het beste voor je kind, Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.
Kind & opvoeding

Het beste voor je kind: op wild jagen met je kind

Vanavond keek ik voor het eerst naar het tv programma Het beste voor je kind. Kinderen en geweren. Daarmee opende het programma. Centraal in deze aflevering stond namelijk een gezin waarvan de ouders gek zijn op jagen. En hun passie voor jagen geven ze maar wat graag door aan hun kinderen.

Dat ze houden van jagen, moeten ze zelf weten. Ik kan wel zeggen dat ik dat zielig vind voor de dieren, maar op mijn bord ligt geregeld een stukje vlees. Dus het is hypocriet als ik zou zeggen dat ik jagen zielig vind. Dat terzijde. Waar ik vooral van schrok was dat deze ouders hun kinderen met wapens om laten gaan. Ze jagen samen met hun kinderen en hebben de wapens in huis liggen.

Natuurlijk bergen ze de wapens veilig op, maar dan nog vind ik wapens in huis levensgevaarlijk. Zoals de moeder zegt “bergen ze de wapens buiten het zicht van hun kinderen op en vertrouwen ze erop dat hun kinderen er niet met hun  handen aan zitten”. De moeder vergelijkt het met snoepjes in de snoeppot. Maar denk je nu echt dat je kind geen snoepje uit de pot pikt wanneer jij er niet bij bent? Kortom: kun je er volledig op vertrouwen dat je kind niet met een wapen aan de haal gaat wanneer jij er niet bij bent? Kinderen zijn nu eenmaal nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit.

De kinderen van 9 en 10 krijgen voor het oog van de camera voor het eerst schietles van opa en gaan met hun ouders mee jagen. Kun je een kind wel een wapen laten bedienen? Is dat niet ontzettend gevaarlijk? De ouders staan er wel naast, maar dan nog.

Niet alleen wapens vinden de kinderen absoluut niet eng, ook dode dieren vinden ze allesbehalve angstaanjagend.  Hoe dapper hoe het zoontje de duif, die zijn moeder zojuist heeft doodgeschoten, in zijn handen neemt en hoe vervolgens de dochter samen met haar moeder het beestje “schoonmaakt” c.q. ontleedt. Ik zou dat echt niet durfen, laat staan met mijn kinderen doen.

Het jagersgezin eet alleen dieren waar ze zelf voor gezorgd hebben of waar ze zelf op gejaagd hebben. Zo is in het programma te zien dat ze een bezoekje brengen aan hun zojuist geslachte varken.  De kinderen zien hun varkentje Spekkie, waar ze zo lang voor hebben gezorgd, hangen en kijken toe hoe er worst van gemaakt wordt. Ik vind dat wreed, maar voor dit gezin is het normaal.

Dit jagersgezin springt er voor mij echt uit in deze aflevering, maar niet alleen dit gezin is te zien. In de uitzending zie je ook een spirituele moeder die haar twee tienerkinderen haar liefde voor spiritualiteit meegeeft en een vader met een dansschool die van zijn dochter een topdanseres wilt maken, wat aardig lukt.

Heb jij deze aflevering gezien en wat vond jij ervan? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *