zelf een foto te maken over het onderwerp waar ik over schrijf of om met mijn zelfgemaakte foto een bepaald gevoel weer te geven wat ik wil uitdrukken met mijn artikel. Gelukkig zijn er heel veel sites waar je gratis de meest prachtige foto’s, leukste of meest trendy afbeeldingen kunt downloaden. Foto’s die précies het gevoel weergeven wat jij met jouw blog wilt uitstralen.

Eerst maakte ik alleen gebruik van de site Pixabay, maar druppelsgewijs ging ik ook van andere sites gratis afbeeldingen downloaden, zoals van de sites Open Clipart, Freepik en Kaboom Pics.

Op de site van Startup Hacks vond ik een zeer uitgebreide lijst met aanbieders van gratis foto’s, die ik – samen met een overzicht van de sites die ik graag gebruik – hier met jou wil delen:

 1. www.pixabay.com
 2. www.openclipart.org
 3. www.freepik.com
 4. www.kaboompics.com
 5. www.jaymantri.com
 6. www.lockandstockphoto’s.com
 7. www.lifeofpix.com
 8. www.superfamous.com
 9. www.stocksnap.io
 10. www.snapwiresnaps.tumblr.com
 11. www.littlevisuals.co
 12. www.splitshire.com
 13. www.raumrot.com
 14. www.deathtothestockphoto.com
 15. www.gratisography.com
 16. www.getrefe.com
 17. www.nos.twnsnd.co
 18. www.unsplash.com
 19. www.imcreator.com
 20. www.picjumbo.com
 21. www.jeshoots.com
 22. www.cupcake.nilssonlee.se

Ik zou zeggen, snuffel er eens rond. Er staat vast iets tussen wat jij kunt gebruiken voor jouw blog!

Gebruik jij alleen eigen foto’s voor jouw blog of gebruik jij (soms) foto’s van gratis sites? Heb jij nog aanvullingen op bovenstaande lijst? Ik lees het graag bij de reacties.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

 

4 thoughts on “Gratis foto’s voor je blog

 1. Oh wat een handig rijtje geef je ons vandaag prijs. Ik gebruik vrijwel altijd eigen gemaakte foto’s maar soms zit ik ook wel is zo te stunten en denk ik pfff wat moet hier nou weer bij. Ik ga dit rijtje even opslaan thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *