Handige app om geld terug te vragen: Tikkie

Handige app om geld terug te vragen: Tikkie. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Elke zomer wordt er in mijn woonplaats een spelletjesweek georganiseerd voor kinderen. Deze spelletjesweek is razend populair onder kinderen, er doen er maar liefst 1600 aan mee. Het inschrijven gebeurt online en per groepje. Mijn dochter had al met 11 klasgenootjes een groepje gevormd en aan mij was de taak om het groepje online in te schrijven. Geen enkel probleem, maar ik moest ook voor alle kinderen van haar groepje het inschrijfgeld gelijk betalen. Nu vind ik het helemaal niet erg om geld voor te schieten, maar ik vind het wel heel vervelend als ik moet zeuren om mijn geld te krijgen en mensen achter hun vodden aan te zitten. Ik denk dat niemand dat leuk vindt om te doen.

Van een andere moeder kreeg ik een super handige tip: de app Tikkie waarmee je haast zonder enige moeite geld terug kunt vragen aan mensen voor wie je geld hebt voorgeschoten. Met Tikkie kun je heel makkelijk en snel een betaalverzoek naar meerdere personen sturen. Als je een betaalverzoek wilt regelen via Tikkie, download je de gratis Tikkie app op je mobiel. Naast de Tikkie app, heb je ook WhatsApp nodig. Degene naar wie je het betaalverzoek stuurt, hoeft niet de Tikkie app te hebben, maar alleen WhatsApp.

Handige app om geld terug te vragen: Tikkie. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Om een account aan te maken op de Tikkie app vul je je naam en je IBAN in. Voor een betaalverzoek vul je in hoeveel geld je per persoon terug wilt vragen en de omschrijving en vervolgens kun je jouw betaalverzoek direct delen via WhatsApp. Je kunt het verzoek zelfs naar een hele WhatsApp groep sturen. Echt ontzettend handig en het is nog eens een gratis dienst, zowel voor jou als voor degene die de betaling aan jou overmaakt via Tikkie.

Handige app om geld terug te vragen: Tikkie. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Degene naar wie jij het betaalverzoek hebt verstuurd kan heel eenvoudig het bedrag aan jou betalen. Dit kan namelijk heel makkelijk via iDeal. Hij/zij hoeft dus niet jouw bankrekeningnummer helemaal in te toetsen en kan zich dus ook niet vergissen in het rekeningnummer. Omdat de betaling via iDeal gaat, hoeft hij/zij alleen maar zijn/haar eigen bankrekeningnummer en pasnummer in te toetsen. Zelfs het bedrag hoeft niet ingevoerd te worden, want dit heb jij al gedaan in Tikkie.

Handige app om geld terug te vragen: Tikkie. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Telkens wanneer iemand via Tikkie aan jou heeft betaald, ontvang je een melding van Tikkie. Ontvang je liever geen meldingen, dan kun je dit ook heel simpel uitschakelen. Via Tikkie kun je namelijk ook een overzicht openen waarin staat hoeveel keer er is afgetikt, oftewel hoeveel betalingen er zijn overgemaakt. En je krijgt ook een complete lijst met namen die bij de betreffende bankrekeningnummers horen. Je ziet dus ook wie er via Tikkie aan jou heeft betaald. Je hoeft dus zelf geen lijstjes bij te houden en je bankrekening te checken, want het staat allemaal in Tikkie.

Geld wat naar jou wordt overgemaakt via Tikkie staat dezelfde dag op je rekening wanneer je een bankrekening bij ABN AMRO hebt. Wanneer je een rekening bij een andere bank hebt, wordt het geld een dag later bijgeboekt op je bankrekening. Dit komt omdat Tikkie gebruik maakt van ABN AMRO.

Ik vind deze app echt super werken, want ten eerste is het een ontzettend eenvoudige manier om geld terug te vragen en ten tweede een supersnelle manier om je geld terug te krijgen. Nog dezelfde dag maakten alle moeders via Tikkie het inschrijfgeld naar me over. De moeders waren ook heel enthousiast over deze app, want met Tikkie konden ze zonder enige moeite het geld naar me overmaken. Kortom: een echte aanrader.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *