handcreme voor heel droge handen, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger
Mama & lifestyle

Handcrème voor heel droge handen

Al zo lang ik me kan herinneren, heb ik last van droge handen. Hoe vaak ik ook smeerde met handcrème, mijn handen bleven gewoon droog. Of ik nu met dikke of dunne, met goedkope of duurdere crème smeerde. Mijn handen werden er niet minder droog van. Tot ik zo’n vijf jaar geleden bij toeval een heel fijne crème ontdekte. 

Het zat zo. Mijn zoontje had last van een heel droge huid. Het leek haast op eczeem, maar dat was het niet. De huisarts schreef een crème voor die ik op de droge plekken moest smeren. De huid van mijn zoontje verbeterde al snel. Omdat ik zulke droge handen heb, probeerde ik deze crème ook eens uit. Bij mij hielp het dus ook. Ik merkte gelijk een aanzienlijk verschil. Mijn handen waren niet meer droog, maar ook zeker niet te vet.

Na al die jaren smeer ik nog steeds met deze crème. Ik gebruik deze trouwens niet alleen voor mijn handen, maar ook voor mijn gezicht. Ik smeer dan met name bij de lijntjes bij mijn ogen. Nu ben je vast nieuwsgierig over welke crème ik dan zo enthousiast ben. Dat is de Cetomacrogol crème. Deze koop je bij de apotheek. Dat kan gewoon zonder recept. Volgens mij kost een tube ongeveer vier Euro. De crème die ik gebruik, is de Cetomacrogol crème FNA van Bufa, maar er zijn meerdere merken. 

Cetomacrogol is er als crème, maar ook als zalf. De zalf is een stuk vetter dan de crème. Persoonlijk smeer ik liever de crème, zodat ik mijn handen gelijk weer kan gebruiken. Er zitten trouwens geen parfum en kleurstoffen in de crème. 

Heb jij ook zo’n last van droge handen? Heb jij al een geschikte crème gevonden? 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *